Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALFA
senior tag
A jofogas pont hu weboldal veszélyes, kamu hirdetéseket tesznek ki hamis adatok alapján és még az NMHH is falaz nekik.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
válasz chopin42 #2090 üzenetére
Kevered az egyént és a céget, ami probléma.
Azt akartam jelezni, hogy nekem nagyon úgy tűnik, hogy a jofogas belső embere szórakozott az esetemben.
Akit érdekel, a hirdetést lementettem, meg tudom mutatni, ezt a mobilt adta meg a regisztráló:
309-383-494
Valami viberre hivatkozott, amiről fogalmam sincs, micsoda.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
válasz chopin42 #2094 üzenetére
Leírtam részletesen korábban, de akkor a kedvedért zanzásítva:
1. Valaki csak úgy kitesz egy hirdetést egy emil cimalapján kamu névvel mindenféle ellenőrzés nélkül - ez szerinted nyilván teljesen rendben van.
2. A weboldal elkezdi bombázni az emil cimet, hogy a hirdetése megjelent, és nagyon örülnek - annyira, hogy egy órával később jönnek újabb emilek, hogy örülnek, hogy máshol is feltettél hirdetést, de apró probléma van, lépj be és módosítsd az adataidat - belépés persze nincs, hiszen jelszó és semmi egyéb nem létezik, ezért megadják a közvetlen linket hirdetéshez, ahol azt látod, hogy hat órával korábban adtad fel a hirdetést, mint ahogy elvileg beléptél az oldalra
3. Nyilván számodra az is teljesen rendben van, hogy egyetlen egy emil cim van mindenre, panaszokra nem reagálnak, csak annyi történik egy fél nappal később, hogy az óránként jövő, belépésre buzdító emilek helyet közlik, hogy TE beléptél az oldalra és TE sikeresen törölted a hirdetést, de vedd tudomásul, hogy még 15 napig látható lesz.
4. Bejelented az ügyet NMHH-nak, amelyik elhúzza egy hétig az ügyet, majd közli, hogy nála már a hirdetés nem látható, ezzel lezártnak tekinti az ügyet.
5. A hirdetés semmi másról nem szólt, mint hogy hív fel egy "viberes" fedőnevű 30-as mobiltelefont.
Persze, nyilván minden tökéletesen rendben van és most se érted, hogy mi a probléma, úgyhogy hagyom, hogy olvasgasd még párszor, hátha....
-
ALFA
senior tag
válasz chopin42 #2094 üzenetére
Megnéztem, mi az a viber, így már értem, miért reklámozzák magukat még tv-ben is.
Nyilván jó bevételt lehet csinálni személyes adatok tömeges begyűjtésével.
Érdekes, weben adathalászatként tiltják, mobilokon pedig jól menő szolgáltatás.
Egyébként a weboldal nevét azért nem irtam le, hogy ne támogassam a kattintások számának növekedését se.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
Hát igen, ha képtelenek vagytok rágni, megehetem helyettetek az ételt, de attól nem fogtok jóllakni.
Megnyugtatásul közlöm, hogy ilyen problémákra jó megoldás lesz a májustól életbe lépő EU-s szabályozás, már ügyvédek garmada várja, hogy jól megszedje magát, az ilyen cégek pedig gyorsan el fognak tűnni, vagy csődbe mennek a bírságok miatt.
-
ALFA
senior tag
A hivatkozott haverod hülyeséget írt.
Nem az volt a probléma, hogy egy kamu hirdetés megjelent, ahogy ő is meg ti is ezt szajkózzátok.A probléma az, hogy
1. (valószínűleg belső ember) akárki emil címét úgy tudja regisztrálni, hogy arról az illető nem kap értesítést.
Az emil cim pedig a személyes adatok közé tartozik, azaz náluk bevett gyakorlat a személyes adatokkal való visszaélés.
2. pár órával később a weboldal hivatalos emberkéje elkezdi bombázni az emil cim tulajdonosát, hogy mindenképpen generáljon még nagyobb letöltési forgalmat a weboldalán
3. a felügyeletre jogosult hivatal úgy tűnik, falaz nekik, egy ideig húzza az időt, majd mondvacsinált indokra (az ominózus hirdetés már törölve lett) hivatkozva gyorsan lezárja az ügyet.
A poén ebben az, hogy egy órája jött meg a visszajelzés, hogy a hirdetés törölve lett, de már más linkre hivatkozott a weboldal "ügyfélszolgálata".A lényeggel valahogy nem akar senki foglalkozni, hogy miért és hogyan és ki tud hamis adatokkal regisztrálni, és az "ügyfélszolgálat" valamint a "hatóság" ehhez miért asszisztál.
Ez azért érdekes, mert nagyon valószínű, hogy a kamu hirdetés(ek) célja további személyes adatok megszerzése másoktól, akik a kamu hirdetés(ek)re válaszolnak.
Ha pedig igaz, hogy valamilyen tévében is hirdetik magukat, akkor ott már nagyon jól menő háttérbiznisznek kell lennie, biztosan nem ingyenes apróhirdetésekből telik nekik rá.Ezért, ha felfogtátok volna, többszörös veszély van ezzel a weboldallal kapcsolatban, de nyugodtan repüljetek rá.
Jójjcakát, ha még mindig nem fogjátok fel, a ti bajotok, csak azért szólok, hogy nefáradjatok összesküvés elméletekkel példálózni.[ Szerkesztve ]
-
ALFA
senior tag
válasz xxxjjjkkk #2108 üzenetére
Márminthogy szerinted alvajáróként hajnali kettőkor vaalmi titkos helyről internetre csatlakoztam és beregisztráltam magam és feltettem mindenféle hirdetést pár óra alatt, majd kitöröltem minden nyomot, regisztrációs visszajelzéseket és nyugodtan visszafeküdtem aludni, hogy reggel tízkor pontosan úgy időzítve ébredjek és üljek webhez, hogy pont megérkezzen a weboldalról az első emil, miszerint az első hirdetésem megjelent, ami ténylegesen regisztrációs ellenőrzés és visszajelzés nélkül és hajnali kettőkor történt?
-
ALFA
senior tag
A jofogas újra bepróbálkozott a kamu hirdetésük közzétételével.
Nagyon nem akarják feladni a fekete bizniszt.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
Hihi, a jofogas újra próbálkozik a kisded játékaival, módositottak a nevet, de ugyan úgy hajnalban teszik ki hamis néven és lopott email cimen a kamu hirdetéseket.
Most már bizonyítható, hogy tervezetten, szerevezetten és rendszeresen hamis hirdetéseket gyártanak kamu nevekre címekre építve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Politika
- Formula-1
- EAFC 25
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest