- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Kraz
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
válasz
Tanisz #26349 üzenetére
Két megoldás lehetséges - ami innen nézve a legegyszerűbb:
1. Debian + GNOME, FTP szerver helyett ssh szerver
Ebben az esetben mind a szerverre, mind a kliensre felrakod a nomachines-en található cuccot, oszt lesz grafikus felület elérés, nem kell párod helyett melóznod
2. Feldobsz egy Windows szervert... de hát az fizetős.
-
törölt tag
válasz
Tanisz #26344 üzenetére
Ha már sonar ilyen lelkesen lebeszélt róla, akkor részemről egy belevau: én azt csinálnám, hogy egy nagyon alap, minimal rendszert rá, ami szinte bármi lehet (RHEL/CentOS környékén a SELinux, Ubuntu esetében az apparmor jelenthet némi kihívást bizonyos esetekben) és a tényleges szolgáltatásokat virtuális gépbe tenném.
Azokat is úgy, hogy külön vm az elsődleges feladatokra és külön a felsorolt adatbázis szerver, webszerver, alkalmazás szerver.
Virtuális gépeket (én kvm, virtualbox párosig jutottam, xen-t, vmware variációkat nem nagyon használtam) ha muszáj, lehet akár vnc-n keresztül is használni, illetve meg nem mondom, hogy pl. a virt-manager alapállapotban milyen protokollal (A Spice nem tudom, mit jelent, alternatívaként itt is van vnc) használja a távoli konzolt, de azzal is lehet jól használni. Igaz, én csak karakteres konzolt használok vele távoli gépen.
Egyáltalán: a felsorolt feladatokhoz minek a GUI?
Egyébként ha csak alkalmanként kell grafikus felület, akkor simán "ssh -X" lépek be (Windows-on ehhez korábban kellett egy cygwin és rá egy X11, nem tudom, a linux subsystem változtatott-e rajta valamit, de azt hiszem, nem) -
sonar
addikt
válasz
Tanisz #26344 üzenetére
Szia,
RDP elérés a legutolsó RHEL/CentOS7.4 gyel überszívás. Se RDP se xdmcp nem működik.
Bár a távelérés leginkább ablakkezelőtől függ. Ubuntu-ra szoktam rakni lxde-t, ha nem kell design elem. Ott frankón szokott működni
Amúgy a server os-ek nagyon testreszabhatóak, csak jó sokat kell vele dolgozni mire egy minimal install-t belaksz
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- ArchiCAD és Artlantis topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Borderlands 4 - Középpontban Rafa
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest