Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zollye

csendes tag

Üdvözletem soraim Minden Olvasójának!

A következő problémával szembesültem - nem gyakorlott ACCESS felhasználóként:
    Űrlaptervezés...
    Vezérlőelemek programozása - makrók által...

Évszak és időpont függvényeként szerettem volna értéket adni egy harmadik mezőnek.
    Megírtam hosszas munkával, nagy gonddal odafigyelve a feltételrendszert, amely a végén teljesítette is a vele szemben támasztott követelményeket.

A probléma ott kezdődött, amikor automatizálni próbáltam az időpont beírását - oly módon, hogy a beviteli mező fókuszvesztésekor aktuális időpont szerepeljen a későbbiekben az idő mezőben.

Annyira belekeveredtem a probléma megoldásába, hogy "nagy gonddal" elállítgattam a kérdéses mezővel kapcsolatba hozható összes mező tulajdonságait, - ez úgy "csúcsosodott ki", hogy "sikerült" EGYSZERRE 32 sornyi időpontot elveszítenem a kontárságom miatt.

Jelenleg az adattáblában, az űrlapon "Dátum és Idő", illetve "Rövid idő" formátum vannak beállítva, - az alapokhoz visszakanyarodva - az idő mező tulajdonságai, - ellenben sehogy "nem tudom rávenni" a makrót, hogy teljesítse azt, amit a kavarásom előtt üzembiztosan teljesített. A String formátumot is "kiirtottam" a kérdéses mezőt övező vonzatokból.

Mi lehet az, ami nagyon csúnyán elkerülte a figyelmemet?
    Van Valamelyikőtöknek használható elképzelése?

Az építő, segítő válaszokat tisztelettel megköszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák