Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz abydos #21386 üzenetére

És miért nem mindegy, hogy milyen messziről érkezik a füledbe a hang? Mi történik útközben a hanghullámmal, azon túl, hogy persze gyengül egy picit?
    Próbáld meg úgy elmagyarázni a képletet, ahogyan én tettem fentebb.
    De mégegyszer.
    A térbeli hang, a hallójáratban képződik, a füledben belül, és ez a leképzés, a dobhártyán ér véget.
    A hallójárat bonyolult üregrendszere teszi lehetővé, hogy az agy ezt összerakja térbeli hanggá.
    De ehhez kell, hogy a füledbe a hangok, valóban különböző irányokból érkezzenek be.
    Fejhallgatóval bármit tehetsz, abból a hang nem fog különböző irányokból beérkezni a füledbe, ezért azt az agyad nem is fogja térbeli hanggá összerakni, akárhogyan is szeretnéd.
    Ha a fenti Doppler-jelenség példánál maradunk:
    Binaurális módszerrel szimulálni tudjuk a közeledő, vagy távolodó mentőautót, de azt nem tudjuk szimulálni, hogy a mentőautó elölről, avagy hátulról közeledik e.
    Ehhez kell a látott kép is.
    Na, ennyiből meg kellett volna értened, értenetek! Ha megtörtént, örülök, ha nem sajnálom, de tovább ezzel nem szeretnék foglalkozni, mert kezd bosszantani az értetlenkedés.
    Köszi a megértést :R

Raymond
    Attól még a mozik fizika felépítése lehet két hangszórós. (Persze, hogy nem lehet) Én sem mondtam ilyet korábban, hogy stereo jelből csinálunk sokpontegyet.
    Hagyjuk! nektek van igazatok!

Új hozzászólás Aktív témák