Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Egy Zyxel Armor Z1-en szeretném a firmware recoveryt tesztelni. A routernek semmi baja (még), de szeretném egy kicsit hackelgetni, és jó lenne ha brick esetén lenne B terv. JTAG elvileg van benne, de nincs feliratozva, a föld/táp huzalozás alapján max tippelgetni tudnék, és nem is biztos hogy jtag csati az, amire gondolok, szóval ezzel csak végső esetben szórakoznék. A neten nulla infó van, nem annyira régi típus, és nem adtak el belőle sokat, jobbára csak sírást lehet találni hogy nincs rá stock openwrt, meg hogy de jó lenne ha lenne.

    Szóval amit eddig tudok: a bootloader u-boot, sikerült is kidumpolnom, sok-sok tftp string környékén vannak benne ilyenek hogy:

    file_prefix= nbg6816_
    ipaddr=192.168.1.1
    serverip=192.168.1.99

    Ezen felbuzdulva kötöttem rá egy gépet ami a .99-en hallgat, néztem boot közben tcpdump-al a forgalmat, de semmi próbálkozás, illetve a .1 sem pingett. Próbáltam az összes porton, reset és WPS buttont nyomva tartva, de nulla a reakciója az eszköznek, szépen bebootol egy idő után minden esetben, tftp-zni előtte nem akar.

    Próbáltam persze fordítva is, .99-re vagy .1-re tftp put nbg6816_.... stb.. de ennek sem volt eredménye.

    Szerintetek mivel lenne még érdemes próbálkozni? Már azon túl, hogy elkönyvelem hogy nincs vagy nem működik a bootloaderében online recovery feature.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés