Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aszpirin

támogató

válasz blakey #29681 üzenetére

Attól függ, minél olcsóbb 250K-val az új Mini. Ha az alap konfigurációt veszed (corei3 8100B + beépített GPU + 128 GB SSD + 8GB RAM, bill. és egér nélkül), akkor ennél listaáron 250K val drágábban egy középkategóriás iMac Retina4K modellt kapsz (Corei5 7500 + Radeon Pro 560 4GB dedikált VRAM-mal + 1TB FusionDrive + 8GB RAM + Magic Keyboard 2 + Magic Mouse 2). De ezt listaáron értsd, mert a kifutó modell-volta miatt már most akár 15%-kal olcsóbb a 2017-es iMac (én is 15%-kal olcsóbban vettem), míg az új Mininél erre nem számíthatsz egyelőre. Így az a 250k plusz az inkább kb 165k pluszt jelent. A 8100B proci a tesztekben szinte hajszálpontosan ugyanazt nyújtja, mint a 7500 (utóbbi helyenként egy lehelletnyivel jobb). Hogy a felárért cserébe megéri-e neked a 4k-s (nagyon jo minőségű) kijelző, a sokkal jobb GPU, illetve a Magic-cuccok, azt persze Neked kell eldöntened
    Azt remélem, hogy a 32GB-ra bővítést nem az Apple-től kéred, mert a +24GB RAM-ért több mint 200ezret elkérni igazi rablás... A 2017-es Retina4k-ban macerás az utólagos RAM-bővítés, de lehetséges, mert - ellentétben a 2015-ör Retina4k-val, a 2017-esben slotokban található a memória, nem az alaplapra forrasztva. Csak nagyon macerás hozzáférni - de egy profi megoldja, illetve ha vállalkozó szellemű vagy, otthon is megoldhatod, de gyakorlatlan kézzel ezt inkább ne...
    Az i7-re bővítés az új MacMini-nél 110k, a 2017-esnél 73k gyárilag, igaz itt szignifikáns a sebességkülönbség (+34% multicore-nál a 8700 - csak a desktop változatra találtam adatot, a B változat pont multicore-ban valamivel lassabb lesz, mint a desktop 8700 - - viszont +12%-kal gyorsabb single core-nál a nagyobb freki miatt a 7700, mint a 8700), de nem akkora, ami a felárat indokolná. Ezt utólag elvégezni csak az iMac-en lehet, mert a mini-ben forrasztva van a proci. Szóval, ha i7-ben gondolkodsz, akkor tovább csökken az árkülönbség a kettő között, mondjuk durván 130k-ra...

Új hozzászólás Aktív témák