Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz urandom0 #34706 üzenetére

"Mivel én nem használok DRBD-t": nem te mondtad, hogy annyi az egész, hogy csinálunk egy unitot és akkor működik?
    Nem kell tudod, hogy mi az a drbd, nem kell tudnod, hogy hogyan konfigurálódik be maga a drbd, elég, ha azt tudod, hogy systemctl enable drbd.unit (most nem írom a betű szerint pontos parancsot) elindítja.

Ezek után azt kell tudnod, hogyan csinálj egy olyan működő mount unitot, ami egy blokkos eszközt megadott csatolási pontra felmountol.

Utána azt kell tudnod, hogy hogyan szinkronizálod össze azt, hogy a drbd unit csak a hálózat éledése után induljon, és a unit, ami a lightdm-et indítja, megvárja, hogy ez a specifikus mount unit lefusson.

Ezt így kell csinálni a systemd-ben.

CSAK NEM MŰKÖDIK!

Akármennyi doksit olvastam, gugliztam, NEM MŰKÖDIK!

Ami erről a systemd doksijában van, az NEM IGAZ.
    NAGYON SOK napot elcsesztem erre, gugliztam, rebootoltam ezerszer ÉS NEM MŰKÖDIK.

Tessék, itt van előtted a pálya, bizonyítsd be, hogy én vagyok a hülye. Ja, és ez az első forduló, ha megoldottad és nekem is működik, akkor jön a következő feladat :P

Meg kellene kis magyarázatocska, hogy a szerteszéjjel össze-vissza linkelt unitok (a wants meg a provides meg a társai) mitől egyszerűbbek, mint két sor az rc.local-ba.

Érdekelne az is, hogy erre csinálok egy mount unitot, az nem működik, csinálok egy exec unitot, amiben egy darab mount parancs van, az működik.

Mellesleg abba az rc.local-ba, amire külön systemd unitot kell engedélyezni, hogy a systemd bootkor lefuttassa. sysv initben meg belinkeled a runcontrol szkripteket oszt jónapot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés