Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz dabadab #6340 üzenetére

Köszönöm szépen bambano és dabadab válaszát, mostmár elindul a vnc-kiszolgáló.

Végülis dabadab megoldását használtam, egyedül egy dolgot nem értek csak benne...
    Olyan szépen néz ki ez a ciklus, valamiért mégsem sikerült nálam elérnie a célját.

Ha külön beírom az egyes felhasználókhoz a sorokat, akkor rendben elindul, tehát végsősoron semmi gondom, csak fura, hogy szerintem működnie kéne, de nem teszi...

A for USER in rész után következő sztringek helyére természetesen a felhasználókat írtam, de csak az egyik vnc-jét indította el (az viszont ment).
    Lehet, hogy közrejátszik a lustaságom is, mert próbaként az egyik felhasználó maga a root volt... :) Lehet, hogy ezért nem futott le rendesen? - Mondjuk így hirtelen belegondolva elég furán hangzik a su - root stb. bootkor... :U - egyébként a root része ment, a másik nem.

Szerintem holnap megpróbálom mégegyszer normálisan, most már túl késő van hozzá... :(

Egyébként ez a su-dolog elég evidens, de eszembe sem jutott volna... :R

--

...szóval a lényeg, hogy mostmár megvan, amit szeretnék, már csak a vnc over ssh-t kell beállítanom hozzá és már félig boldog is vagyok. :D

Köszönöm a sgítséget!

Ami még izgat kicsit, hogy a vnc által feldobott puritán képre talán fel kéne raknom egy afféle task-managert. (Minden egyéb, tehát menü és egyéb dolgok nélkül - esetleg egy pár programos indítópulttal.) - Tehát arra a sávra gondolok, ahol a futó programok helyet foglalnak.
    A Gnome menüjét nem szeretném használni hozzá, vagy legfeljebb lecsupaszítom kicsit.

A lényeg az lenne, hogy a többnyire egyetlen futtatandó programot el lehessen indítani, de legalábbis lekicsinyítés után visszahozható legyen valahonnan.

Milyen kis gépigényű programot tudnátok javasolni a feladatra?
    Talán érdemes lenne Gnome helyett is valami mást feltennem, pl. xfce vagy más alacsony gépigényűt, bár nem tudom, ezt az alapjában véve csupasz felületet mennyire befolyásolná (gépigény szempontjából)...

Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés