Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Hegyirabló

veterán

válasz inf3rno #3790 üzenetére

Én persze más helyzetben vagyok mint egy átlagos civil, hiszen húsz éve választott köztisztviselő vagyok, ismerem a jogszabályokat és a fogyasztóvédelemre kifejezetten ráfeküdtem az utóbbi években, ezért engem nehezen tudnak megvezetni a cégek. De Alza, eMAG, Media Markt, mindegyiknél tudtam érvényesíteni a jogaimat, sokszor még vitatkozni sem kellett emiatt. Nem ugyanezt tapasztalom a kicsikke. Az elállástól mint ördög a tömjéntől, úgy félnek. Viszont az elállás egy olyan jogszabály, amit nem én találtam ki, nekik pedig be kell ezt tartaniuk, akár tetszik nekik, akár nem. Az egyik cég, akivel persze többet nem lesz kapcsolatom, kétszer próbálta eljátszani velem, hogy csak bevizsgálás után adják vissza a pénzemet. Na most az elállási jogszabályban ilyen nincs, egyértelműen fogalmaz, az elállás indoklás nélküli, a pénz a fogyasztónak visszajár, minden más vitás kérdést a PTK rendez. Nagy cégekkel ilyen sosem volt, egymilliós hardver árát adták vissza, a boltban.

Az meg hogy a fogyasztóvédelem nem törődik a nagyokkal, megint csak cáfolható, az Alza eddig másfél milliárdos bírságnál tart, az eMAG négymilliárd felett van, a többieket meg sem néztem. Én inkább azt látom, hogy a KKV-kal kivételezik a fogyasztóvédelem.

Új hozzászólás Aktív témák