- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
kevike576
senior tag
Na erre most jól ráengedem a Quest3-at !
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Jakesz #66198 üzenetére
A játékfejlesztés egy biznisz.
A VR piac sajnos igen szűk más szoftverpiacokhoz képest. A mobil piac például kifejezetten tág, sokkal nagyobb a nyereség ott. Ha veszel egy átlag fejlesztőt vagy stúdiót, akkor nyilván arra a piacra koncentrálnak ami több profitot termel. Ezért a játékfejlesztőket nem lehet hibáztatni, ők pláne nem tehetnek arról. Max a management és/vagy a befektetők akik nem elégednek meg 120%-os hozammal, hanem 250%-osat szeretnének.
De ha te dolgozol, gondolom te is azon vagy, hogy azt az időt, amit munka címszóval eltöltesz, minél többért add a munkáltatódnak vagy ügyfeleidnek, hiszen az idő pénz (és a játékfejlesztés sok idő ezért sok pénz).Azok az idők már elmúltak amikor a játékfejlesztés is az önkifejezés egyik eszköze, avagy egy művészeti forma volt. Ennek ellenére akadnak még gyöngyszemek de a felhasználók is egyre csak többet és többet akarnak - ahogyan te is. De ne érts félre, én is szeretnék havi egy HL Alyx szintű új címet kipörgetni de a realitás az más sajnos.
-
Jakesz
addikt
válasz
Dyingsoul #66197 üzenetére
De ez csak egy techdemo a játék elejéről, a modder nem fogja folytatni. Nyilván ez a kis jelenet is orbitális meló volt a részéről. De arra mindenképpen jó ez, hogy megmutassa, hogy egy Quest 3 standalone módban is már milyen szintre képes. Más kérdés, hogy a játekfejlesztők nem használják ki, és beérik telefonos játékok színvonalával, mert abban kicsi a bukásveszély...
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66191 üzenetére
~1,5 eve rendeltem mikor vettem a hmdt, de nem remlik h akkoriban jart volna hozza.
Raymond Te kaptal?Dr.NX : azmiaz h feher vagy voros?
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66189 üzenetére
Remek, nekem csak a bor volt a csomiba
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831 #66188 üzenetére
Kieg.: rakerestem, elvileg jegselyembol keszult.
"Ice silk fabrics usually have a smooth and cool feel, good breathability, and are comfortable to wear, making them suitable for summer or hot environments." -
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66185 üzenetére
Te kaptal hozza valami huzatot?!
-
Raymond
titán
Someone ported a scene from Half-Life: Alyx to Quest 3, and we tried it out [link]
Letoltheto es sideload-olhato
-
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66183 üzenetére
Raymond szerint ebben a legnagyobba fov, ezert valasztottam en is. Nem mellesleg rohadt kenyelmes, csak az anyagat nem szeretem az arcomon, de evvel nem kell szanaszet huzni h jo legyen, es az arccsontomat se nyomja. A suj a homlokon ul es a tarkon tart ellen, ha nincs akkora orrod mint nekem azt se nyoomja annyira sztem. Legalabbis evvel mintha kisebb csikot nyomna az orromba.
-
mmdms
addikt
Az uj picoconnectben meg az avc codeket nem javitottak, tovabbra is no a latency 180mbit felett wifin, megoldottak annyival h egy uziben ezt kozlik az emberrel.
Le is toroltem, nem varok tovabb egy mukodo verzara.
-
JoolsNOS
veterán
Az új frissítés megoldja a 72 fps problémát? Este kikapcskor láttam hogy nemrég volt frissítés, azóta még nem próbáltam vd-t.
-
HornedReaper
senior tag
-
Jinxb1rd
addikt
Nasa feketelyuk 360:
https://www.youtube.com/watch?v=crXGmeWFb9o -
-
0utsider
tag
válasz
dom1n0 #66174 üzenetére
Én ilyen Vartákat használok:
[link]
(A webshop lényegtelen. Fizikailag létező boltból vettem.)
A lényeg, hogy ne lepődj meg rajta, hogy teljesen feltöltött állapotban is csak kb 60 %-ot fog írni a kontrollerekre.
Ez amiatt van, mert a normál elemek 1.5 voltosak.
A tölthetők pedig csak 1.2-esek.
De mivel nagyobb a kapacitásuk, ezért még így is tovább fogják bírni, mint az eldobhatók. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Q3 kontrollerbe mit ajánlatok?
Tartós elem, ceruza akku?
Ki mit használ?
Tapasztalatokra lennék kíváncsi.Köszönöm!
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66167 üzenetére
Ha megjon a faceplated is akkor lesz kerek!
Az meg oldalra fog brutaljol tartani
-
xandrush0831
aktív tag
Megjött a Bobo fejpánt a jcrk fórumtárssal felezett pakkból. Aki még gyárival használja a Pico 4-et, azonnal fejezze be!
Gyárilag is kényelmes...ameddig nem használod a Bobo-t.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dyingsoul #66162 üzenetére
Köszi.
Az automatikus quest frissítést most már biztosra kilőttem, azért ez a V74 sem tud sokkal többet, mint a V71 tudott, bár lehet voltak bugjavítások, a játékélményem hibátlan volt, mint korábban is.
Azt a fajta update-elést meg nem bírom, amikor csak azért van frissítés, hogy legyen, de cserébe legalább elbaltázzák azt, ami addig működött. -
Apollyon
Korrektor
válasz
gulasoft #66150 üzenetére
Most már kicsit mások a körülmények, mint a Noveles időkben, gigabites internet, bloatware weboldalak, egy jól konfigolt tűzfal sem árt ha fel van húzva, mert jöhetnek támadók, az állam is csinál pl. portscant hivatalból és hasonló nyalánkságok. Ezekhez kell egy jól beállított hálózat, ha azt akarod, hogy ne turkáljanak a gépeden, és hoz magával egy rakat komplikációt.
Mondjuk egy jobb mikrotiket nem kell újraindítgatni, de a csicska-link wifis játékroutereket igen, ez van, lehetne rosszabb. ¯\_(ツ)_/¯ Az viszont igaz, hogy folyamatos frissítés kell, szinte nap mint nap jönnek a kiritikus besorolású CVE-k, amiket be kell foltozni, és az ilyesmi is újraindítást igényel firmware patchelés után, a biztonsági frissítésekről meg aki jót szeretne magának, senki nem akar lemaradni. -
JoolsNOS
veterán
válasz
szabi7777 #66155 üzenetére
Kevésbé intenzív játékokal is lehet szoktatni. Összességében nekem sose volt gondom, de pl In Deathben amit folymatosan mozogtam, nem teleportal, egyből szédültem. Miután végigvittem Alyxet sima mozgssal (ezzel alappól se volt gondom) utána In Deadt is simán ment minden gond nélkül.
-
szabi7777
csendes újonc
A hányinger és szédülés a mászkálós vr játékok közben milyen gyorsan tűnik el? Mkyen gyorsan lehet hozzá szokni?
-
kiskuplung
őstag
válasz
xandrush0831 #66153 üzenetére
Vagy etetik hülyeséggel, és akkor ember legyen a talpán, hogy most akkor kinek kéne hinni.
-
gulasoft
őstag
Ez a chatgpt egyre okosabb:
Magyarországon (és általában az Európai Unióban) az 5 GHz-es Wi-Fi sávban a nem DFS csatornák a következők:
Nem DFS csatornák (UNII-1 és UNII-3 sávok):
36, 40, 44, 48 (5.150–5.250 GHz) - UNII-1 sáv
149, 153, 157, 161, 165 (5.725–5.850 GHz) - UNII-3 sávÚgyhogy jól emlékeztem a 48 is az, gondolom azt az olcsóbb routert nem lehet 160Mhz-re kapcsolni, de ott alul a 36,40,44,48 közül válassz egy kevésbé terheltet.
-
milszab
senior tag
TP-Link routerrel én is minidg szívtam. Asus-al sosem volt gondom. még csak újraindítani sem kellett sose.
-
gulasoft
őstag
válasz
Apollyon #66149 üzenetére
Az én routerem egyben torrent klienset és sambát is futtat, nem gondolom, hogy naponta bármikor is újra indulna, nem is láttam benne ilyen lehetőséget, de persze nem emlékszem minden menüpontra.Mi lenne egyébként az értelme? Annyira szar a program, hogy teleszemeteli a memóriát? Régebben mikor még voltak Novel-es szervereink, kb. azt tudták róla az emberek, hogy ott egy doboz, amihez évek óta nem nyúltak és működik. Ez most már ilyen alap, hogy egy routert naponta indítsunk újra, hogy kipucolja a szemetet mert magától nem tudja? Ez elég szomorú.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
gulasoft #66148 üzenetére
Pedig így van.
Ennek a routernek mindössze annyi a funkciója, hogy a vr-t kiszolgálja, a hozzátartozó gépnek meg nincs szüksége 7/24 folyamatos kapcsolatra.
Egyébként az ilyen ütemezett újraindítás általában úgy működik, hogy figyeli az adatforgalmat, és ha nem halad meg egy adott értéket egy ideje, akkor újraindítja magát. -
gulasoft
őstag
Hát én biztos hülyét kapnék, ha a router napoonta újra indulna. Egy csomószor éjjel 3 felé megyek aludni, dobnám is ki az ablakon ha mondjuk elit közben egy hoszabb bányászatnál úgy gondolná, hogy akkor most ő újra indul. Nem is nagyon emlékszem ilyen beállításra egyik routeremnél sem.
-
gulasoft
őstag
válasz
creedszl #66138 üzenetére
Na akkor ott a router beállítással lesz a gond. Este fent leszek a discord csatornánkon szivesen segítek, de első körben tölts le a mobilra egy wifi analyzer programot, az megmondja melyik sávok vannak terhelve, ott kell választani egy aránylag üreset (ez lakótelepen neccesebb) és egy olyan csatornát beállítani ami nem DFS csatorna. (36,40,44,talán a 48 is ha jól emlékszem) Ez a leírás asusokhoz van de valami hasonló biztos van az ax1800-on is: [link]
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dyingsoul #66135 üzenetére
Gondoltam mielőtt írok a metának, megpróbálom mégegyszer. Spoiler alert: úgy néz ki sikerült megcsinálnom.
A wifijeimre nem akart rácsatlakozni, behoztam a képbe egy 3. routert is, egy mikrotiket, amit egyébként nem a wifije miatt szeretünk.
Semmi.
Újabb factory reset, küszködtem még a telefonnal, és végül csak rácsatlakozott a telómra hotspot alapján, és elkezdte lekapni a V74-et.
Felrakta, öröm és bódottá, félig.
A mikrotikre is immár felcsatlakozott, de a dedikált VR routeremre nem.
Szóval akkor nyomtam erre a routerre is (ami egy tp-link C6, tudom xar, de eddig bevált) egy factory resetet, újból beállítottam, most már csak "router módban" hagytam, nem pedig AP, ahogy eddig volt, és most működik azzal is.Na és vagy a quest 2 sokadik factory resetje, és/vagy a router factory resetje oldotta meg végül a problémát. De ezt most már soha nem tudom meg.
Az automata update-eket kikapcsoltam Q2-n, azzal mindig csak a baj van.
A router dolgot meg nem értem, ok, alsó kategóriás, de sose volt vele gondom, csak VR-hoz van használva, bár igaz nem kapcsolom ki. Mindennap magától újraindul, tehát még csak az sincs, hogy megfáradt a firmware.
A szolgáltatói routerre egyébként ugyanúgy nem hajlandó felmenni, ami nem gond, csak nem értem mi baja vele.
Na mindegy, a lényeg, hogy sikerült megoldani amit kellett. Lehet be is írok meta fórumba, hátha segít ez másokon is. -
pRoject22
őstag
válasz
KRoy19 #66142 üzenetére
Nekem a Varjo Aero volt murás, azt cserélték RMA-val, a Pico4-en nem láttam, itt meg alig észrevehető, pont most nézegettem VD-ben meg Steam VR Home-ban.
A mura elvileg az OLED kijelzőkön jobban látszik, volt aki az OLED tv-re is panaszkodott ilyen miatt.
De egy kis AI:
A Micro-OLED kijelzők esetében a mura effekt (az egyenetlen fényerő vagy színeloszlás a kijelzőn) jobban észrevehető lehet, mint más kijelzőtípusoknál, például a LCD vagy a WOLED (White OLED) paneles VR headseteknél.
Miért van ez így?
Egyedi alpixelek és gyártási eltérések – A Micro-OLED kijelzők nagyon kis méretű és nagy pixelsűrűségű panelek, amelyeken a gyártási eltérések (például az egyes pixelek eltérő fényereje) hangsúlyosabbak lehetnek.
Egyenetlen fényerő és színhőmérséklet – Az OLED pixelek egyenként világítanak, és nincs háttérvilágítás, mint az LCD-nél. Ha az egyes pixelek eltérően öregednek vagy más-más hatásfokkal működnek, akkor ez a mura effektusban is megmutatkozhat.
Kontraszt és sötét jelenetek – Mivel a Micro-OLED képes tökéletes feketékre és nagyon magas kontrasztarányra, a mura jobban látható lehet homogén, sötét vagy egyszínű hátterek esetén.
Kalibráció és korrekció – Az LCD-ket gyakran szoftveresen korrigálják a mura csökkentésére, míg a Micro-OLED-nél ez nehezebb lehet, mert minden pixel egyedi fénysugárzási tulajdonságokkal bír. -
KRoy19
őstag
válasz
pRoject22 #66141 üzenetére
Nekem eddig 4 VR szemüvegem volt, de mindegyiknél látható volt ez valamilyen szinten. A legrosszabbtól a legjobbig: PSVR 2, Pico 4, Quest 2, Quest 3.
Elvileg ilyen szempontból (is) a Micro OLED panelek a legjobbak, mert ott közvetlenül egy szilícium lapon vannak a pixelek, így szinte teljesen egyenletes a feszültség eloszlás köztük.
-
pRoject22
őstag
válasz
Raymond #66139 üzenetére
Én tegnap vettem észre először az iRacing-ben amikor futam előtt egy külső kamerán bámultam az eget, ott láttam egyértelműen, hogy ott van, most nézegetem sima VD-ben ott meg nem nagyon látom, de valóban így van ,hogy főként egyszínű területeken van, igazából az lett volna a kérdés, hogy érdemes-e ezért vissza küldeni, mert még április 6- ig vissza küldhetem amazonnak de ahogy látom mások meg úgy jártak ,hogy az rma után még rosszabbat kaptak mint az első volt, nehéz ügy, nem tudom mi a megfejtés
-
Raymond
titán
válasz
pRoject22 #66126 üzenetére
"Ahogy nézem redditen volt aki már a 6. csere q3-nál tart de továbbra is ott a mura."
Ott szerintem nem a mura a legnagyobb problema hanem a user
Marmint vagy tul erzekeny ra vagy csak valogatos. En Q3-nal nem veszek eszre semmit, de nalam a CV1 a mura "etalon", sot a Pico 4-nel is van hasonlo csak az nem mura de ott csak akkor latom ha keresem es nagy egyszinu teruletek vannak ahol konnyebben eszreveheto.
-
creedszl
senior tag
válasz
gulasoft #66121 üzenetére
Debugtoollal monitoroztam első körben az air linket. Ha fix 200mps-re rakom a sebességet akkor akadozik. Ha dynamicra akkor fluid de láthatóan amikor beakadna akkor durván visszaesik a felbontás. A sebsség dynamicnál monitorozva van hogy egészen 50mps vagy az alá esik szóval itt úgy látom a wifivel lesz gond. Egy Xiaomi AX1800 routert használok. Első körben egy külön wifit akartam csinálni a questnek de a router admin felületén nem találtam a guest network opciót úgy hogy itt el is akadtam. Lehet csak a mobilos appon keresztül tudom ezt beállítani? Nem vagyok jó hálózatokban szóval ha tudtok segíteni benne akkor nagyon megköszönném.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Apollyon #66134 üzenetére
Hú hát ez nem hangzik túl jól...
A factory resetet egyébként teljesen jól csináltad, ez az ajánlott mód.
Nyilván a legjobb az lenne, ha a Meta support tudna segíteni neked, de addig is még van pár tipp amivel lehet próbálkozni (Őszintén szólva ebben a stádiumban én kicsit félek tanácsot adni, nehogy utána én legyek a hibás, ha rosszabbra fordul a dolog, ezért kérlek saját felelősségre próbálkozz azokkal amiket írok):-Wifi kapcsolat ide vagy oda, próbálj meg PTC-re átállni vagy ha azon vagy, arról lecsatlakozni mielőtt WiFi-re csatlakozol. Azt már nem tudom, hogy a Wifi beállítása factory reset után kihagyható-e, hogy először PTC-re próbálnál meg átállni és utána csatlakozni WiFi-re egy factory reset utáni első WiFi csatlakozási kísérlet gyanánt. (Logika: Szerintem valami félrement update közben, és ahogy WiFin keresztül nethez jut, félremennek a dolgok, de ha PTC-re átállsz, hátha hamarabb észleli azt, hogy frissítenie kell, bárhonnan szedje a telepített verziószámot ami akár korruptált is lehet.)
-Meta fórumon találtam egy ilyen posztot. A user a telefont a Quest-tel USB Type C kábellel kötötte össze (kell hozzá olyan kábel ami apa-apa) és a mobiltelefon tethering opciójával csatlakoztatta. Olvasd el, értelmezd, gondold át. Ilyen módon lehet tudna updatelni és megoldaná ezt a problémádat.
-Helyedben lefordítanám angolra a problémádat ChatGPT-vel vagy google-lel és a Meta fórumra is írnék ezzel kapcsolatban. Esetleg redditre is (igen, mindkét helyre ugyanazt bemásolni).
Egyébként annyira mocsok dolog ez, hogy elrejtve beletették az automatikus update pipálását a power off előtt, na meg az is, hogy alapból sleep-be kerül a HMD kikapcsolás helyet... Én úgy szoktam kikapcsolni, hogy power off és mindig ki kell venni a pipát az update-ből. Nem lenne ez rossz dolog, ha stabil verziókat adnának ki de hát látjuk, hogy mindig van valami update-es nyűgje valakinek. Nem te vagy az egyetlen.
Ugye írtam, hogy nekem volt hasonló Q2-vel már. És olyan is volt, hogy 3-4 órán keresztül mutatta, hogy updatel, stabil netkapcsolat mellett... Nekem egyedül akkor fogyott el a türelmem és kapcsoltam ki az egészet a Pic5@ba mert már éjjel volt és mentem volna aludni de nem akartam úgy hagyni egész estére. Másnap nem volt semmi baja, de lehet csak szerencsén múlt.Közben megnéztem a Q3-amat, én még V71-en vagyok (Q2, Q3 ugyanazt a szoftvert használja és a SW detektálja a HW-t ezért egyező verzión futnak ha jól tudom).
Remélem sikerül valahogy megoldani, ha van bármi haladás jelezd kérlek!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dyingsoul #66131 üzenetére
Szóval minden wifi hálózatot lát és elkezd csatlakozni is. Konkrétan kiírja hogy connected, utána 1 mp vagy kevesebb idő alatt átvált az állapot "saved"-be, ugyanúgy mint amikor Androidon nem tud csatlakozni.
Közben popupol, hogy can't connect to wifi, troubleshoot in the settings vagy ilyesmi.Illetve ennek tetejében, ha az autoconnectet nem kapcsoltam ki és vadul próbál csatlakozni a wifire, akkor bejött egy fekete háttér, rajta egy fehér, flat (azaz 2D) meta logo, és ennyi... Onnan már csak úgy tudtam visszamenni a lobbiba (vagy menü vagy mi az), hogy powergombbal sleepbe és vissza.
Azt még hozzáteszem, hogy minden wifi opciót próbáltam, még jelszóval és jelszó nélkül is, 2.4 és 5 GHz-en (6-osom nincs), és a jelenség mindig ugyanaz.
Alkalmazással sem tudtam vele mit kezdeni, mivel nincs wifi, a factory resetet meg úgy csináltam, hogy poweroff, és a power gombot és a volume down gombot nyomva tartva bejött egy boot menü, és ott okéztam le a factory resetet.
A setup megy meg minden, ott akad el, amikor wifire kell csatlakozni, pont ugyanazzal a jelenséggel, amit már leírtam, még a resetek előtt, kivéve a fekete hátteres fehér meta logo jelenséget, az már nincs.
Nekem ebből valami software glitchnek tűnik, mondjuk nem tudom miért, mert V71 van rajta most is, és akkor is az volt, amikor még működött és kikapcsoltam.
Mondjuk úgy kapcsoltam ki emlékeim szerint (mert karácsonyi szünetben volt), hogy előbb rakjon fel frissítéseket, és utána leraktam, nem nyúltam hozzá, csak később és akkor raktam el a tokjába, azóta nem nyúltam hozzá. Szóval lehet felrakott valamit, vagy nem, mert V71 maradt végülis. Passz. Este elküldöm az adatokat a metának, tegnapi megkeresésemre is elég hamar válaszoltak, remélem tudnak valami tippet mondani.
Remélem van valami hack, amivel offline is fel lehet rakni frissítést, mert végülis ez csak valami módosított Android, tudtommal. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #66132 üzenetére
Bár ezzel lehet te is tisztában vagy, de ha már itt tartunk: a napfénytől is fokozottan óvd a készüléket! Ha a napsugarak a lencséket érik, azok nagyítóként működnek és károsíthatják a kijelzőt. Én használat után kicsit kiszellőztetem és mindig dobozban tartom a Questet mikor nem használom, ezáltal óvom a portól és a napsütéstől is ami be-beszűrődik az ablakokon keresztül.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Apollyon #66119 üzenetére
A WiFi kapcsolat elvesztését egész pontosan hogyan jelzi, ír ki valamilyen üzenetet esetleg hibakódot?
Nekem már volt hasonló Q2-vel, nem használtam jódarabig és több verziót kellett átugrania/frissítenie. Én anno úgy oldottam meg, hogy töltőre csaptam és ott hagytam 1-2 órára. Megoldotta magának. De a te eseted lehet más de én arra is gyanakszom, hogy fals jelzést is adhat a WiFi ledobására. Kicsit próbáld meg pontosabban leírni és hogy szó szerint milyen üzeneteket közöl veled a Quest.
A factory reset-et hogyan végezted? A headseten belül csináltad vagy a telefonos app segítségével?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #66123 üzenetére
A hivatalos ajánlás szerint semmilyen kémiai anyagot nem szabad használni a tisztításhoz. Kizárólag száraz, mikroszálas kendőt. (Abból is a legjobb minőségűt, amit találsz.) Elméletileg a lencsék felületén van valamilyen bevonat amit a kemikáliák megsérthetnek/oldhatnak/eltávolíthatnak.
Egyébként próbáltam neten keresni selyem törlőkendőt, de nem találtam... Korábban feljött ez a téma és azt beszéltük, hogy az Ofotértben van elméletileg de a webshopjukban nem találtam kifejezetten olyat, aminél a kendő anyaga fel lenne tüntetve és selyem lenne. Még mindig a CV1-hez kapott kendő a legfinomabb, minőségibb amit valaha tapintottam.
-
gyugyo79
addikt
válasz
gulasoft #66124 üzenetére
Böngészőből használom (így pont annyira jó mint a többi streaming app pld.: NETFLIX, Disney stb is ami abból érhető el csak szóval teljesen használható)
Oka:
Natív kliense nincs és a PLEX -esek terveiben sem szerepel az elkészítése.Az androidos kliens (nem android TV-s mert azt irányítani sem lehet csak távval) sideloade -al felrakva meg pont annyira volt jó mint bármi hasonló = mintha egy álló helyzetben lévő mobilon futtatnád és itt el is engedtem mivel nem akartam azt kutatni, hogy egy másik progival el tudom e forgatni és utána milyen problémák jönnek még ...
-
pRoject22
őstag
Quest 3 murával kapcsolatban szeretném kérdezni a többi Q3 tulajt, kinek van és ki cseréltette már ki miatta?
Ahogy nézem redditen volt aki már a 6. csere q3-nál tart de továbbra is ott a mura.
Én eddig nem vettem észre de most pár hét használat után már látok némi mura réteget
-
gulasoft
őstag
Továbbítok egy kérdést ami a discord csatornánkra jött hátha itt valaki tudja mi ez egyáltalán:
"Sziasztok, valaki használ Plex - et a Meta 3 on ha igen elárulná hogy telepítette rá? Köszönöm." -
szabi7777
csendes újonc
Sziasztok,
a lencséket lehet tisztítani szemüveg tisztító spray-vel vagy az kárt tehet a lencsében ?
Persze mikroszálas szemüvegtörlő kendővel törölve, az egyértelmű... -
gulasoft
őstag
válasz
creedszl #66112 üzenetére
Nálam a golf közben is volt piilanatnyi akadás a régi routerrel (AP) mert mint kiderült megszállta a család. Deidikált AP--d van az a oculushoz, és biztos nem DFS csatornán vagy? Ha ezek rendben vannak, akkor a többiek által írt dolgokat próbáld ki, de ennek ellenőrzésével kezdenék.
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok
Rég jártam erre, utóbbi időkben alig használtam a Quest 2-met, de vigyázok rá, szép saját bobo tokjában van meg minden, szépen elrakva, 50% feletti aksival raktam el.
Tegnap elővettem, hogy legalább frissítsem, mert V71-en van és karácsony óta nem használtam, de már nem csatlakozik fel a wifire, egyáltalán.Próbáltam két routert, telefon hotspotot, 2,4 és 5 GHz-et is, ezek minden kombinációjával:
nem működik. Pedig legutóbbi használat óta semmit nem változott nálam a hálózat.
Látja, és írja is hogy "Connected", de kb. 1 mp múlva vagy kevesebb egyből le is szakad.
Kb. annyira sikerül kapcsolatot építenie, hogy látja, hogy van frissítés, és hogy valami 1.74 GB, de itt megáll a történet, ha egyáltalán eljutunk idáig.Volt reboot, hard reboot, és még factory reset is, de nem segített, és utóbbinál se tudok már végigmenni a setupon, mivelhogy a wifi csatlakozásnál elakad a történet.
Már írtam a supportnak, válaszoltak is, szóval elküldök minden adatot, én vagyok első tulaj stb.
Kérdés, hogy találkoztatok-e már ilyennel? Van-e még remény? -
fatal`
titán
válasz
Dyingsoul #66117 üzenetére
Beat Sabernél nincs SteamVR (persze be lehet állítani azt is OpenXR alapértelmezettnek, csak nem túl jó ötlet a teljesítmény miatt).
FPSVR csak SteamVR-ral megy, debug tool kell ha Air Linket használ. Ha VD-t, akkor meg a saját overlaye (de Beat Saberhez a VD nem a legjobb a controller latency miatt, a controllerek API-ja proprietary, úgyhogy nem tudja Godin ennél jobbra megcsinálni).
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
creedszl #66112 üzenetére
Nagyon sok minden lehet ludas, ahogy többiek is írták:
-Overlay-ek (nevezetesen a win beépített xbox overlay-e, vagy akár a Discord overlay, talán még a geforce experience overlay is, msi afterburner riva statistics server, szóval minden aminek overlay-e van)
-Nvidia driver is okozhatja (van hogy frissíteni kell, van hogy épp downgrade-elni)
--Ahogy előttem is írták az újfajta NV app is okozhatja, nálam sincs fenn az, csak a sima NV control panel (vezérlőpult, az a régi stílusú)
-Hibás steam könyvtár beállítás (nem SSD-n hanem HDD-n van a SteamVR telepítve)
-Esetleg ha van telepítve bármi más ami service-ként fut, adobe updater syncronizer, docker, stb ezeket érdemes kilőni és úgy tesztelni.Én ezelőtt ~4-5 évvel futottam hasonló problémába, nyilván akkor tök más szoftverkörnyezet volt de én akárhogy kerestem nem találtam meg a hibát és végül csak a win reinstall oldotta meg. Nem könnyű az ilyet kiszűrni de próbálunk segíteni ezekkel az ötletekkel mert tényleg van, hogy ezek közül valamelyik okozza.
De érdemes lenne valami monitorozó programot használnod mellé, talán az FpsVR most a menő. Az Oculus debug tool nem tudom működik-e így, hogy OpenXR-t használ már a BS, plusz te VD-t. VD-ben nem tudom milyen monitorozási lehetőségek vannak mert azt én nem használom.
-
fatal`
titán
válasz
xandrush0831 #66114 üzenetére
Szerintem az overlay (volt?) problémás.
Nálam az app nincs fent, úgyhogy valóban ez is lehet gond.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66114 üzenetére
Es nem egy verzional szerintem, legalabb 4 nel. Ez az uccso amugy jonak tunik. Az elozovel meg mult heten blackscrernt kaptam ugyhogy most friss a winem.
-
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek mert már nincs ötletem és rohadtul felbasz a dolog. Beat Saber, menet közben meg megakad ami instant kizökkent. Oculus módban fut. A gép egy R5 5600X, 4070 Super, 32Gb ram, M.2 SSD-ről fut. Olvastam olyat hogy a Steam chaperone boundaries okozhat ilyet. Csak hogy ha minden igaz a Steam a boundries-t a Questtel szinkronizálja. Kikapcsolni ugye nem lehet viszont állítottam be jó távoli határokat hogy még véletlenül se kerüljek a közelükbe de így is beakad. Egy Quest 3-at használok. Ötletem sincs mi okozhatja. A háttéreben max a VD fut, torrent kliens, Nvidia app...kb ennyi. Van ötletetek mi akaszthatja meg dolgot?
-
Dr.NX
addikt
Úgy látom, fel is vitték 15 ezer Ft-ra, mondjuk így is olcsó.
Már csak 3 db van.
https://www.okoscucc.hu/spd/33783/BOBOVR-allithato-fejpant-dupla-akkumulatorral-Pico -
flashpointer
őstag
10m-es usbc kabel quest3-hoz okkal kerul ennyibe? Mas nemis jo gondolom hozza ami ilyen hosszu lenne.
-
Megnéztem ezt az "elfogult, fizetett videót" és komolyan meginogtam, hogy visszamondom az előrendelésem. A videó hozzászólói közül nem kevesen meg is tették. Ezek szerint csak akkor mond jót, ha a Pimax fizeti az utját, ha nem akkor lehúzza.
Aztán meggyőztem magam, hogy ez csak szoftveres probléma, ami a Crystalnál is megvolt az elején. Egyébként ezeknek a részrehajló videóknak köszönhetően el is halasztották az 57ppd-s lencse gyártását és a jobban sikerült 50ppd-sel kezdik a teljesíteni az előrendeléseket. -
KRoy19
őstag
válasz
Dyingsoul #66105 üzenetére
Minden YouTuber-nek vannak sponzorált videói, és azokat úgy is kell kezelni. De szerintem az nettó együgyűség azt gondolni, hogy ha már vannak sponzorált tartalmak, akkor onnantól kezdve minden egyes videója fizetett az adott videósnak.
Persze lehet, hogy én vagyok kibaszott naív, de azért én például Sebastiant láttam jópárszor szapulni a Pimax-et. Persze lehet, hogy ez csak egy elterelő hadművelet az ilyen birkáknak, mint én.
Én mindig fenntartom annak a lehetőségét, hogy én vagyok a hülye.... -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
KRoy19 #66101 üzenetére
Több videója is, aminek a leírásában is fel van tűntetve a szponzor, szponzorált tartalom. Egyébként a YT irányelvek meg is követelik a szponzorok feltűntetését.
Másrészről tőle negatív véleményt nem is nagyon lehet hallani semmilyen eszközről, kiegészítőről sem, ha mond is valami kritikát akkor azt nagyon finom módon teszi, igazi "smooth" arc...
Az más kérdés, hogy ezzek kinek van baja és kinek nincs. Ő egy üzletet visz, tartalmat gyárt. Én nem hibáztatom azért, mert "lefekszik" a szponzoroknak, ügyes volt, hogy üzletet tudott belőle kovácsolni, az más kérdés, hogy a tesztjeit én inkább szórakoztató jelleggel nézem és nem sokat adok az elfogult véleményére.
Olyanfajta review már nem nagyon létezik, amire mindenki vágyik, hogy professzionális és őszintén megmondják kerek perec a negatívat köntörfalazás nélkül.
Aki ilyet keres erre nekem van egy jól bevált taktikám: kis feliratkozó számú kis videósokat kell keresni. Lehet, hogy nem studio minőségű a tartalmuk, de a lényeget ők legalább őszintén elmondják. Őket valóban nem szponzorálja (még) senki és a saját pénzükből veszik az eszközöket, kiegészítőket és nem a gyártóktól kapják.#66103pRoject22: Na igen pont így, ahogy te is írod. Azért azt tegyük hozzá, hogy nem tudom ki milyen lelkiismerettel rendelkezik, de ha egy cég megkér, kifizeti az utamat, szállásomat (jó szállást kapok), akkor azért nem nagyon van pofám szemtől szembe lehúzni a terméküket.
-
zsolt_71
csendes tag
Sziasztok .
Virtual Desktop-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A céges gépen szeretnék néha otthonról Quest3 segítségével dolgozni. A PC 40 km távolságra
lenne. Otthoni laptopra Virtual Desktopal csatlakozva és onnan Anydeskről céges gépre csatlakozva már meg tudtam oldani ,hogy legyen billentyűzet+egér. Viszont szeretném a laptopot kiiktatni és direktbe VD-on vezérelni a céges gépem. A kérdésem az, hogy erre van -e lehetőség ill. milyen Bluetooth egér van amit lehet használni ehhez? (Billentyűzetből biztosan van sok fajta ill. azt még tudom is hanyagolni , de egér az mindenképp kellene).Köszi előre is.
-
pRoject22
őstag
válasz
Raymond #66102 üzenetére
Jajj istenem az ilyenekre ne is válaszolj, akinek az nem tiszta, hogy ha valaki kimegy pl a Pimax-hoz EU-ból majd az ott látottakat reklámozza az nyílván nem saját pénzből teszi, neki az ki van fizetve, ha meg egy cég fizeti az utad meg a többit akkor nyílván nem azért ,hogy a termékük le legyen húzva. Biztos az elején voltak ott elfogulatlan tesztek is de az már régen volt, mrtv az nagyon ráment a reklámozásra, nincs ezzel baj neki is megkell élni valamiből csak jó ezzel tisztában lenni, persze lehet az ember vakon is, megveheti az összes hulladékot amit mrtv 10/10-re osztályoz
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #66101 üzenetére
Mester, az MRTV egy PR csatorna, sok eve koztudott ez VR korokben. Ha az elejetol fogva koveted es nem jottel ra akkor ez egyeni problema, foleg ugy hogy maga Sebastian se titkolta/titkolja igazan. Sot, par eve amikor sinylodtek a VR YT-osok mert PCVR ment lefele a standalone VR pedig meg nem futott fel akkor volt egy nagy valtasa is amii a vallalkozasa iranyat erintette. Kb. akkor amikor SweViver a Pimax-hoz ment dolgozni.
But you do you
-
KRoy19
őstag
válasz
Raymond #66100 üzenetére
Nem. Te a HUB-ra és más egyéb, többség által hitelesnek tartott youtube-os tesztelőre is ráhúztad már ezt, mintha bármilyen hiteles információd lenne arról, hogy ki, kinek feküdt le, vagy kit, ki fizetett le.
Persze lehet, hogy le vannak fizetve, de te és mások is úgy adjátok itt elő magatokat, mintha megtönthetetlen bizonyítékotok lenne mindarra, amit állítotok, közben meg csak találgattok és okoskodtok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Commodore 64
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Nintendo Switch 2 itthoni garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!