Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tierbatyo

senior tag

válasz Noddy #1068 üzenetére

Maradjunk annyiban, hogy az Audigy-met mire ugy ahogy beuzemeltem normalisan win alatt addig lett par osz hajszalam. Linux alatt egyszerubb volt. A hangzas is mintha kicsit szebb lenne, de ezt azert nem merem allitani. Viszont linux alatt hatarozottan ''hangosabb'' a hangkartya. Ertsd: a max hangero nagyobb. Ebben teljesen biztos vagyok.

• Sipi

addikt

Szerintem semennyire sem igaz.
    A hangkezelés némileg eltér. Az ALSA hangrendszer felméri, milyen kártyád van, és ennek megfelelően különböző lehetőségeket ad. Az én SBLive-em pl. max. 4.1-es kimenetet tud. Ezért az ALSA sztereó, quad, 4.1-es kimeneteket ad - az, hogy melyiket használod, a Te dolgod. (Illetve a programé.) Az mplayert használom, jelenleg 5.1-es hangot is lazán le tudok játszani, illetve, ha sztereó az anyag, tükrözöm a frontot a rearre.
    Linux alatt alapban sokkal kisebb a latency, vagyis a hangkártya késleltetése, ezért talán alkalmasabb lehet hangvágásra. (Ezt Windows alatt SB-kártyákhoz csak más, nem hivatalos driverrel tudod megcsinálni, az alap sblive/audigy driver katasztrofális.)
    Video/hanglejátszás terén szerintem magasan veri a Windows-t. Az mplayer magáért beszél, szinte mindent lejátszik, rettentő sok mindent állíthatsz rajta. Képes pl. a DVD-k beégetett feliratait is nagyobbra venni, élsimítással. (Hasznos, ha nagyobb monitoron filmezel, ekkor ugyanis a feliratok olvashatatlanul kicsik lennének.)
    Zenére én a KDE-s amarok-ot használom, ami MINDENT lejátszik, aminek hangja van. Mellékesen letölti a számok szövegét, az előadó adatait, meg még egy rakás finomság.
    Szerkesztést nem próbáltam (gyenge hozzá a gépem), de létezik többcsatornás zenevágó, illetve van 3-4 komolyabb videoszerkesztő is.
    Valamint létezik a tvtime nevű tv-néző program, aminél nem láttam még jobbat.

Sipi

• rokefeller

senior tag

hát szerintem ez elég felemás, hogy mennyire van értelme, mert ha a torrentről leömlő filmeket akarod alatta nézni, meg kettévágni hogy kimenjen svcd-re, akkor végülis már a jogtiszta oprendszer nem kritérium, innentőől kezdve meg a win is jó; ha komolyan akarsz filmet vágni, akkor meg szerintem abba ütközöl, hogy a szoftver ami neked kell, kereskedelmi, ötször annyi mint a win, ergó ha megveszed, akkor már az is befér mellé a kosárba;ugyenez a zeneszerkesztés, ha profi cucc kell, linuxos verzió valszeg nincs... ha viszont az a helyzet, hogy élvezed hogy a rendszer nem lopott, nem kell a mindenféle trójaival szarozni, meg akarod nyesni a saját ballagási videóid, és begrabbeled a cd-id, megnézed a képeket amiket csináltál, stb. akkor ponjó, csak meg kell szokni... ja és ebben az esetben az 5.1 -el úgy leszel mint én, hogy csak fölösleges lukak a gép hátulján, amibe részegen a sötétben háttal a tarkód mögött nem tudod bedugni a fülest, mert mindíg rosszba találsz :), viszont ha tökös vagy, simán írhatsz 5.1-es drivert, meg keverőt :)

• ngabor2

nagyúr

nézegettem az 5.1-es problémát, máshol is félig-meddig jött össze, hátha valaki azért tud megoldást (csak magyar találatokat néztem).

egyébre: video: mplayer, vlc
    képek: van sok képnézegető, szerkesztésre meg ott a gimp
    net: mozilla firefox, opera
    filmvágás: mencoder, bár ez parancssoros, de én ezt használtam (nem volt sokszor szükségem rá)
    zenehallgatás: xmms, de van még ebből is egy rakás (amarok, kaffeine, stb)

nálam minden linux alapon megy.

2-féle módszer van: vagy fenn van a linux mellett a win, és sok-sok időt rászánsz, ha nem jutsz sehova, akkor win. ennek az a ''veszélye'', hogy végül a win mellett maradsz (ha mindent meg tudsz oldani, és a biztonságra is nagyon odafigyelsz, akkor jó az), vagy ''a hidakat felégetve'' csak linux van fenn, és szép lassan összeáll a rendszer sok-sok kérdezgetésssel.

egyet ne feledj: mindenki volt kezdő ;)

Új hozzászólás Aktív témák