Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #31231 üzenetére

Nem kell feltétlen Kali, meg Parrot, hanem bármelyik sztenderd disztró tárolójában megtalálhatók ezek a toolok, csak ki kell nyomozni, hogy mi való rá, ami ingyenes, opensource megoldás. Ez az, amihez én is lusta vagyok, főleg, ha csak valamihez egyszer kell.

A Hirens előnye, hogy fut róla minden Live módban, telepítés nélkül is. Régen én is szerettem (egy ideig volt tartva Hirens-es pendrive is), de mióta áttértem Linuxra, felesleges a Hirens, amit az tud, ilyen partíció, fájlrendszerjavítás, mentés, azt a legtöbb disztró Live-ja is simán megcsinálja. Még ilyen windowsos, jelszótörős mókákat is, csak akkor ki kell nyomozni a natív linuxos alternatívát, az már nem szokott default telepítve lenni a Live rendszerekre, hacsak nem Kali tényleg.

A Parrot viszont neked tökéletes, megy a kalózos avatarodhoz :D

A 2 gigás pennel nem az a gáz, hogy csak 2 giga, vagyis az is, hanem hogy emiatt feltehetőleg egy régi, szutyok lassú, USB2-es drive. Erre tényleg senki ne sajnálja a pénzt, 16 gigás USB3-as penek is jelképes áron mennek, de még egy 60-128 gigás SATA2-SATA3 SSD is kihozható ugyanannyiból, USB-SATA átalakítóstól, és az állva hagy akármilyen szokvány tollhajtányt, és még rendes Linux telepítésre is használható, vagy Windows To Go telepítésre, és gyors is, mint egy belső SSD. 2 gigás pennel ne szenvedjen már 2021-ben senki se. Sok disztró és OS telepítő már 4 giga felett van amúgy is.

Új hozzászólás Aktív témák