Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14101) BonFire válasza Orionk (#14099) üzenetére


BonFire
veterán

A legnagyobb nehézség nem abból áll, hogy a barát arcát kivágjuk, kimaszkoljuk, és rátegyük az eredetire. Ez könnyű. Legtöbbször a nyersanyag rossz. Sorolom a buktatókat:

• Póz – szinte kizárt dolog, hogy teljesen véletlenül két arc pont egyforma pózban legyen lefényképezve, hacsak nem direkt úgy állítja be egy fotós pontosan azzal a céllal, hogy később kicserélje az arcokat. A barátod arcának a pozitúrája nem fog illeszkedni Lázár képéhez. Vagyis nem túl valószínű. Az első gyengeség már itt kijön.
• Kicsi felbontású képek – legtöbb fotó nem jó. Emlékfotók, kompakt géppel, neadjisten telefonnal és rossz fényviszonyok között készült, homályos, bemozdult, ráadásul tömörített, pixeles és kicsi. Ezen kívül az alapanyag, a szakács képe sem elég nagy felbontású, hogy büntetlenül szórakozhassunk vele. Egy nagy felbontású képpel mindig hálásabb dolgozni, több rajta a részlet, lehet sokat „csalni”. A kis felbontásúval nem lehet.
• Effektek – ha az alapanyag különleges megvilágításban készült, esetleg utómunka során kapott egy hatást, egy színárnyalatot, azt nehéz lesz átültetni a kivágott fejre, hogy színre, homályra, kontrasztra, telítettségre, szemcsésségre megegyezzenek.

Mindezeket a nehézségeket többé-kevésbé át lehet hidalni, viszont ehhez rendkívül sok idő, és a program magas szintű ismerete szükséges, ugyanis egy konkrét képhez nincs recept, nincs tutorial. Látnod kell, hogy mit kell megváltoztatni, és tudnod kell, hogy ezt milyen eszközzel teheted meg. A tavasszal csináltam egy fejcserés képet, és rendkívül nehéz volt, mert az alapanyag szar volt, az elvárás pedig az volt, hogy ne lehessen észrevenni, hogy arccsere történt. Körülbelül három napig szórakoztam a képpel, mire a megrendelő végül lealkudta az ár felét, végül a felének is csak a felét fizette ki! Elbasztam 3 napot, mert az igényei magasak voltak, aztán amikor ki kellett fizetni, akkor nekiállt szórakozni velem. :((( Így ilyen képet legközelebb csak úgy csinálok meg, hogy előre kikötök bizonyos dolgokat. Pl, hogy árban nincs alku. Előre nem lehet megmondani, hogy mennyit fogok vele végül szopni. Lehet, hogy két óra, lehet, hogy két hét. Azt a két hetet pedig ki kell fizetni. Mondok egy fix összeget, ez az előleg, amíg ezt ki nem fizeti valaki, addig meg sem fogom a tollat. Aztán a végén lehet róla vitatkozni, hogy elég jól sikerült-e, vagy sem. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy szart sosem adok ki a kezemből, legfeljebb visszaadom a megbízást, hogy „bocs, nem boldogulok vele”.) Amit már úgy érzek, hogy kiadhatom a kezemből, attól meg el is várom, hogy megfizessék tisztességesen.

Félreértés ne essék, eszem ágában sincs rád tukmálni magam, most különben is van munkám, és nagyon meg kéne ahhoz fizetni, hogy szívesség-melókat elvállaljak. Csak azért írtam le ezeket, hogy nagyjából képben légy. Ott van a sok tutorial, gyakorolj. És ne feltétlenül az arccserével kezdd, mert hamar el fog menni a kedved a képszerkesztéstől. Ugyanis nem lesznek először sikerélményeid, az tuti.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14102) Wyll válasza Orionk (#14099) üzenetére


Wyll
őstag

Nem írtad, hogy mire kellenek a képek, milyen célból.
Szóval hogy mennyire kell tökéletesnek lennie a végeredménynek. Mert ettől függ a legtöbb. Ja és a leendő arcról rendelkezésre álló forrásokat is bemutathatnád, hogy lássuk, hogy mire vállalkozunk (ha vállalkozunk).

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#14103) aldebaran


aldebaran
őstag

Az illustratorban nem tudjátok véletlenül, hogy azokat a menüket, amik a photoshopban a transformban vannak, hol találom?

Konkrétan a flip-ek, rotate-ek érdekelnének.

[ Szerkesztve ]

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14104) BonFire válasza aldebaran (#14103) üzenetére


BonFire
veterán

Object-->Transform. De jobb klikkelésre is előjön. Forgatni ugyanúgy a sarkát fogva lehet, mint Ps-ben, de használhatod a Rotate menüpontot a pontos érték beállításához, vagy a Rotate Tool-t is.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14105) aldebaran válasza BonFire (#14104) üzenetére


aldebaran
őstag

Köszönöm :R
Nem értem, hogy miért nem lehet ugyanoda tenni a hasonló működésű menüpontokat minden programban :F

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14106) Dluinet válasza aldebaran (#14105) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Teljesen más programok, attól, hogy sikerült egymással kompatibilisé tenni, ugyan az a cég fejleszti és egyben árulják őket, még abszolút nincs semmi közük egymáshoz.
25 éves hagyományokat nem fognak egyik napról a másikra felrúgni.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14107) aldebaran válasza Dluinet (#14106) üzenetére


aldebaran
őstag

Hát jah.

Másik kérdés: PS CS6-ban a filterből hova tűnt a texture/texturize menü? Vagy külön le kell tölteni?

[ Szerkesztve ]

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14108) aldebaran


aldebaran
őstag

Ezen ügyködöm most. Mi a véleményetek?

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14109) Dluinet válasza aldebaran (#14108) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Ne photoshopba csináld, a képmanipuláció, kiadványszerkesztés és grafikai munka különböző dolog.
De ha neked jó, akkor nemszóltam.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14110) BonFire válasza aldebaran (#14107) üzenetére


BonFire
veterán

Egyrészt másra valók eleve, ahogy Dluinet írta. Másrészt az Adobe-nak van egy rakás felvásárolt programja, amit próbál egyenarcúra csinálni. De attól még tökéletesen ez nem sikerül. A Flash, az Audition, a Reader, a Captivate mind más cég terméke volt. Így nem feltétlenül átjárhatóak minden téren.

Másrészt minden programnak meg van a maga praktikus logikája, és ez megkönnyíti a munkát hosszabb távon.

Más: a CS6-ban a filtereket a Filter Galleryben keresd, a nagy részüket átpakolták oda. Minden megvan, ami régebben is megvolt. Talán csak az Extract meg a Pattern Maker volt, amit az utóbbi években külön pluginként kellet letölteni hozzá.

Az a pálinkás rajz roppant kicsi ahhoz, hogy értékelhető véleményt mondhassunk róla. Nekem csak a frakturokkal van gondom. Nem használnék ilyet. Nehezen olvasható, kiment a divatból, és német benyomást kelt. (Mivel az ő kedvenc betűjük volt sokáig.) Annyi szép és kalligrafikus fonthoz lehet hozzájutni, kerüljük már ezeket a banális gót betűket. Ha ránézek, olyan benyomásom van, mintha valami III. Birodalmi háborús kiáltványt olvasnék.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14111) aldebaran válasza BonFire (#14110) üzenetére


aldebaran
őstag

Köszönöm a választ.

Illustratorban csinálom, csak ez a texture dolog tetszik, de ha már nem menő, elhagyom.

Ha rákattintasz a kis képre, láthatod nagyobban:

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14112) aldebaran


aldebaran
őstag

Akkor itt egy másik fonttal:

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14113) BonFire válasza aldebaran (#14112) üzenetére


BonFire
veterán

Ez még az előzőnél is rondább. Bocs, de tényleg nem tudok róla jót mondani. Egyrészt ez a címke eléggé keskeny. Kémcsőre lesz? Másrészt random vannak összehajigálva a szimbólumok és a figurák. Az almát értem, de ha a többi dekoráció sziluettes, akkor az almának is olyannak kéne lennie. A két pegazust sem tudom a témába illeszteni. A textúrázás meg felejtős. Ha kell, olyan papírra kell nyomni, képen meg elfelejteni, mert csak egy nagy mázolmány lesz a nyomat.

Ja, és az ilyet szigorúan vektorosba kell szerkeszteni. Nem képernyőre készül, hanem hordozóra.

Keress normális vektoros ornamenteket, mert ami fent van a név körül, az baromi összevissza-irkafirka.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14114) ViZion válasza aldebaran (#14112) üzenetére


ViZion
félisten

Sztem el kellene dönteni, h indás-bigyós, gyümölcsös, szárnyas-pegazus-összvéres, vagy kalocsai virágos legyen. Csinálj több félét, nézz meg pár jól-rosszul sikerült címkét neten, boltban, stb. Sokat lehet okosodni akkor is, ha a teszkóboltban végignézed a piákat.
A textúra ha ennyire tetszik, akkor se. Illetve igen, de ne így. Ez kb. olyan, mint amikor a barátom a Suzukija motorháztetejére Chevroletet idéző csíkokat ragasztott és Ferrari logót akasztott a tükörre...
Textúrát adhatja a papír, nyomtatva csak low budget öntapinál használjuk, mert nincs más opció :)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14115) marec1122


marec1122
senior tag

sziasztok!

a mai problémám a következő lenne.:) kivágok egy képből egy darabot. azt szeretném hogy a kép amibe átteszem akkora legyen mint amekkorát kivágtam. EZ nem jó. A windows alapértelmezett képkezelője ezt alapból megoldotta. ha már itt tartunk amikor pl az asztalon új képet akarok csinálni akkor ugye eddig jobb gomb- új és ott volt a win default képkezelő, most meg a ps van helyette. hogy lehetne visszavarázsolni?

üdv

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#14116) BonFire válasza aldebaran (#14112) üzenetére


BonFire
veterán

Meg a kevesebb olykor több. Néha elég egy pár vonalas keret a címkére, a név szép, kalligrafikus betűkkel, az évszám, meg a kötelező dolgok: alulra az alkoholfok és egyéb szabvány cuccok ráírása, űrmérték meg egyebek.

A másik, amit mondtam. Szerintem az a címke baromi keskeny. Le kéne mérni az üveget, amire készül, mert a végén csúnyán koppansz. A szemmérték becsapós ám!

Találós kérdés: ennek a csupornak a magassága, vagy a szájánál mért kerülete a nagyobb?

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14117) Dluinet válasza BonFire (#14116) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Szájánál mért kerülete kb 3 centivel nagyobb, mint a magassága.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14118) BonFire válasza Dluinet (#14117) üzenetére


BonFire
veterán

Nem talált!

Magassága: 17 cm
Kerülete: 30,5 cm

Nehéz elhinni, hogy a kerülete nagyobb, ráadásul majdnem a duplája! Akármilyen normális szabású otthoni vagy kocsmai poháron ki lehet próbálni. Mérni egy madzaggal is lehet, kocsmában meg még fogadni is lehet rá. Hacsak nem kémcsőről van szó, majdnem mindig nagyobb a kerület.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14119) aldebaran válasza BonFire (#14116) üzenetére


aldebaran
őstag

Köszönöm a tanácsokat!

Először is a méretek adottak, megkérdeztem. Pontosabban az arány a lényeg. Addig hozzá sem fogtam a tervezéshez, míg azt nem tudtam.

Megfogadom a tanácsokat és holnap újúlt erővel nekivágok. :K

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14120) ViZion


ViZion
félisten

Használt vki Photoshopot Virtuálboxban? Gondoltam készítek rendszert a rendszeren belül, és oda nem telepítek játékokat, stb... így megőrzöm az "állagát" :) Sebességben nem tudom mit mutatna... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14121) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Elnézést az OFFért, de ez a legpörgősebb topik, ahol hozzáértők segítségére számíthatok.

Milyen fontot ajánlanátok vetítéshez? Max 10-12 sor van egyszerre a vásznon, és egy 1024*768 felbontású projektor segítségével használjuk. Eddig a "nem varial arial" volt, de hátha akad jobb megoldás. (templomi énekvetítésről lenne szó). Köszi előre is!:R

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#14122) ViZion válasza pocokxx (#14121) üzenetére


ViZion
félisten

Az Arial is jó választás, vagy bármelyik jól olvasható font.
Verdana kicsit szélesebb, Helvetica szinte ua. mint az arial, Tahoma nekem annyira nem jön be, de kb. ezek még az alap verziók. Jobb választás a Myriad pro, Din pro, Cantarell vagy a Swiss szerintem. Futura túl szögletes, azt nem választanám. Google fontokon még szétnézhetsz, Ubuntu is jól olvasható, ingyenes.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14123) BonFire válasza pocokxx (#14121) üzenetére


BonFire
veterán

A Google-féle Open Sans-t nézd meg, nekem nagyon teszik. Kenyérszövegnek nagyon jó, és van benne magyar ékezet is.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14124) pocokxx válasza ViZion (#14122) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

és (#14123) BonFire köszönöm a tippeket, kipróbálgatom őket. :R

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#14125) Met válasza ViZion (#14120) üzenetére


Met
nagyúr

Én más programot használok Virtual PC-n, sebességben szerintem lassabb mivel nem használja a hardver 100%-át csak amennyit adsz neki. Akkor már inkább használj két oprendszert, egyik munka másik játék.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#14126) Abrion


Abrion
senior tag

Hali

Most tényleg kell segítség, remélem valaki segíteni is fog, próbáltam tutoriált de valahogy nem sikerült szép sketchet csinálni.

eredeti kép

három hete elvállaltam egy sketch kiszínezését, egy átlagos kifestő valszeg 3 óra alatt kész lett volna a képel, de én most csinálom először ilyet, és mindent alaposan meggondolok, na mindegy, a problémám az hogy a szárnyak nagyon rosszul vannak csinálva, és kettő helyet négy van a képen, takarítani tudok de egy új egész részt nem annyira, elég szar az egerem, nem tudok szép vonalakat rajzolni, és a képen lévő szárnyat nem tudom hogy kéne folytatni :( valaki segítsen, ha valakinek van kedve segíteni, kérjen kép fájl priviben.

ahogy most néz ki

[ Szerkesztve ]

(#14127) Kal-El


Kal-El
senior tag

Hello!
Hogy lehet egy képről a hátteret eltüntetni, mint pl itt: itt? Vagy ez eleve fehér háttérrel készült?
De nem egy olyan képet láttam már ahol teljesen úgy tűnik mintha fehér háttér előtt fotóztak volna, de ezek szerintem csak meg lettek így csinálva többségében. Viszont az üreges/átlátszó részek is a fehér hátteret mutatják, amiket nem hiszem, hogy kézzel töltögetnének ki fehér színnel.

[ Szerkesztve ]

(#14128) Dluinet válasza Kal-El (#14127) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Fehér háttérrel készült , jó megvilágítással.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14129) BonFire válasza Abrion (#14126) üzenetére


BonFire
veterán

Azok nagyon frankó szárnyak, amik az eredetin vannak. Az miért nem jó? Nem tudod, használni, vagy mi vele a probléma?

„…elég szar az egerem, nem tudok szép vonalakat rajzolni…”

Vegyél egy Wacom táblát. Azzal fogsz tudni.

A tábla híján megoldás a Pen. Megrajzolod vele a vonalakat, körvonalazod, aztán lehet színezni. Milyen tutorial kellene neked ehhez a konkrét képhez?

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14130) Abrion válasza BonFire (#14129) üzenetére


Abrion
senior tag

nekem is tetszik azok a szárnyak :) ezért írtam hogy nem tudom hogy kéne befejezni, ara akartam utalni hogy benne vagyok annak az importálásában is, de mivel nem teljes, kéne benne segítség hogy valaki befejeze a szárny végét. igazából a psd fájlban már próbálgatom a pozícióját.
és igen már lerajzoltam pen tollal, igazából fogtam a bal feli szárnyat és dupláztam és megfordítottam a layert, elég szép lett, de nem teljes, abban kéne segíteni, nem tudom hogy fejezem be a végét.

[ Szerkesztve ]

(#14131) BonFire válasza Abrion (#14130) üzenetére


BonFire
veterán

Ja, hogy meg kéne rajzolni? De minek? Színezést vállaltál, nem rajzolást. Ha meg rajzolást is, akkor biztos meg tudod rajzolni. Ha nincs táblád, elő a rajzlappal, ceruzával, aztán skiccelj bátran. Ha kész, beszkenneled vagy lefotózod, bedobod Ps-be, és mehet a Penezés. Valahogy így.

Egyébként fogsz egy képet, behúzod Ps-be, és skiccelsz segítségével.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14132) BonFire válasza BonFire (#14131) üzenetére


BonFire
veterán

Én mondjuk így csinálnám...

Az eredeti kép:

Ps-ben táblával körbeecseteljük, behúzzuk Illustratorba, körbepenezzük és kifestjük. Innentől kezdve lehet ráfele dobni az árnyékokat és a fényeket, csak azt már lusta voltam megcsinálni.

Na, valahogy így kell.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14133) Abrion válasza BonFire (#14132) üzenetére


Abrion
senior tag

elég szép, de már megcsináltam, fogtam a képedet felnagyítottam és pen toolal körbe rajzoltam bursh tool választatom ki, amit meg nem tudtam pen toolal elérni ara meg sima brush toolt használtam :) kösz a segítséget :), most épp javítgatom a belsejét néhány részlet nem tökéletes :), javításban jó vagyok, régen sokat játszatom Harry pottert :) abban volt egy ilyen A pontból B pontba menés, elég jó voltam abban :)

(#14134) BonFire válasza Abrion (#14133) üzenetére


BonFire
veterán

Naná, hogy nem tökéletes, ez csak egy hirtelen vázlat. Amúgy gondoltam, hogy leszel olyan galád, hogy ezt a kicsi felbontású képet felhasználod mankónak; váljék egészségedre – bár szerintem ritka szarul sikerült skicc lett, de hát lelked rajta! :DDD

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14135) Abrion válasza BonFire (#14134) üzenetére


Abrion
senior tag

majd megmutatom a final képet az már szép lesz.
1 kérdés :) méregetem a karaktert, majdnem szimmetrikus, te mit mondasz az ötletemre? fogom a nekem bal oldalit megjavítom és azt fogom a jobb oldalra is rakni.
Vagy másoljam le a jobb oldalit is? nekem úgy tűnt a páncélból hogy egyezik a két oldal nagyából.

(#14136) BonFire válasza Abrion (#14135) üzenetére


BonFire
veterán

Miért kéne nekem megoldanom a te házi feladatodat? Nem szimmetrikus? Na és? Legtöbb dolog nem az, és nem is feltétlenül kell rá törekedni, hacsak nem matematikáról van szó. Lehet használni ugyanazt mindkét oldalon, de ha már lúd, legyen kövér, és rajzolj egy másik szárnyat, ami kicsit más szögből mutat, mert így eléggé óvodás az összkép. Mutattam: keresel a Gúglelben egy szárnyas képet, és még skiccelni sem kell, mert egyből átfuthatsz rajta Pennel is, oszt puszi.

Egyébként ha már Photoshop meg színezés, akkor azt a jobbak így csinálják. Nézd meg sokszor, és jegyezd meg, mit csinál, és mit miért! Zseniális. És ne mondd azt, hogy így meg úgy... te ezt nem tudnád megcsinálni, mert ez is -- mint minden -- gyakorlás kérdése. Nyilván nem két nap alatt tanulja meg az ember, de tutorial hál' istennek van bőven.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14137) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Ma elpattant a húr, visszaraktam a 6-os helyett az 5-öst. Nálam nagyon memory leaks-es volt. :O

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#14138) Dluinet válasza Speeedfire (#14137) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Adobe CS programokból csak páros számút.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#14139) Met válasza Dluinet (#14138) üzenetére


Met
nagyúr

Pont a 6-al van baja:)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#14140) aldebaran válasza Speeedfire (#14137) üzenetére


aldebaran
őstag

Nektek is mindig kiírja a 6-os hogy nincs elég memória? :F
4GB memóm van és azt hittem az a kevés. 10MPes képből 15 képnél többet nem is tudok behúzni a programba. :(

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14141) BonFire válasza aldebaran (#14140) üzenetére


BonFire
veterán

Nekem minden programom elszáll heveny memóriahiány miatt! Karácsony körül újítanom kell pár Gigát, mert mindenhonnan hiányzik.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14142) aldebaran válasza BonFire (#14141) üzenetére


aldebaran
őstag

Én igazság szerint hogy mostanában csinálgatom ezt a pálinka címkét, meg van nyitva az illustrator és a photoshop. max 5 képpel dolgozom, pixeles + vektoros. De folyton kidobálja, hogy kevés a memória. 4GB. :F

Jelenleg ilyen és a szomszédnak tetszik. :) (a faeper tudom, gagyi, de nem találtam képet, ez pedig trace-elt.)

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14143) Met válasza aldebaran (#14142) üzenetére


Met
nagyúr

Minek a kis virág? Virág pálinka?
Némi margót hagyhatnál...

Nem kevés a hely azon a vinyón amin a swap file van?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#14144) BonFire válasza aldebaran (#14142) üzenetére


BonFire
veterán

„trace-elt”

Aha! Akkor azért olyan ronda. Már gondolkodtam, hogy mi lehet az oka, de akkor megvan.

Trace-elni csak végső elkeseredésünkben szoktunk, amikor hirtelen tegnapra kell leadni a munkát. Minden egyéb esetben meg kell rajzolni rendesen. A legutolsó ételforgalmazó is komplett arculattal adja ki a termékeit, igen, még a Tesco is dizájnos valamilyen módon. Ha nem tudsz rendes ornamentekhez hozzájutni, akkor rajzoljál. De ne trészelj, mert az gáz. Az arra való, hogy akadályversenyre pár táblát ronda figurákkal ki tudjunk akasztani. Komoly munkára nem való.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#14145) aldebaran válasza Met (#14143) üzenetére


aldebaran
őstag

Nem virág pálinka, de azt mondta a srác, hogy hagyjam, tetszik ott neki. Én szívességből csinálom, barterben, szóval otthagytam.

Minden meghajtómon több, mint 10GB szabad hely van. Az még barátok közt is elég.

@(#14144) BonFire : Hát én aztán nem fogok rajzolgatni. 10cm x 5cm-ben úgysem látszik és sima otthoni lézernyomtatóval lesz nyomtatva vinyettára. Ilyen faeperről képet nem is nagyon találtam. :(

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#14146) ViZion válasza Met (#14143) üzenetére


ViZion
félisten

Az oda kell. Mi mondtuk, h nem, de ez nem opció, a kalocsai minta menő és kész. :D
Komolyan: Én egy fél eperfát dobnék be (akár trace után kicsit még rajzosítva-egyszerűsítve), a lombján kiemelve, kinagyítva egy eper, alatta, h eperpálesz, meg a termelő, legalul inverzbe vagy sötét raszterre a szokásos adatok. 50%-hoz oda kell írni, h vol vagy alc. mert ez így mi? Űrtartalom kell, meg termelte, palackozta...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#14147) madgie válasza aldebaran (#14140) üzenetére


madgie
titán

Nekem valamelyik nap sikerült a 16 gigát is megzabálnia :D (igaz, nyitva volt a Lightroom meg a startrails progi is mellette)

(#14148) Speeedfire válasza Dluinet (#14138) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nekem az 5 anno bejött. :U


aldebaran: Ugyan ez van nálam is. 4GB ram, cs6 ugyan azzal a dokumentummal 1.2GB, míg cs5 csak 300MB. Nem mindegy és annyival nem tud többet a cs6 szerintem, hogy ez megérje nekem. :(

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#14149) pufancska válasza madgie (#14147) üzenetére


pufancska
tag

Nekem is néha beájul a 16gb, azt hittem, hogy a bótban vásárolt CS6 miatt van, de így azért megnyugodtam, hogy másnak is azért itt-ott kevés.

(#14150) ViZion


ViZion
félisten

Nekem anno 4GB-vel gondok voltak, utána 6, majd 8 GB lett... scratch disk is SSD-re rakva, de gondolkodom 16 GB-on.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.