- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
inf3rno #3790 üzenetére
Én persze más helyzetben vagyok mint egy átlagos civil, hiszen húsz éve választott köztisztviselő vagyok, ismerem a jogszabályokat és a fogyasztóvédelemre kifejezetten ráfeküdtem az utóbbi években, ezért engem nehezen tudnak megvezetni a cégek. De Alza, eMAG, Media Markt, mindegyiknél tudtam érvényesíteni a jogaimat, sokszor még vitatkozni sem kellett emiatt. Nem ugyanezt tapasztalom a kicsikke. Az elállástól mint ördög a tömjéntől, úgy félnek. Viszont az elállás egy olyan jogszabály, amit nem én találtam ki, nekik pedig be kell ezt tartaniuk, akár tetszik nekik, akár nem. Az egyik cég, akivel persze többet nem lesz kapcsolatom, kétszer próbálta eljátszani velem, hogy csak bevizsgálás után adják vissza a pénzemet. Na most az elállási jogszabályban ilyen nincs, egyértelműen fogalmaz, az elállás indoklás nélküli, a pénz a fogyasztónak visszajár, minden más vitás kérdést a PTK rendez. Nagy cégekkel ilyen sosem volt, egymilliós hardver árát adták vissza, a boltban.
Az meg hogy a fogyasztóvédelem nem törődik a nagyokkal, megint csak cáfolható, az Alza eddig másfél milliárdos bírságnál tart, az eMAG négymilliárd felett van, a többieket meg sem néztem. Én inkább azt látom, hogy a KKV-kal kivételezik a fogyasztóvédelem.
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Path of Exile (ARPG)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- RAM topik
- Energiaital topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Apple Watch Ultra hibátlan 2026.08.06.MM jótállás
- Intel Pentium Gold G5420T Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest