Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apaxp
senior tag
válasz maximilian4 #31839 üzenetére
Bocs de én a drivert eredetileg a gyári qualcommost raktam fel és driver booster frissítette.
Amit linkeltem az a verzió szám szerinti google találat volt. Privátban én is a gyárit küldtem neki.
A következő segítség már csak a teamwieverrel való munka lehetséges. Ha van vezetékes net.
Ez van az én gépemben: Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter[ Szerkesztve ]
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
pubos
tag
válasz maximilian4 #32043 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz maximilian4 #32385 üzenetére
All of this is wrong, except for the preventative measures. You have damaged, at a minimum, the anti-glare/anti-reflective coating. For an LCD screen, there is a strong chance that you have also damaged the front polarizer as well. For an LED screen (e.g., OLED, *not* LED backlit LCD), there is a somewhat lower chance that you have damaged the front glass.
The scratches can indeed be buffed out. The problem is that doing so would remove the anti-glare coating from the affected area, which will sharply contrast with the rest of the screen. In practice, that means you will have to polish the coating off the entire screen. This is easier said than done, since the coatings normally also include a high-hardness abrasion-resistant (AR) coating.
If you remove the AR coating, then polish out the screen (done by starting with high-grit polishing compound, then going through about six different grades of grit until you finally do a dozen passes with a finishing compound), you will have a crystal-clear laptop screen— with no anti-glare or AR coating. This will look awful, as it will reflect even weak light very strongly, and scratch very easily, so you will need to protect it. This would ideally be done by adding, big surprise, the surface coatings that were on it in the first place. This cannot be done without a proper lab; you WILL trap dirt, dust, lint, pollen, smoke, failure, and broken dreams under the coatings.
The second choice would be to use a very thin piece of coated borosilicate glass, such as Gorilla Glass. It is a serious pain in the butt to get this this stuff in arbitrary shapes and sizes. It is also somewhat heavy, at these sizes. Finally, it will add enough thickness that it may be a problem. It will, however, be hard enough to resist damage— however, if coated, the coatings may not be.
One compromise MIGHT be to get Abrasion Resistant Acrylic (“AR Acrylic”) laser-cut by TAP Plastics or similar. This is inexpensive and has very good optical properties, but is fragile with respect to drops and bends. Lexan (polycarbonate sheet) is much tougher, but scratches more easily, and has to be cut mechanically instead of by laser; unless you use a waterjet cutter, the edges will not be very smooth.
Finally, you might luck out if you can find a 3M Laptop Privacy Screen that fits your unit well. These have some anti-glare side-effects since they strongly reduce off-axis light. If you like those okay, you can consider polishing the screen down and using one of these as a makeshift anti-glare solution. This will, however, reduce the viewing angle (since that’s the whole point of the product), and reduce maximum brightness.
So, if possible, your best bet is going to be to get a laptop with a dead motherboard and swap screens. Beware of dead laptops on eBay— sometimes they’re fine, but often they are “graveyard” units, composed solely of failed components.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Zsombor994
csendes tag
válasz maximilian4 #32401 üzenetére
Ugyanezt a benchmarkot nézegettem én is, 720p-ben eldöcög mindkettő ezek alapján 30 FPS-sel (a GTA még többel is), szóval ha ez a tényleges telejsítmény, akkor az én igényeimet ez bőven kielégíti.
-
Zsombor994
csendes tag
válasz maximilian4 #32403 üzenetére
Pontosan azt nézegettem, a Swift az Ultrabook jelleg meg a fém ház miatt lenne csak vonzóbb. El is küldöm inkább a kèt modellt, hátha az segít valamit.
https://www.acer.com/ac/hu/HU/content/model/NX.GTCEU.002 (hirtelen nem találom a 8 GB memóriás megoldást, de arról lenne szó).
https://www.acer.com/ac/en/US/content/model/NX.GSJAA.001 (ebből meg a 256 gigás SSD-s helyett a 128/1 terrásra esne a választás).260 körül lenne a lélektani határ.
[ Szerkesztve ]
-
B-Clone
aktív tag
válasz maximilian4 #32447 üzenetére
Ezt mondtam én is lényegében. Viszont sajnos a swift sorozat teljesen kapufa erre a felhaszálásra. Bár “ips” a kijelzőjük, abból kifejezetten a bénafajta. Az Adobe és az sRGB színlefedettsége se éri el az 50%-ot. Ez annyit tesz, hogy fél délután colorgradingel a hölgy egy fotót, vagy tervez egy grafikát, majd az egy normális telefon kijelzőn is annyira más lesz, hogy sírva fakad tőle.
Vagy maradtok a swiftnél, de akkor erősen ajánlott valami fasza minitorra kötni.
Vagy nézni kell másik gépet.[ Szerkesztve ]
-
kancsal
újonc
válasz maximilian4 #32449 üzenetére
Egy halom aspire 5ös csekkolása után ez tűnt a legjobb konfignak ami belefér a keretembe,örülök,hogy megerősítetted Köszi a gyors választ!
-
maximilian4
addikt
válasz maximilian4 #32456 üzenetére
Mondjuk én személy szerint biztos csinálnék vele valamit, mert sosem tudtam nyugodtan maradni ilyen helyzetben. Gyorsan lepattintanám a hátlapot lehúznám majd visszadugnám az akksi kábelt stb...hátha.
De rám ne hallgass. Én mikor megvettem a vx15-öt első nap szétszedtem és újrapasztáztam, az alienwerem úgyszint (ahhoz képest gyerek játék volt az acer).Maxi
-
kancsal
újonc
Igen igen,számoltam vele,hogy a 4giga sovány lesz. Köszönöm a tippet,jól esik ilyen segítőkész válaszokat olvasni
-
flegga92
senior tag
Játékra tényleg kell bele a +8Gb RAM én is apróról vettem magamnak. Viszont nem kell kivenni a 4Gb-os RAM-ot, nem is tudod mert az alaplapra van integrálva, van egy db szabad slot szerelő ablakkal, ott lehet betenni.
-
CHIPman
nagyúr
Ez akksi hiba lesz, ismerősnek volt ugyanilyen, ASUS géppel. Érdekes lenne, ha az 50%-on elrakott akksi és a töltő is egyszerre romlana el.
Van egy pin, ami elvileg arra szolgál, hogy egy pillanatra disconnectelje az akksit az alaplaptól, de ez sem segít. Arra gondoltam, hogy rajta kéne hagyni az AC-t, és úgy disconnectelni, hátha úgy "elkapja", de nem tudom, hogy ezzel nem csinálnék-e még nagyobb bajt.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
flegga92
senior tag
válasz maximilian4 #32468 üzenetére
Azért kérdeztem tőle, mert ha M.2 SSD-t tett bele akkor gari bukta is lehet. Én is azért vettem inkább azzal szereltet.
-
sowi
őstag
válasz maximilian4 #32473 üzenetére
ja, a mezei felhasznalo sokmindenre kepes, memoriabovites es ssd beepites cimszo alatt, jol mondod...
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
sowi
őstag
válasz maximilian4 #32477 üzenetére
nem szoktunk lenyulni se memoriat se ssd-t, de mivel minden nap ezzel foglalkozom, szerintem kicsit jobb ralatasom van, hogy a "mezei" user mit tud elb@szni es mit nem
a mezei user nem a ph-n nevelkedett, hanem panikba esik, ha a firefoxban fel centivel odebb kerul a menusor vagy a windows frissites utan nem abc sorrendben vannak az ikonok az asztalon
[ Szerkesztve ]
-
sowi
őstag
válasz maximilian4 #32479 üzenetére
Nem tudom, a cseh központ külön cég
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Érintőkijelzős Lenovo Thinkpad L15 Gen 2. Core i5-1135G7/8GB/512GB/ Garancia, újszerű állapot.
- HP EliteBook x360 1030 G3 - i5-i5-8350U/16GB/256SSD//13.3 " FHD TOUCH Bang&Olufsen hang garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga i5-10210U/8GB/256 SSD/13.3"FHD 2in1 laptop garanciás
- Acer Nitro 5 AN515-57-59MV
- ASUS Vivobook X1503ZA i3-1220P(10 mag, 28W TDP) 16/512GB 2.8K 120Hz 600nit OLED 70Wh akku
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest