- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #41 üzenetére
Aham, értem. Köszönöm! Ezek szerint jó hosszú menet lesz... Először várni banki engedélyt, majd ha engedik, eladja nekem, majd várni a földhivatali bejegyzést (törlést). Addig egy fillért sem kap, lévén csak a következő fázisban, amikor hitelért megyek bankhoz, tudok majd fizetni. (Sőt, ha másik bankhoz megyek, még durvább...)
Affene, a lottó valamivel egyszerűbb lenne...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #39 üzenetére
Ja, tényleg, ügvéd téma okés.
De mire írtad, hogy ugyanaz a helyzet a bankkal?
Tehát akkor úgy látod, lényegében két menetem van: elsőben eladja a feleségem az 50%-os tulajdonrészét nekem. Ebbe beleszólhat a bank?
A másodikban pedig a bankkal új hitelezést kötök. (Többek között azt is, amiből a feleségem fizetem...)
Jól látom?
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #37 üzenetére
Ja, értem! Tehát ha csak simán a mostani hitelt akarnám egyedül fizetni, eladja nekem a lakást x összegért, amit x módon fizetek x határidővel.
Mondjuk ehhez kell egy ügyvéd, ugye?
Viszont nekem mindenképpen totál más szerződést kell kötnöm, mert nem tudnám fizetni a mostanit. Akkor először adásvételi, majd futás a bankba, hogy most már egyedüli tulajként kérek más hitelt? (Tényleg, a sima adásvételihez nem kell a bank engedélye?)
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #35 üzenetére
Tényleg, így már értem!
A felbontás oké, de a válópert magát csak augusztusban adjuk be, és állítólag a pesti bíróságnak kb. fél év, mire kiadja a papírt a válásról.
Tehát addig cseszhetek mindent, mert az eddigi hitelt kellene fizetnem, amit egyedül nem bírok. Ő meg albérletbe megy, azt fizeti, meg miért menne bele, hogy törlessze annak a lakásnak a hitelét, amiben nem is lakik?
A tulajdoni lapon sima 50-50%-os tulajdonostársakként. (Vagy van valami plusz infó is, ami kell?)
Akkor azt mondod, hogy semmit sem tudok tenni addig, amíg a házasság nincs felbontva, mert a bank nem enged semmiféle módosítást?
A bíróságon kívüli azért ciki, mert mint írtam, az még rengeteg idő. Nekemmeg nem ártana, ha már a nyáron lépni tudnék hitel-ügyben...
Fasza... Egyre jobban örülök a drágámnak, hogy így szétcseszte az életemet. Persze, ott van az egyszerűbb megoldás: a kb. egy év alatt, nagy nehezen megtalált, nehezen megvásárolt, felújított lakásunkat adjuk el. És szarjak bele, hogy mennyi energiám, időm, pénzem fekszik benne.
Csakhogy ezt nem akarom. De úgy látszik, nem csak a feleségem, hanem a jog is ellenem van...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #33 üzenetére
Pénzem nem nagyon lesz, de szerintem beleférek. Egy srác segít nekem hitelt felkutatni.
Akkor azt mondod, a feleségem nyilatkozik (vagyis hazudik) arról, hogy megkapta a részét, a bíróság elhiszi és átvezetnek engem tulajnak. Ehhez miért kell a bank? (Főleg, hogy a bank tudni fogja, hogy a feleségem nyilatkozata hamis, mert pont az ő kifizetésére veszek fel plusz hitelt náluk. Bár igaz, azt nem kötöm az orrukra, mire kell...)
Na mindegy, nem nagyon értem én ezt... Bontás előtt vagy után, kamunyilatkozattal vagy anélkül, bank mit csinál... A franc gondolta volna, hogy ilyen bonyolult lesz.
Nem baj, akkor is végigcsinálom. Csak most már, hogy semmit sem értek, a fosás jött rám az egésztől.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #31 üzenetére
És az, hogy két szerződés van (egy kamu elismerés feleségtől, hogy kifizettem, amit a bíróságnak bemutatunk, és egy másik, amin egymás között elrendezzük, hogy milyen határidővel, mennyit fizetek) nem kavarhat be?
Így ugyanis elvileg nem tudom átverni, hiszen ha megtenném, ott a másik, amit tud lobogtatni, hogy mégsem. Vagy ezzel meg ő tud visszaélni? (Én már nemigen bízok meg benne, nem azért, mert szemét, hanem mert úgy látom, nem egészen beszámítható. Bennem megbízhat, talán meg is teszi - de ezt tutira visszavonja pár hét múlva.)
Mi ajánlasz? Mi legyen a menete? Én meg akarom tőle venni, a közös hiteleket magamra venni, illetve összevonni egy nagy másik hitelbe.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #29 üzenetére
Úgy érted, én tudnék vele visszaélni? Miért kell bizonyítani? Ha megbeszéljük közösen, és belemegy, nem elég, ha elismeri papíron? A bíróság nem fogadja el? (Ehhez is kell ügyvéd, vagy elég két tanús nyilatkozat, hogy igen, elosztottuk az ingóságot, elosztottuk a lakást, méghozzá úgy, hogy ő lemond az 50%-os részéről, és elismeri, hogy kifizettem?)
Itt a rizikót egyedül én jelentem, hogy közlöm vele, itt a papír, hogy mindent megkaptál, és kisemmizem? Vagy ő is vissza tud élni a helyzettel?
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #27 üzenetére
Az a gáz, hogy rengeteg hitel van a lakáson, plusz a feleségem millióit is csak hitelből tudom fedezni. Ezt személyi kölcsönből lehetetlen, jelzáloghitelt meg tudtommal csak akkor adnak, ha már az enyém az egész lakás.
Bár konkrétumokat nem tudok, nagyon úgy néz ki, hogy amíg a bíróság nem adja ki a válási papírokat, nem tudom még átvállalni sem a hiteleket, vagyis át sem tudom íratni a lakást. Addig viszont a feleségemnek is fizetnie kell a hitelt, mert egyedül nem brnám a jelenlegit. Huhh, bele sem gondolok... Lehet, hogy az egész ügy halott?
Esetleg az járható út, hogy a feleségem aláírja, hogy kifizettem (holott nem), és egy másik, nem publikus szerződésben vállalom, hogy meddig is kell kifizetnem? A bíróságnak mutatjuk, hogy minden okés, kettőnk között meg az utóbbi az érvényes.
Na, mindegy, már én magam sem tudom, mit kellene csinálni. Kifizetni csak hitelből tudom, ahhoz azonban az eddigi lakáshiteleket is át kell alakítani, ahhoz pedig valószínűleg törölni kell őt a tulajdoni lapról...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #25 üzenetére
Nu, akkor ez van...
Pont így akarom: még most megegyezni, a válóper beadása előtt, hogyan osztjuk el az ingóságokat ÉS az ingatlant. Ingóság kb. 50-50%, az ingatlant én akarom használni, ezért megveszem tőle valamilyen módon.
Ezek szerint az ügyvédet nem úszom meg...
(A lakásvásárlásnál egy olyan ügyvéddel hozott össze a sors, akit azóta már számtalanszor a jó búsba küldtem, azóta nem sok kedvem van ügyvédhez járni.)
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #19 üzenetére
De a válási végzéshez kell, hogy el legyen osztva az ingatlan is. Ezt pedig úgy akarom, hogy - átvállalva a további hitelfizetést és megállapodva, hogy milyen formában fizetem ki a feleségemet - az ingatlan 100%-os tulajdonosa leszek. Ráadásul, mivel ahiteleket át kell alakítani, valószínűleg be is kell, hogy jegyezzenek a tulajdoni lapra, szeretett nejemet pedig törölni. Huhh, de bonyolult...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Woodslave #11 üzenetére
Akkor egy kérdés
: válás esetén tényleg nem kell ügyvédi ellenjegyzés az ingó/ingatlanvagyon elosztásáról szóló papírra? (Amit férj-feleség aláír, hogy mindent elrendeztek maguk között). Gyerek nincs.
Van ennek, valamint az ingóság tételes elszámolásának (leltár, mi kihez kerül) valami standard kinézete, vagy elég az, amit fejből írtam?
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest