Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok,
1.9 Jtd 8v tünet: magas olajfogyasztás, de alig füstöl. Legutolsó útja 5deci/100km, ezért akkor inkább le is raktam a kocsit. A leömlőből 1-es henger környékéről folyik az olaj. A szelepszár szimering vagy olajlehúzó törés volt gyanús először, ezért megbontás nélkül kicseréltem az összes szelepszár szimeringet, hátha megúszom annyiból. Összerakva ugyanaz, és ugyanonnan. 20km után már látványosan szivárgott megint az olaj a leömlő tömítésén és csavarjain. Most le is szedtem a leömlőt, és ez a látvány fogad: kép1, kép2.
3 hengernél ilyen, 1-nél száraz. Kicsinek tartom a valószínűségét hogy amelyik szimering eddig is jó volt azt jól raktam össze, a többit meg elrontottam.Most épp szelepvezetőre gyanakszom, az is okozhat ilyen olajfolyást? Elvinném a hengerfejet felújíttatni, csak szeretnék előtte megbizonyosodni a hibáról. Szakál Metáltól már kaptam 67ezres ajánlatot (Szerelés, Tisztítás, Nyomáspróba, Síkolás, Szelep köszörülés, Szelepfészek , Illesztés, Szelepszár szimmering csere, Korongozás, Szelepvezető csere). Vagy hol lenne ajánlott Pest megye környékén megcsináltatni?
[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
147 jtd 116le 8v-nél ha a leömlőt leszedve a (szemből nézve) bal oldali hengernél csupa olaj, akkor borítékolható a gyűrű törés?
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, közeledik az első olajcserém, nem olajháborút szeretnék indítani, békével jöttem
147 JTD 8V-ről van szó (937A2000) 115le, és eddig elvileg Seléniával ment. Jelenleg a Kauffer-nél: Selenia WR 5W-40 10094Ft, de nagyon vegyes véleményeket olvasok róla. Egy ésszerű választást szeretnék, tekintettel arra is, hogy az autó kb 190le. Illetve szokásos szűrők is kellenek. Az előző autónál a dolog kifulladt az unixos szűrők + mannol olajnálÉs váltóolajat tudnátok ajánlani? Könyvben nem találtam meg milyen kell, neten meg sokféle viszkozitásról beszélnek, 2l és 2.1l kapacitást keverve.
-
XP NINJA
őstag
Pest megyében kihez lenne érdemes fordulni 147 jtd váltócsere ügyben? Az új váltó meg van, ki kellene cserélni. És kb mennyivel számolhatok?
-
XP NINJA
őstag
FL 147-es vásárláskor hol érdemes a rozsdára figyelni? A küszöb már megindult
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest