Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluetiger9
csendes tag
csak most vettem, hogy van külön topic a szkripteknek
Sziasztok!Írtam egy szkriptet, aminek az lenne a feladata, hogy megnyit egy fájlt az Excel Viewerben:
#!/bin/sh
a="'Z:"
b="'"
c=$a$1$b
`env WINEPREFIX="/home/bluetiger9/.wine" wine "Z:/home/bluetiger9/.wine/drive_c/Program Files/Microsoft Office/Office12/XLVIEW.EXE" $c`Azt szeretném elérni, hogy ha meghívom a szkriptet így:
/bin/script.sh "/elso konyvtar/masodik konyvtar/excel fajl.xls"
akkor hajtsa végre a kővetkező parancsot:
env WINEPREFIX="/home/bluetiger9/.wine" wine "Z:/home/bluetiger9/.wine/drive_c/Program Files/Microsoft Office/Office12/XLVIEW.EXE" 'Z:/elso konyvtar/masodik konyvtar/excel fajl.xls'
De ehelyett ha az elérési útvonalban van szóköz, akkor az Excel Viewer úgy értelmezi, mintha több fájl akarnák megnyitni.Amíg csak Z:$1 írtam a $c helyére addig az egyszerű elérési útvonalú fájlokra működött, de most már azokra se megy.
Szerintetek hol rontottam el?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Apple iPhone 13 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest