Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
Hallod, de most komolyan. Valaki fel akar homályosítani, de már hárman, de ágálsz ellene. Tudjuk jól, hogy így van, de meg akarod magyarázni, hogy nem. Az mpl futár, meg a postás miért hazudna ilyenbe? Egyébként meg állami cég, attól függ, hogy mi a gyakorlat helyi szinten, #1936ba nagyon szépen le van írva, kár, hogy nem érted.
De tudod mit, igazad van.
halaggyunk -
XaraX
addikt
Egész pontosan az van, hogy fél kiló fölött nem a kézbesítő viszi az ajánlott levelet.
Ha nem éri el a fél kilót, de nagy méretű, akkor is autóval történik a kiszállítás.
Viszont megnövekedett forgalom esetén, mint pl. most, karácsony előtt, előfordulhat, hogy kis méretű csomagot a gyalogos kézbesítő visz számodra.
A céges példa esetén, lehetősége van szerződést kötni a postával, ki és akár beszállításra is, és ebben az esetben autó hozza-viszi a küldeményeit.
Ellenkező esetben x db napi forgalom fölött postafiók nyitása kötelező.
A csomagkézbesítés minden esetben megtörténik cégeknek is, mivel Mo.-on minden csomag ára tartalmazza a házhozkézbesítést is a posta esetében. -
orion1025
őstag
Köszi, heti szinten átlag 20 csomagom jön évek óta, tehát tudom mit beszélek... Jó pár éve volt divat, hogy kisebb csomagokat hozott a postás, de általában csak "kamu" kiszállítás volt akkor is, inkább bedobott egy értesítőt, hogy másnaptól át lehet venni X Y postán, pont azért, mert hurcolászná a rosseb. Tehát ne vedd sértésnek, de gondolkozz egy kicsit. 10 nagyobb csomagot sem fog kivinni, maximum ha sok ideje marad, mert nincs annyi kézbesíteni való, és van ideje kétszer-háromszor fordulni a postáról. Egyébként nagyobb cégekhez nem fog bringás postás mászkálni, maximum mezei levelet (borítékot) visz ki nekik. Az én cégemnél is így megy, pedig kicsik vagyunk.
Amúgy még bónuszként megsúgnám, hogy a külföldi kézbesítések módjával, árával, stb.-vel jobban képbe vagyok, mint a helyi postán dolgozók, és ez a szégyen...
-
orion1025
őstag
Attól még mert levélként adod fel, de a doboz fizikai mérete 50x50x30 mondjuk, de csak 1kg, az hiába levél kategóriába esik, MPL fogja kézbesíteni, mivel a postás nem fogja a hátán hordani bringázás közben. Az MPL csak az autókázós kiszállításra vonatkozik, attól függetlenül az is a Magyar Posta része.
Éppen most terveznek egy szabályozást hozni, hogy levélként csak akkora csomagot tudsz feladni, ami befér egy postaládába, pont azért, mert mezei embernek sokkal olcsóbb levélként elintézni ezeket a terjedelmesebb küldeményeket, de ezek mind az MPL futárra hárulnak. Más az, ha otthon Vaterfutár és egyebeket használsz, mert az kedvezőbb árfekvés, ott pont a fordítottja van, mert csomagként éri meg postázgatni, nem levélként.
-
orion1025
őstag
Az MPL viszi a nagyobb csomagokat. 2kg-ig levélként is fel tudsz adni csomagnak tűnő holmit, de hiába levél, MPL fogja kézbesíteni, nem bringás futár, elvégre hová rakná a batyujában?! Az MPL ( Magyar Posta Logisztika ), vajon mihez tartozna, ha nem a postához? Ennyire azért ne....
-
lufi7
aktív tag
Az edigitáltól múltkor vettem egy dect telefont, de nem tettszett.
Vissza akartam küldeni az MPL-lel, de a telefonban egyszerűen nem értette meg, hogy mi a különbség a sima postai csomag ( bár nem értem mi a f@sz bajuk van vele) és az MPL között.
Írtam nekik egy levelet amire kb. egy hét múlva válaszoltak, hogy látják már, hogy vissza vittem a telót és, hogy köszönik és minden rendben van, csak éppen az eredeti felvetésre nem reagáltak.
Mondjuk szó nélkül visszavették. -
Rendeltem egy telefont a turbadotol, ime az eredmeny:
Megerkezett a telefon.
A szamlan nincs rajt az imei, igy nem tudod ervenyesiteni a gyari garanciat. A dobozon sehol a gyari matrica, a csomagban a gyari tolto helyett egy nokia AC50 uti tolto baszki, a telefon amugy foliaban volt, viszont ugy nezett ki, mint ami kint allt valami bemutatoteremben es a folia es a telefon koze mar beszallt a por, az elek alatt is mindenhol por. Ez egy szelhamos banda, kuldom is vissza azonnal. Szoval nem ajanlom oket senkinek sem.
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest