Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Klaus Duran: Kellemes Ünnepeket.
- Gurulunk, WAZE?!
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy shell író, remélem kapok segítséget.Probléma leírása: Adoot egy Raspberry Pi, ha áramszünet van, gyorsabban bootol be mint a router, ezért nem kap ip címet, ezért nem érem el hálózaton. Nincs rá se monitor, se billentyűzet kötve, a scriptnek annyit kellene tudnia, hogy ellenőrzi hogy kapott-e ip címet bekapcsolás után, ha nem, akkor próbáljon egy ip cím lekérést kérni. 5 perc múlva újra ellenőrízze, ha már jó az ip cím, akkor vége a ciklusnak, és kilép a script.
Valami ilyesmire gondltam, de nem akar össze jönni.
#!/bin/bash
ip_kell="inet 192.168.1.102 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255"
vizsgal=$(ifconfig | grep "inet 192.168")
ip_van=$vizsgal
if [ "$ip_kell" = "$ip_van" ]; then
echo "ip cim megfelelo, kilepek"
else
echo "it cim nem jo, ipcim lekeres"
#dhcpcd eth0
fiSajnos az "ip_van" változóban szerepel a megfelelő sor, csak előtte van egy rakás szóköz, amit nem tudom hogyan távolítsak el.
Igazából nekem elég lenne az is, ha csak az ip címet szűrném, tehát a "192.168.1.102"-t, de nem vagyok ennyire benne, hogy össze hozzam.Tudom még félkész sziten sincs a script, mivel nem szoktam scriptet írni, csak amatrőködöm, gondoltam hát ha segít valaki.
köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- PC Game Pass előfizetés
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest