Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toBIN
tag
Szeretnek egy tabletre (Chuwi Vi10), Ubuntut / akarmilyen linuxot telepiteni, szoval a kerdesem a kovetkezo lenne. Hogy all a Intel Z3736F tamogatottsaga jelenleg?
Amire szuksegem van: touchscreen, wifi, audio, akksi
Ami nem erdekel: Bluetooth, kameraAzt tudom, hogy a Chuwi Vi8 mukodik Ubuntu alatt, de abban Intel Cherry Trail Z8300 van.
-
toBIN
tag
Valakinek nincsenek veletlenul meg a bootia32.efi es grub.cfg fajlok Kali Linux 64bit-hez? XDA-s dropbox linkek halottak
[ Szerkesztve ]
-
toBIN
tag
Meg mindig megoldast keresek erre a problemara:
GRUB Installation Failed:
The 'grub-efi-ia32' package failed to install into /target/. Without the GRUB boot loader, the installed system will not bootTelepites vege fele kapom Ubuntu / Kubuntu es Linux Mint eseten.
-
toBIN
tag
válasz Rimuru #24390 üzenetére
Nem tablet specifikus hiba. Lattam mar Reddit-en, Askubuntun es XDA-n is ezt a hibat (notebook-al), de erdemi megoldast sehol, csak a szokasos hablatyot "masik telepito, "az eszkozzel van gond blabla".. Egy orosz csoka irta, hogy sikerult feltennie, csak epp a megoldast felejtette el leirni
Ami erdekes, hogy a Lubuntu egyszer felment (internet kapcsolattal), viszont a Mint / Kubuntu / Xubuntu / Ubuntu nem.
[ Szerkesztve ]
-
toBIN
tag
Egy nagy szivessegre lenne szuksegem. Touchscreen drivert keresek a Chuwi Vi10-es tabhoz (talaltam is), csak epp egy szot sem ertek abbol, amit csinalnom kellene.
Itt az elso oldal, ami ide iranyit a Vi10 specifikus cuccok miatt. De innen most hogy tovabb? Mit is kellene csinalnom? Veszek egy csokit annak aki le tudja irni emberi nyelven
Ubuntu 16.04.1
-
toBIN
tag
Szia!
Koszi, de hibaba utkoztem.
Nincs etc/X11/xorg.conf.d/ mappa csak /usr/share/X11/xorg.conf.d . Igy ide masoltam a 99-calibration.conf fajlt, majd folytattam a sort, viszont a dmesg parancs kiadasa utan a kovetkezo hibat kapom:
[ 1715.135330] gslx680_ts_acpi: module verification failed: signature and/or required key missing - tainting kernel
Viszont a 99-calibration.conf -t nem lehetett letolteni github-rol, igy letrehoztam egy fajt, beleirtam amit kell, majd elmentettem 99-calibration.conf neven. Ez lehet-e hiba forras?
Ui: UEFI-s megoldast rovidesen leirom
[ Szerkesztve ]
-
toBIN
tag
Tessek, itt a teljes telepitesi folyamat, dmesg-el.
Evtest:
tobin@toBIN:~$ sudo evtest
No device specified, trying to scan all of /dev/input/event*
Available devices:
/dev/input/event0: Lid Switch
/dev/input/event1: Video Bus
/dev/input/event2: SINO WEALTH USB TOUCHPAD KEYBOARD
/dev/input/event3: SINO WEALTH USB TOUCHPAD KEYBOARD
/dev/input/event4: axp20x-pek
Select the device event number [0-4]:Ui: pkill X utan lefutattam ismet a dmesg-et es ezt kaptam:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest