- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
urandom0 #34706 üzenetére
"Mivel én nem használok DRBD-t": nem te mondtad, hogy annyi az egész, hogy csinálunk egy unitot és akkor működik?
Nem kell tudod, hogy mi az a drbd, nem kell tudnod, hogy hogyan konfigurálódik be maga a drbd, elég, ha azt tudod, hogy systemctl enable drbd.unit (most nem írom a betű szerint pontos parancsot) elindítja.Ezek után azt kell tudnod, hogyan csinálj egy olyan működő mount unitot, ami egy blokkos eszközt megadott csatolási pontra felmountol.
Utána azt kell tudnod, hogy hogyan szinkronizálod össze azt, hogy a drbd unit csak a hálózat éledése után induljon, és a unit, ami a lightdm-et indítja, megvárja, hogy ez a specifikus mount unit lefusson.
Ezt így kell csinálni a systemd-ben.
CSAK NEM MŰKÖDIK!
Akármennyi doksit olvastam, gugliztam, NEM MŰKÖDIK!
Ami erről a systemd doksijában van, az NEM IGAZ.
NAGYON SOK napot elcsesztem erre, gugliztam, rebootoltam ezerszer ÉS NEM MŰKÖDIK.Tessék, itt van előtted a pálya, bizonyítsd be, hogy én vagyok a hülye. Ja, és ez az első forduló, ha megoldottad és nekem is működik, akkor jön a következő feladat
Meg kellene kis magyarázatocska, hogy a szerteszéjjel össze-vissza linkelt unitok (a wants meg a provides meg a társai) mitől egyszerűbbek, mint két sor az rc.local-ba.
Érdekelne az is, hogy erre csinálok egy mount unitot, az nem működik, csinálok egy exec unitot, amiben egy darab mount parancs van, az működik.
Mellesleg abba az rc.local-ba, amire külön systemd unitot kell engedélyezni, hogy a systemd bootkor lefuttassa. sysv initben meg belinkeled a runcontrol szkripteket oszt jónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- HTPC (házimozi PC) topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest