- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Őszintén szólva, én ki szoktam kapcsolni a SELinuxot. Nem egyszer belefutottam már rejtélyes hibákba, amiket a SELinux okozott. Egyszer egy szimpla gcc-s fordítást tiltott le, máskor egy docker containerben kellett nyúlkálnom, az nem tetszett neki, volt hogy a céges LT2P VPN-t fogta meg...
De ha te nem ütközöl ilyen problémákba, akkor azt javaslom, hagyd bekapcsolva, alapbeállításon.A tűzfal beállítása megint csak használatfüggő. Nincsenek kötelezően tiltandó portok. Ha van olyan szolgáltatásod, ami kifelé hallgatózik, és nincs rá szükséged, akkor távolítsd el. Ha korlátozni akarod egyes szolgáltatások elérését, akkor csinálhatsz rá tűzfalszabályt. Illetve azt megcsinálhatod, hogy mindent deny-re állítasz, és csak azokat a portokat/programokat engedélyezed, amiket feltétlenül ki akarsz engedni (szerveren mi így szoktuk csinálni).
A szolgáltatások esetében megint csak azt tudom mondani, hogy amelyikre szükséged van, azt tartsd meg, amelyikre nincs, azt távolítsd el. Ez a systemd-analyze security parancs olyan szempontból szerintem kicsit megtévesztő, hogy igazából nem csinál mást, mint megmutatja, hogy a systemd által biztosított biztonsági feature-ök közül mennyit használ ki az adott service. Ha ezt optimalizálni szeretnéd, csak úgy lehetne megtenni, ha mélységében ismernéd a systemd-et, és az adott service-eket is, mindet egyesével. Ez azért nem kis munka, ráadásul van olyan service, aminél beállítasz egy adott opciót, és két hét múlva, ha mondjuk be akarsz dugni egy pendrive-ot, akkor jön elő, hogy nem működik...
Ahogy látom, elég sok virtualizáláshoz kapcsolódó szolgáltatásod van. Ha nem virtualizálsz, akkor azokat tiltogasd le, aztán ha esetleg valami nem működne, akkor engedélyezed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Suzuki topik
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest