Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz titi12 #38478 üzenetére

"...az Apple tizenéve tartó, számomra "furcsa" üzletpolitikáját kritizálom..."
    Ezt mondjuk megértem. Az árképzésük, hmmm... több mint érdekes.

"Szerencsére nem tartozom azok közé, akik mindenből a legújabbat szeretnék..."
    Dettó. A most vásárolt M2-es Mini az első Apple termékem, soha nm terveztem almás cuccot venni. Világ életemben Windows-os voltam, de miután az MS is elkurvult rendesen és a 2016-os gépem már nem támogatott HW-ű (felhenkölhető a W11, de futottam már bele érdekességekbe ilyen mókolásokkal) és ha már új gép, akkor legyen valami kicsi és kompakt, de kellően erős. Na így lettem almás... Mondjuk egyelőre nem tervezem a flotta bővítését és ha a fizetésemből kellett volna megvennem, ez sem lenne :DDD de év végén kifizettek egy függőben lévő munkát amit fura módon pont fedezte a Mini-t...

"...2018-as minire fogom lecserélni a "sajtreszelőt""
    Egy sok RAM-os akár i5-ös, akár i7-es '18-as még mindig fájdalommentesebb upgrade, mint egy hasonló mennyiséggel szerelt új M2 és pár évig még azzal is el lehet lenni.
    Immáron az éles rendszeren ismerkedve az OS-sel, mintha kicsit optimalizáltabbnak tűnne. Úgy érzem nem lesz probléma a 16GB RAM-mal sem (az előző gépben 32 van) a tárhely és a több külső monitor megoldása folyamatban.
    A géppel ha végre be tudom lakni, az üzemideje nagy részében kiadványszerkesztési munkát fogok végezni, ez mellett fényképeket fogok feldolgozni. Ugyanazokkal a programokkal fogok dolgozni, amikkel Win-en is dolgoztam. (Affinity Photo/Publisher, CaptureOne Express, stb...)
    Office-ra vagy LibreOffice, vagy behatóbban megismerkedek Pages/Numbers/Keynote trióval. A Firefox ezen is pont úgy működik mint Win-es környezetben (a FF fiókon kersztül leszinkronizál mindent, az összes eszközömmel (telefon, tablet, linux-os laptop, W10-es munkahelyi gép)

Új hozzászólás Aktív témák