Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmat3
tag
Sziasztok!
Compizt használok egy pár napja, és van egy probléma, videó lejátszás alatt nagyon zavaró a screen tearing.Tudtok valami megoldást?Másik ablakkezelővel nem csinálja. Fedora 19-et használok.
-
mmat3
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy valamelyik program elindtításánál csak úgy lefagy az egész gép?(pl.google chrome, steam)
Arch Linux. Nekem van egy tippem az AMD driverre... Egyébként Dual Monitor van amit Arandr-el állítottam be. Egyébként megfelelne az open source driver is, ha be tudnám állítani a hdmi audiót. -
mmat3
tag
És ezt mikor csinálta? Egyből vagy egy idő után? Ctrl + alt + F1-re reagál valanit?
Az fsck írta ki. Biztos megsérült a fájlrendszer és hejreállította.
Btw, lehet nálam is a tint2 fagyasztotta be az asztalt régen.
És hogy jöttél rá hogy ez a tint2 miatt van?[ Szerkesztve ]
-
mmat3
tag
válasz CPT.Pirk #21161 üzenetére
Nekem Samsung TV-m van, tavalyi olcsó fajta. Source-nál megnyomom a Tools gombot ott van hogy edit name. de ha beállításoknál a Picture Size-t átállítom Screen Fit-re akkor is kihúzza. Utánaolvastam és ezt találtam : "Most decent TVs these days have the ability to turn off overscan, and that is always the first option.
Often it is hidden in something like "Ratio - Just Scan". My panasonic certainly has the option, I can't recall what it is called, will look tonight."
Igen a bug-ra emlékszem, minden újraindításnál be kellett állítani. Most már átálltam nyílt driverre.
-
mmat3
tag
Én még soha sem futtattam SD-ről linuxot (vagyis odroidion, de az más), de ez a dsl elég régi (2008) és már akkor is régi hardverekhez készült. Tiny core-t kipróbálhatnád szerintem. Milyen módszerrel raktad rá az SD-re? Még azt ajánlanám hogy cd-ről bootolva telepítsd fel az SD-re.
-
mmat3
tag
Sziasztok!
Hogy tudnám megoldani hogy az Apache webszerver csak a Lan hálózaton látszódjon? Tehát ne lehessen elérni internetről. -
-
mmat3
tag
-
mmat3
tag
Biztos hogy jól partícionáltál?
Próbálj meg feltelepíteni egy 32bites rEFInd-et grub helyett. Elvileg cfg-t sem kell szerkeszteni mert megtalálja magának, bár szerintem nem árt mert nekem nem mindig csinálta jól. Arch wiki sokat segít. nyilván ki kell cserélni a 64 bites dolgokat 32-re + le lehet tölteni zip fájlba a refinded és onnan feltudod tenni a 32 bites verziót.
Esetleg 32 bites Ubuntut is kipróbálhatod abban 32bites grubnak kell lennie.
-
mmat3
tag
válasz brickm #24419 üzenetére
Van olyan bootloader ami nézhet ki olyaan jól mint mac-nál. Az a neve hogy rEFInd, de csak Uefi-vel működik. (Mac-on is EFI van...) De 2016ban legyen már alap az UEFI... Egyébként nem értem miért nem használják ezt alapból, kb. a legjobb bootlader szerintem jelenleg.
Az hogy mutatja a "terminál kimenetet" nagyon jól tud jönni ha megakad a bootolás. Tudsz is valamit a kezdeni a hibaüzenettel nem úgy mint windowsnál... Amúgy alapból az ubuntu nekem nem mutatta... -
mmat3
tag
Hát én erre jutottam belőle:
A vi10 specifikus cuucok közül kettőre lesz szükséged:
A silead_ts.fw nevű fájlt a /lib/firmware mappába kell másolni.
A 99-calibration.conf nevű fájlt az etc/X11/xorg.conf.d/ be így már neked nem kell kalibrálni a kijelzőt.A gslx680-acpi-t klónozd le egy mappába. Aztán kiadod a make parancsot ami le fogja fordítani a drivert. Kapni fogsz egy gslx680_ts_acpi.ko nevű fájlt. Ezután töltsd be a drivert.
insmod ./gslx680_ts_acpi.ko
Ezután a dmesgnek mutatnia kéne hogy az eszközt felismerte a driver. Az X ujraindítása után működnie kéne az érintőkijelzőnek. (pkill X) Még ne indítsd újra a gépet. A ./gslx680_ts_acpi.ko fájlt másold az /etc/modules mappába. Ezzel elvileg készen is vagy.Egyébként lerhatnád hogy hogy sikerült megoldani a telepítést 32bites UEFI-re mert másnak még hasznos lesz. Valamint Azt is hogy ez a megoldás működött-e.
-
mmat3
tag
Ha jól emlékszem csak a gigabyte szállította BIOSsal a z68-as lapokat. A tiédre van 2.0-ás rev-től UEFI update egyébként...
Én nem írtam hogy dobjuk ki a BIOS támogatást. Csak mivel mac-hez hasonlította ahol UEFI van úgy gondoltam legyen igazságos.
Nem tudom egyébként elképzelni hogy mivel informatívabb egy GRUB pl. mint a refind amit említettem. Ráadásul ez még a pendriveon lévő rendszert is felismeri magától és berakja a boot menübe. Lehet a splash screenre gondoltál, azt én se szeretem egyébként
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest