Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabozsolt87
tag
Halihó,
Srácok abban kérném a segítségeteket, hogy adott egy Acer Aspire 5335-571G16Mn, (S/N: LXATK0Y0018491B542200) nem mai masina. Van valakinek tapasztalata a hasonló gépek bővítése tekintetébe? Moat egy Celeron 575 van benne, de bele szeretnék tenni egy T7300 ami paramétereiben megegyezik, de nem találok infót róla, hogy jó lehet. Az Acer supportba nem találom a gépet valamiért. Illetve tennék bele 2x2 GB 800MHz DDR2 ramot is egy SSD meghajtóval. Az első, hogy a BIOS le kellene frissíteni, de nem találom a gépet az Acer oldalán. Tudom nem érdemes rá költeni meg vesződni vele, de a kollégám kisfia ezen szeretne robloxozni. Így gondoltam picit felspanolom a gépet. WIN 7 telepítenék rá természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szabozsolt87 #35551 üzenetére
Elsőre azt mondom nézd meg, hogy a chipset támogatja-e a procit.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Fred23
nagyúr
Acer TravelMate Laptops Start at $329, Use 13th Gen Intel
Jönnek már mások is a legújabb Intel procikkal, HP-tól is találtam már. -
nagyúr
Lehet a 65W-os gyári Acer adaptert nagyobb teljesítményűre cserélni?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
válasz szabozsolt87 #35555 üzenetére
akkor menne egy herélt 11 is!
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
nagyúr
Nem a töltés a gondom hanem, hogy ha épp 50% alatt van az aksi akkor teljesítmény igényes feladatot nem lehet végezni mert az adapter elsődleges feladata az akku töltése. [link]
"Maximum performance is achieved when the battery is near 100% charged and plugged in. Under heavy gaming loads the battery sometimes must help the charger supply CPU/GPU power demand. At those times the battery is actually intermittently discharging even though plugged in. When battery charge level discharges to below about 50% under heavy loads, the battery charging takes precedent over CPU/GPU power demands and CPU/GPU throttling behavior may appear. So the maximum performance playing time between 100% and 50% battery charge level can be increased with a higher power charger."
És tényleg így van mert 10 fps-el ment a Battlefield 3. Amúgy meg 100-120 körül megy. Szóval ezért vennék egy nagyobb teljesítményű adaptert."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
-
Anios
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, jó pár éve szerelek laptopokat és számítógépeket... visszont most elkeztem vállalkozásban csinálni (nem is ez a lényeg, ez csak a felvezetés).
Megvan az első tanulópénz... nem ellenőriztem le egy Acer Aspire ES 15 gépet mielőtt elhoztam. szétszedtem, takaítottam, összerakás után észleltem, hogy a touchpadon nem jó sem a jobb gomb (click) sem a bal, szétszedtem, semmilyen hiba nem látható... a csatlakozó megfelelően a helyén, drivernek az Acer-es van fent. maga a touchpad megfelelően müködik, csak a gombok nem.
Annyi, hogy teljesen szűz win 10 pro került a gépre.
Volt valakinek hasonló gondja esetleg?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
Adott egy ACER ASPIRE 5 A515-55G-55JF HU laptop.
Gyári driverekkel ( Acer laptopomhoz kaptam, gyárilag.)
Intel UHD drivere a26.20.100.7372
2019.Októberi.
A következő a problémám: Ha az Intel oldaláról lefrissítem bármelyik frissebb driver-ral, nem ébred fel alvó módból.
Mi lenne ennek a megoldása?
Csak jó lenne egy 2022 kiadású frissebb driver-al használni...At elérhető legfrissebb azVersion:
31.0.101.2115Release date: December 29, 2022
Ezzel sem ébred fel, és korábbival sem. Csak amivel adták a laptopot.
Köszönöm a segítséget...[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
válasz szaboi6512 #35568 üzenetére
A többi drivert is frissítetted, vagy csak a vga-t?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Rinocerosz
őstag
válasz szaboi6512 #35568 üzenetére
Miután feltelpíted a drivert lehet érdemes lenne megnézni az erre vonatkozó beállításokat.
Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - (bal oldalon) Adja meg, mi történjen a képernyő lehajtásakor.
Szerintem itt nem lesz semmi érdekes, de azért érdemes ránézni.Viszont ugyan itt van olyan opció, hogy Képernyő- kikapcsolás idejének módosítása - Speciális energiaellátási beállítások - itt le kell nyitni az Alvó állapot fület - Felébresztési időzítőknél lehet ha állítgatod akkor rendbe rakja magát.
[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz Rinocerosz #35571 üzenetére
Miután feltelpíted a drivert lehet érdemes lenne megnézni az erre vonatkozó beállításokat.
Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - (bal oldalon) Adja meg, mi történjen a képernyő lehajtásakor.
Szerintem itt nem lesz semmi érdekes, de azért érdemes ránézni.
Ez rendben volt eddig is.
A második felét megnézem.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
_Sevi_
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék egy Acer Aspire 7745 típusú laptophoz. Egy második meghajtót szeretnék bele rakni. Sikerült vennem egy L alakú Sata átalakított. Úgy látom keret is kell hogy bele lehessen rakni a meghajtót.(Hol érdemes ilyet keresni? [nem találok sehol ilyesmit]). De a fedélen kiálló pöckök nem engedik ,hogy bele tudjad rakni a meghajtót. Itt most egy nem eredeti fedél van vagy ki kell vágnom ezeket a lábakat? Feltöltöttem egy pár képet ezekről. Köszi előre is!
Üdv,
Péter -
sowi
őstag
válasz _Sevi_ #35574 üzenetére
2 fajta fedél volt hozzá anno, ez a single rack és lehetett rendelni hozzá 2nd hdd covert, de szerintem újonnan már nem szállítja az acer, esetleg ha levágod róla a pöcköket akkor egy vékony ssd befér alá, de ebben nem vagyok biztos
[ Szerkesztve ]
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
-
gerigő
tag
Akit esetleg érdekel; Crucial 16GB DDR4 2400MHz memóriamodul
most jó áron van (17190 Ft) az Alzánál. (szépen megy dual channel-ben az alaplapra forrasztottal) -
_Sevi_
tag
Köszönöm szépen mindnekinek a segítséget. Akkor gumi, szivaccsal kiékel ez lesz!
Szép estét!Péter
-
szaboi6512
őstag
válasz Rinocerosz #35571 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet.
Azóta mindig felébredt alvó mődból is, a legújabb Intel driverrel is. Kopp-Kopp....
Köszönöm a tippet.
képASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Rinocerosz
őstag
válasz szaboi6512 #35583 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy sikerült . Egyébként a windows update nem teszi vissza a 2019 deivert?
Én állandóan ezzel szívtam addig amíg le nem tiltottam az illesztő programok keresését a windows updateben. -
szaboi6512
őstag
válasz Rinocerosz #35584 üzenetére
Eddig nem tette vissza.
De, a múltban előfordult.
Hogyan lehet letiltani az illesztő programok keresését a windows update-ben?
Így? Néha így visszarakta.....[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
válasz szaboi6512 #35585 üzenetére
Nézegettem régebben pár megoldást, de végül nekem ez vált be:
gpedit.msc - Számítógép konfigurációja - Felügyeleti sablonok - Windows-összetevők - Windows update - A Windows Update által kínált frissítések kezelése - Illesztőprogramok kihagyása a Windows -frissítésekből.
Így nekem jönnek a frissítések, de az illesztőprogramokat nem keresi. Amúgy is jobban szeretem manuálisan telepíteni mint a régi időkben... . Laptopoknál folyamatosan tapasztalom, hogy a windows update öreg drivereket telepít...[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz Rinocerosz #35586 üzenetére
Köszönöm, beállítottam.
-
draco31
veterán
Hello!
Egy ES1-520-546F került hozzám, hogy veszettül lassú, telepítsem már újra. 8.1 volt rajta, kapott 10-es Win-t.
Minden jó is volt, meg is lepődtem, mert APU-val eddig csak a szívás volt, ami hozzám került.
Aztán amíg ment fel a Chrome, VLC, addig frissítette a drivereket a háttérben.
Aztán jött a vég, úgy akad, mint ha egy P3-as gépre raktam volna a Win10-et.
Letöltöttem az AMD automata driverező programját, az csak a VGA-nak talált frissebbet, telepítette is, de nem oldotta meg.
Telepítsem újra, és azonnal kapcsolja le a frissítéseket, csak az AMD programra bízzam rá? Vagy hogy oldódna meg ez?
Hivatalos forrásból van a telepítő, így nem azzal van a gond.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz draco31 #35589 üzenetére
Meglett már úgy tűnik, a grafikus driver volt a bajos.
Letöltöttem a 2016-ost az acertől, így már jó. Bár bekapcsoláskor jelzi, hogy szerinte nincs driver telepítve, de működik.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Rinocerosz
őstag
válasz draco31 #35589 üzenetére
Szia!
Szerintem a legjobb megoldás ha úgy telepítesz gépet ahogy régen csináltuk . Netkábel nélkül és a drivereket előre érdemes összeszedni egy pendrive-ra. A gpedit.msc-ben érdemes letiltani az illesztőprogram frissítését a Win updateban [link] . (Így az minden frissítést leszed kivéve a drivereket.) A drivereknél én inkább az Intel oldalát részesítettem előnybe az Aceréval szemben. Ugyan így az Nvidia drivernél is . Utána pedig érdemes lehet a gyártói oldalon szétnézni, hogy mik kelhetnek még pluszba.Sajnos azt tapaszaltam az én saját Acer gépemen, de számos Dell, Lenovo és HP gépen is, hogy a Windows Update nincs a helyzet magaslatán. Ezért érdemesebb inkább manuálisan feltenni a drivereket a fent említett metódus szerint. Ami viszont nagyobb baj, hogy a gyártók weboldalán található driverek is hát... szóval ez a ömlesztés ami van ez nagyon gáz.
Tartozik egy gép nevéhez vagy 8db laptop alsótól a felső kategóriáig és akkor annak az összes drivere ott van... te meg találd ki melyik a jó. Gyártói driver frissítők meg minden megtalálnak csak a hiányzó drivert nem . -
draco31
veterán
válasz Rinocerosz #35591 üzenetére
Hát igen, a régi szép XP-s idők.
De még a gép nevéhez, itt tegnap beírtam a sorozatszámot, és még úgy sem tudta mi van benne. Na meg hogy nem is foglalkoznak vele, kiadják a gyári driverrel, aztán egy frissítés meg sehol.Ezer éve nem színatott meg így laptop, de legalább emlékeztetett, ha a kezembe is kerül még egyszer egy APU-val szerelt masina, akkor figyelni kell.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Rinocerosz
őstag
válasz draco31 #35592 üzenetére
Igen, hiába a sorozatszám akkor se talál konkrétabban drivert . Egyébként engem is folyamatosan próbára tesznek ezek a laptopok... minden nap látok újat .
Igaz legjobban a sajátom szívatott meg... amit most használok. Felraktam rá a win10-et és folyamatosan kékhalálozott. Elkeseredtem elég rendesen mert most lehet visszaküldeni stb.... Utána 3 nap kutatás eredménye volt, hogy CTRL+S gombbal előjön a rejtett menü és ott AHCI-ra kell állítani -
tpeter77
addikt
sziasztok
Erre az Acer Aspire 3 notebookra Win10 vagy Win11 telepítése ajánlottabb?
Ismerős most rendelte meg, és eltűnődtem, melyik rendszert telepítsem fel neki.
Mik a tapasztalatok?
Köszönöm. -
Rinocerosz
őstag
válasz tpeter77 #35594 üzenetére
Szia!
Nekem hasonló a gépem annyi különbséggel, hogy i5 és nvidia kártya van benne. Jelenleg win11 fut rajta. Kezdetben mikor felraktam a win10 után egy kicsit furcsa volt a 11, de aztán kikupálták és most megkedveltem, mert ha más nem is, de végre már valamivel emberibb a dizájn.
Szerintem érdemes lehet megkérdezni, hogy mit szeretne, de én nem riadnék vissza a win11-től sem. -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Acer Aspire 3 A315-58 notebookra telepítek Windows 10 rendszert, de a telepítés elején elakadtam az Illesztőprogramok hiánya miatt.
Nincs:
- merevlemez meghajtó driver
- touchpad driverLetöltöttem a hiányzó drivereket, elég csak a .SYS fájlokat felmásolni a telepítő pendrive-ra?
És melyik könyvtárba tegyem? Nagyon régen csináltam már ilyet, elfelejtettem...[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
válasz tpeter77 #35598 üzenetére
Szia!
Úgy rémlik, hogy az Intel Rapid Storage Technology driver kell neki amikor telepíted a widows-t. A pendrivera kell kicsomagloni a drivert egy mappába és utána a telepítésnél van valami Load Drive vagy hasonló.
Találtam egy leírást: [Hard disk not detected during Windows 10 installation]
Videó: [Where Do You Want To Install Windows NO Drive Showing Up]
Remélem erre gondoltál.
A touchpad drivernél lehet csak be kell kapcsolni. Nekem Fn+F7 vagy simán F7[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz Rinocerosz #35599 üzenetére
Szia!
Közben meg is oldottam, IO és IRST driverek tallózása után működött a touchpad és látta a meghajtót, már kész is a telepítés.
üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Nintendo Switch
- AliExpress tapasztalatok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest