Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkGubi
aktív tag
válasz balika000 #7600 üzenetére
Szeretnék közölni egy fontos tényt a Vista mellett. Én is használtam egy ideig XPt, de rá kellett ébrednem, hogy XP-vel nem tudom kihasználni a laptopom energia gazdálkodási lehetőségeit, ugyanis XPn ez eléggé szegényes és az ePower semmit sem ért.
Vistán nagyon sok dolgot be lehet állítani, nem kell babrálni a SATA vezérlővel és kevesebb a driveres gond. Igen, kell neki ram, de a mai árak mellett 20e Forintból 4GB is összejön.
Igen, tudom, több hely kell a vinyón is. Ebbe bele kell törődni. Sok ramot eszik?
Ez csak látszat. Gyorsítótáraz, jó előre, de ha egy progi helyet kíván, akkor a vista teszi a dolgát és takarít. Ja, és most jelent meg az SP1 is.
Mivel nVidia videókártya van benne, még játszani is tudsz vele. Ha a felszín nem tetszik, akkor ott a klasszikus nézet, vagy egyéb témaprogram. A csili-vili felületnek is megvan a haszna, nemcsak mert szép. Bővebb infó az Aero-ról ITT.
Még valami: A vistát nehezebb összeomlasztani (tapasztalat).--- Novella vége ---
Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.
-
mob_zzz
aktív tag
válasz balika000 #7600 üzenetére
Nem használok Vistát.
Csak nem tartom logikusnak, hogy legális és a gépedre szabott (hiszen az Acer a Vistát ajánlja -nem csoda, hogy ennyit szív mindenki az XP működésre bírásával ebben a topikban) operációs rendszert lecserélsz egy XP-re.
Azt persze nem tartom lehetetlennek, hogy neked az XP jobban tetszik még mindig, de akkor meg azt nem értem, hogy miért nem OS nélküli gépet vettél, hogy megspórolj 15-20k-t... -
balika000
csendes tag
válasz DarkGubi #7601 üzenetére
Ilyenem van xp-re is.. sőt ha style kell akkor az is van... Mindegy én akkor sem érzem kiforrotnak még a vistat és hidd el ezzel nem vagyok egyedül.. Ez tipikus Intel vs AMD vagy Geforce vs Ati (mondjuktermészetes hogy Intel-Geforce) Szóval sztem ezzel nem utunk dűlőre !!
-
mob_zzz
aktív tag
válasz balika000 #7606 üzenetére
Nem akadtam ki egyáltalán, csak idegen a gondolatmeneted.
Amúgy meg azon a hardveren, amiről szó van, sebességet tekintve mindegy melyiket használod, a Vista sem lassabb az XP-nél. Ha pedig nem lassabb, plusz eleve működik vele mindegyik eszköz, mert jók a driverek és még "ingyen is volt" (kifizetted), akkor nem látom, hogy mi az értelme az XP használatának. Persze a szubjektív "jobban bejön"-ön kívül.
Ja és ne vedd támadásnak, egyáltalán nem akarlak megsérteni vagy a véleményemet tukmálni, csak kíváncsi vagyok a tiédre. -
TigerCat
nagyúr
válasz DarkGubi #7601 üzenetére
Ezt a nézetet én is osztom. Nem szívesen mennék vissza XP-re. Már szeptember óta használom és elégedett vagyok. A javítások letöltésével pedig egyre jobb lesz - szerintem.
De persze mindenki azt használ, amit csak akar. A cégnél minden gépünk XP-s és nem is tervezzük a váltást. Erősebb konfigurációkat igényelne, amit egy adminisztrátori gépre most nem terveztünk. De lehet, hogy a későbbiekben majd váltunk, bár asztali gépek esetében ezt nem tartom valószínűnek.Na de vissza a gépre.
Nekem is 5920-as van és elégedett vagyok vele. Meg sem próbáltam az XP-t, bár érdekelne mennyivel gyorsabb (ha gyorsabb) és mennyire stabil.
Üdv!♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
jé
csendes tag
találkozott már valaki ilyen masinával: [link]?
így ránézésre nem tökéletesen megfelelne, de azért kíváncsi vagyok, hogy mik a tapasztalatok vele. -
Jávi
tag
nekem xp-m van és eddig semmi gond nem volt vele! néha eldobja magát kékhalálba a szar ati driver miatt... de amióta az omega drivert nyomom 1X fordult csak elő....
Acer Travelmate 5520G-6A1G08
-
TigerCat
nagyúr
Optimista vagyok, úgyhogy nem hiszem, hogy lesz ilyen.
Na meg persze nem telepítgetek és uninstallok ész nélkül. Amit feltettem először, azok maradnak. Esetleg a frissítések változhatnak a Vistához és a programokhoz.Munkatársamnak is Vistás gépe van, egy Fujitsu-Siemens 200e Ft-os masina, kb. október óta. Neki sem volt még semmi kékes színű halál. Pedig Ő telepítget rendesen fel-le.
Azt gondolom, hogy megbízhatóbb mint az XP (a driver problémákat leszámítva), illetve ezek a gépek, mint az Acer 5920 és társai, már Vistára optimalizálva készültek. Nem véletlen, hogy akik XP-t akarnak feltenni, többet szívnak az átlagnál, vagy kissé hozzáértőnek kell lenniük.
Az viszont érdekelne, hogy a teljesítményt lehet-e növelni valamivel? Konkrétan, ha 4 MB memóriát teszek bele, változik-e valami? Gyorsabb lesz talán? Vagy nem?
Ha használja valaki 4 megával és Vistával, annak szívesen elolvasnám a tapasztalatait, összehasonlító véleményét.Köszi!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
frames
tag
válasz TigerCat #7616 üzenetére
Én már sajnos egyszer megismerkedtem vele, amikor alvásból akartam felkelteni a gépet, ő úgy döntött, hogy inkább alszik még egy kicsit, úgyhogy adott egy kék halált, de ezen kívül még egyszer sem találkoztam vele
Hmmm szerintem négy mega RAM-mal, nemhogy kékhalált, de még visztát sem fogsz látni a gépeden
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki...[ Szerkesztve ]
-
DarkGubi
aktív tag
válasz TigerCat #7616 üzenetére
Én szeretem babrálni a vistát. Kékhalálom is volt 2x is! Igaz, hogy gyakorlatilag ezért került szervízbe a noti, ugyanis a HDD kezdte megadni magát. Egyszóval a Vista stabil, csak hardveres problémánál sikerült kékhalált előcsalni.
XP-n kékhalált simán létrehozok, sőt, a régi Nokia 6600-án is sikerült kékhalált elérnem!!!Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.
-
hatis
csendes tag
Sziasztok!
Nekem 1 Acer Aspire 5520G tipusú notebookom van.
A problémám a következő: vettem hozzá 1 külső írót(Pioneer),usb-n keresztül csatlakoztatom,kiírja a tipusát,mintha felismerné,de dvd íráskor 5%-nál leáll és azt írja ki,hogy az eszköz nem áll készen.
A barátom külső írójával(LG) is ezt csinálja.
Állitólag valalamilyen driver hiányzik a gépről.
Légyszíves segítsetek,ha tudtok.
Előre is köszönöm.
Atis. -
djszido
tag
FN + F6 -ra nem kapcsol ki a kijelző? tud valaki valami megoldást rá?
-
lujoman
csendes tag
Olvastam nemrég, hogy BIOS frissítéssel később újabb prockó tehető a gépbe. Szerintetek mennyi rá az esély, hogy a 3055-ösömbe a jelenlegi Sempron helyett később valami kétmagosat tegyek? Ugyanaz a socket, vagy ne is álmodjak róla?
Acer Aspire3055NWXMi, 1.5GB RAM, 80GB HDD, AMD Sempron 3600+@800MHz-2GHz, ATI Xpress1100 128MB
-
Nunder
őstag
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Az lenne a kérdés hogy a lenti notiba lehet e és hogy milyen videókarit/procit tenni! Minden lehetőség érdekel! Gondolok itt arra hogy ha Mobility van a gépben akkor lehet e még másmilyen tehát normál karit tenni bele? Későbbiekben terveznék egy karicserét lehet e róla szó?
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
válasz TigerCat #7618 üzenetére
Olvastam rengeteget ezzel kapcsolatban mind ebben a topikban mind máshol és lényegében nem venni észre a különbséget! Ha 2Gb van a gépben akkor már hiába teszel bele nagyobbat nem fog gyorsulni jelentősen! Nyilván ha olyan progikat használsz amik jobban eszik a ramot akkor vista mellett nem árt ha ven háttér de nem jellemző hogy nagy teljesítményjavulást eredményezne! Havernek van 4 GB a gépben (mondjuk nem lapiban) de nincs szemmel látható különbség! Max a játékoknál és a HD-s filmeknél van de ki mire használja. Erre a gyorsításra meg azt hiszem van megoldás! Sok olyan funkció van Vista alatt amit ha az ember aktivál akkor lassul a gép. Ezeket ki lehet kapcsolni és akkor gyorsabb lesz! Kérdés az hogy érdemes e beáldozni a teljesítmény érdekében a kényelmet? Aki huzamosabb ideig használja a Vistát maxon annak sztem marha furcsa ha ki vannak kapcsolva a már megszokott extrák! De 2GB mellett nem lehet gond ilyenekkel mert ekkor már eléggé jól gazdálkodik az OS a rammal! Szóval ha mindenáron gyorsításon gondolkozol akkor a Micrsoft honlapja de ne vegyél bele feleslegesen ramot csak pénzkidobás mert egyenlőre nincs olyan progi aminek ne lenne elég 2Gb ram! Persze ha a mostani ramárak mellett és a jövőre gondolva beruházol az nem baj.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
balika000
csendes tag
Hát nem tudom, mivel sztem a játékok gyorsasága fps-e nem hiszem hogy attól függ főképp hogy mennyi ram van benne (ternészetese attól is) de az a lényeg hogy proci és vid kari legyen a pöpec a gépben... Nekem pl az asztali pcben egy AMD X2 4000+ os procim van (2gbram) és egy 8600Gt 256 mg vid kari.. Nah már most sajnálatos módon nem tudom kihasználni mivel a procim nem hajtja meg kellőképpen a vidkarit... attól meg hogy több ram van agépedben nem hinném hogy látszlagos javulást fogsz feismerni.. max egyszerre tudsz játszani, dvd-t írni, filmet nézni, tölteni, photoshop... stb stb látszólagos laggolás nélkül .... (2gb felett)
-
Nunder
őstag
válasz balika000 #7627 üzenetére
Félreértitek én csak az ő hsz-ra reagáltam! Simán elég neki 1 GB is de mindig jobb ha az ember egy kicsit jobban el van eresztve nemigaz?
balika000: én is ezt írtam hogy nem vehető észre látványos javulás
Ja és a kérdésem re valaki?
Meg lenne még egy: WIFI gondjaim vannak. Az istenért se enged fel semilyen hálózatra! Mit tegyek? Ha frissíteni kell a drivert azt honnan tehetem meg? Vagy mondtak nemókem ilyesmit hogy nem minden hálózatot szeret még a Vista és ezért a Registryben kell valamit ügyködni
[ Szerkesztve ]
-
icon
senior tag
válasz lujoman #7623 üzenetére
Na ez engem is érdekelne, mivel ugyanilyen notim van nekem is... bár szerintem max csak procicsere játszhat, és a procihűtésre is érdemes lehet figyelmet fordítani.
Nektek is alapjáraton 45-50 fok között van a proci, terhelve meg felmegy egészen 65-ig?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
lujoman
csendes tag
-
djszido
tag
tudom hogy csak a fényt veszi le, de nekem az is jó lenne
filmet a tv-n nézek és közben zavar a kijelző fénye
eddig le tudtam venni a fényt azzal a kombinációval, de most nem tudom miért nem
sikerül... lehet hogy elállítottam valamit a power management-ben de hiába kerestem
valami ide illő beállítási lehetőséget, nem találtam
ha lenne valami program, nekem az is megfelelne (esetleg vista gadget) -
-
lujoman
csendes tag
válasz twollah #7635 üzenetére
Nem egészen így van. Ha TV-re kötöm a notit, akkor is le tudom kapcsolni a noti LCD-jén a fényerőt. Olyan moncsi meg sztem már rég a veszélyes hulaldékok között poshad, amiben nincs póverszéving.
[ Szerkesztve ]
Acer Aspire3055NWXMi, 1.5GB RAM, 80GB HDD, AMD Sempron 3600+@800MHz-2GHz, ATI Xpress1100 128MB
-
Stingie
tag
Sziasztok!
Most múlt kb. 9 hónapos az Acer Aspire 5102 notebookom, és mivel sokat használom, feltehetően kikopott/elhasználódott a hűtőventilátora. A jelenség hasonló, mint a sokat nyüstölt asztali PC-knél: időszakosan fellépő, irritáló berregő és búgó hang, amelytől gyakran az egész notebook berezonál, amíg abba nem hagyja - van, amikor fél perc alatt elmúlik magától, van, amikor 3-4 percig is eltart, míg végül le nem csökken a fordulatszáma. (A géppel ezen kívül semmi problémám nincsen, szépen és problémamentesen muzsikál, pedig azért rendszeresen van nyüstölve minden nap.)
Elvileg 3 hónapig még garanciális a masina, és arra lennék kíváncsi, van-e vkinek tapasztalata a notebook.hu nagykerrel - én egy számtech üzlet segítségével onnét hozattam a gépemet, de mivel Nagykanizsán lakom, egy ilyen ventiért nem szívesen utaztatnám meg a masinát...
Lehet ilyen ventit esetleg külön is kapni?
Thx a válaszokat.
Cerberus. Humanity First. #gamer365 #retroid #staytuned
-
törölt tag
a hivatalos Acer.hu már napok óta döglött
nem vet túl jó fényt a névre
-
djszido
tag
nem csak a hu, hanem a com is...
-
djszido
tag
ismét segítségre szorulok!
egy ismerős vett a héten 5315-öst. linux volt hozzá és én mentem most windowst telepíteni.
gondoltam jó lesz az sp2. fel is ment, de a driver cd-ről alig tudtam feltenni pár drivert.
a chipset az felment, hangot fél óra alatt tudtam csinálni, de hálózat nincs, és az x3100 se nagyon akar működni. az eszközkezelőben felismeri hogy intel graphics accelerator x3100 (sőt 2x van), de a képernyő beállításainál már alapértelmezett eszköz szerepel és nem tudom a felbontást 1280-ra tenni.
a hálózattal meg az van, hogy a lan-t vagy 6x fel-le telepítgettem, de nem fogad csomagot, csak küld... az atherosról meg... na az még szebb. feltelepítem és már a telepítés közben kiírja hogy egy vagy több összetevő nem megfelelő, így aztán felkiáltójeles az eszközkezelőben és a hálózati kapcsolatoknál nincs is bent az eszköz
mit csináljak a géppel? -
lujoman
csendes tag
válasz djszido #7644 üzenetére
Türelem Aspire-t terem Egyébként ha türelmesen visszaolvasnál pár oldalt, már menne a wifi. Te vagy kb az 5., aki ugyanazt megkérdezi, ami már le van írva párszor.
...minicard-os drivert tedd fel az Atheroshoz a cd-ről. A videókártyátnál meg vmi nagy disznóságot csinálhattál, ha kétszer is fent van. Ráadásul minnél több nem odaillő drivert tesz fel az ember, annál inkább összekutyulja az a rendszert.
-
Jávi
tag
az acer oldal nálam isxD
Acer Travelmate 5520G-6A1G08
-
mcmacko
csendes tag
Sziasztok. Most vettem egy ACER TravelMate 5520-st. Nagyon zsír, ahhoz képest, hogy egy TK55 van benne megy egy 2400XT, simán viszi 20-30 FPS-el a MOH Airbourne-t fullon 800*600-ban... megérte. Viszont vagy egy gondom. a lemezen nem volt rajta ez az Empowering Technology-s okosság. Honnan lehet leszedni? Érdemes ezzel szórakozni? A Broadcom WLAN chiphez sincs normális vezérlő, azaz driver van csak control panel nincs, én meg rühellem az XP féle Wlan beállításokat.
Egyébként meg vagyok a masinával elégedve. Szebb TFT képe van, mint a másik családi noteszon (MSI) és masszívnak is tűnik. Melegedéssel sincs baj.
Most jutott eszembe még 1 valami. Az nem tudom mennyire gas, hogy ha filmet nézek nem megy másfél órát akksiról. 6 cellás, zsír új. Azért egy filmet jó lenne végignézni rajta...
Ezért is volna jó ez az Empowering Tech meg a Power Management része. Tapasztalatok? -
djszido
tag
bocsi hogy nem olvasom végig a topicot, de gondoltam gyorsabb választ kapok ha megkérdezem...
köszönöm szépen annak aki válaszolt!a sajátommal szerencsére nem volt semmi gondom... 5520G rulez!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Acer Nitro 5 Gamer laptop
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest