Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Hallod, ez tök olyan volt, mint egy Fidesz-kampány...

Így, meg úgy kellene...

Pedig egyetértek veled... De még jobb lenne, ha lovon mennénk, és sárkányokkal harcolnánk a királykisasszony kezéért...

-
adalbert1
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Kipakoltatásról jut eszembe az alábbi story:
Pár éve egyik haverommal megyünk a körúton a Wesselényi utca felől tartunk a Blaha felé. A Blaha aluljáró lejárata előtt megállít 2 rendőr, és az alábbi párbeszéd zajlott le:-Drog van nálatok?
-Nincs.
-Valami egyéb veszélyes, pl. szúró-vágó eszköz?
-Az sincs.
-Akkor mehettek, viszlát.
-Viszlát.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerinted ez demokrácia??? Attól, hogy engem szőke modell lánynak hívnak, még koránt sem leszek az!
Sajnos viszont ott tartunk ma már, hogy nem tudhatod, hogy ki az ellenség. Tudom, mert éppen egy éve voltam "továbbképzésen", ahol 10 év szolgálat után azt tanították, hogy - kapaszkodj meg - egyetlen intézkedéshez sem megyünk oda anélkül, hogy kibiztosítanánk a fegyvert és rajta tartanánk a kezünket, esetleg elő is vesszük (mielőtt még jönnek a riposztok: a fegyvert akkor veszi elő a rendőr, amikor akarja...). Szerinted mi lenne, ha eszerint hajtanánk végre MINDEN rutin ellenőrzést???
Egyébként többel értek egyet a mondandódban, mint gondolnád, nagyon örülnék, ha olyan társadalomban élnénk, ahol úgy lehetne intézkedni, ahogy te leírtad...
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Vazz, most álljak neki egy Moderátorral vitázni?

Az én véleményem, hogy a normális rendőr semmit nem fog szólni a te szerelmes leveledre, vagy óvszeredre...
A másikra azt tudnám felhozni, hogy te megkérdezed, hogy "Mégis mit keresnek?", és a válasz, hogy pl. kést... Te előadod, akkor már át se kutatlak, tartsd meg a bazookát! Enyhén túloztam, de a lényeget érted...
És még mindig visszatérnék egy olyan elcsépelt dologra, hogy ezt a rendőr nem azért teszi (jó esetben), mert nincs jobb dolga, hidd el, én sem szeretek drogosok zsebében turkálni (felhívom a figyelmet az AIDS-es tű veszélyére, amibe belenyúlhatok...), illetve 100 napja nem mosdott hajléktalant átkutatni...
Persze, ti azt hiszitek, hogy minden "páciensünk" olyan jólápolt, és jólöltözött, mint ti... Gondoljatok bele: egy olyanra, mint ti jut 20 hajléktalan, akinek a zsebében kell kotorásznom... És arról ne is beszéljünk, hogy ha lúzer anyukáját sikerül megmentenem attól, hogy egy pillangókéses leszúrja azzal, hogy átkutattam, akkor már megérte az a 10 hőbölgő, aki az orra alatt motyogja, hogy "ezt most miért?"...
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Magázva feleségét megbüntető??? Bizony, hogy nem anekdota, jelen voltam egy ilyennél!!!

Persze, rendőr is van, hogy előre letegez, az sem illek... De kevesebb ilyet tapasztalok (jóval), mint olyat, hogy én udvariasan, magázódva köszönök, a parasztja meg rámtegez! Az esetek 10%-a (és valljuk be, ez nagyon sok) ilyen! Most vegyétek figyelembe, hogy egy nap ellenőrzök 100-200 gépkocsi vezetőt! Ugye sok az a 10-20 ember?
-
biggamer
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Anyós.

-
kicsigeri
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
De a jogsimon ott a fényképem.
Az teljesen jogos hogy a bankkártyához elkérik a személyit, asszem 20e ft felett, mert azt tényleg lophattad is, és a néven kívül más nincs rajta. -
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
LOL!
Köszönjük szépen!

-
No-kia
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Persze, 1 dolgom volt, csak szeretnék biztos leni h foglalkoznak az ügyel
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Oké, meglesz, betartjuk...

-
Biriboyka
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszönöm, tudom és ismerem csak azért írtam hátha engem valaki arra kényszírítene hogy meg kellene .......ni Bódy Sylvit! Akkor biztos nem jelenteném fel!

-
tolts.hu
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Én jobban szeretem a hivatalos oldalt, kicsit bonyolultabb, de ez mindig hatályos:
Ide beírjuk hogy 1978. évi IV. törvény (a Büntető törvénykönyvről), és ez jön ki.És a Kényszerítés tényállása a III. cím elején található:
A szabadság és az emberi méltóság elleni bűncselekmények
Kényszerítés
174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Röviden elemezve:
A bűncselekmény jogi tárgya az ember cselekvési szabadsága, akaratnyilvánítás, mozgás helyváltoztatás szabadsága, minden fajta kényszertől mentes cselekvése.Passzív alany: bárki lehet (elszenvedője a bűncselekménynek)
Elkövetési magatartás: kényszerítés, ennek módja: erőszak, vagy a fenyegetés.
Eredménye a jelentős érdeksérelem.
Alanya bárki lehet (elkövető)
Bűnössége csak szándékos lehet.
Szubszidiárius, tehát minden más bűncselekménynek alárendelt.
-
L.T.
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
2001 után kiállított (kártya tipusu) jogsi a személyazonosság igazolásához is elegendő. Tehát elég csak ezt hordani ha vezetsz. A rendőr arra kiváncsi akkor, hogy érvényes-e a jogsid meg hogy ki vagy. Lakcímet nem kell igazolnod, lehetsz te hajléktalan söfőr is

-
Makaveli
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem kell se személyi, se jogsi, csak útlevél, hogy vezethess?
-
S e t h
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
kőkemény tapírság
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen SSD-t vegyek?
- Flint 2 OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Eladó Xbox Series X DOOM The Dark Ages Limited Edition kontroller 1.5 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest