- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi #29370 üzenetére
Az ntfs szvsz jó igásló, de annyira nem agyonszofisztikált, még az újabb iterációiban sem, mint a már említettek.
Van automatikus defrag W10-ben, igen, nálam ki is kapcsolva. Épp elég volt nagyjából 22 óráig másolni az adatokat egyikről a másikra, ami többnyire szekvenciális beolvasásra hasonlít (ha nem töredezett) és őrült random seek-elést hoz, ha töredezett. A forrás meghajtón, nyilván. Hát nálam középen volt kb. a dolog, de mindkét HDD tud olyan 150-160 mega körül, ehhez képest volt, amikor 30-50 körülre berogyott a motyó, mert seek-elt az a HDD, amiről épp olvasta az rsync a fájlt. Meg közben én tettem-vettem és csak azt hallom finoman, hogy a Seagate-emnek le akar esni a feje egy szimpla iso mellett is (tartok 1-2 Linux telepítőt is magamnál itthon). Hát mondom uhhh, ideje volt. Ugyanez az újról visszaolvasva /dev/null-ba nyersen gyakorlatilag full tempón megtörténik, seek hang nulla (bár a Purple amúgyis halkabb, de kihallom ha akarom, hát semmi nem volt).
Már 1 tera is nagyon sok. Nagyon
Az ember akkor jön erre rá, mikor egész élete belefér párszáz gigába, sőt, .. és mikor másolsz, másolsz és másolsz és csak vánszorog tetű lassan, uhh ..
4 tera = ~8 óra, szekvenciálisan, lehetőleg nulla nagyobb seek mellett, így tartható a névleges (átlag-)tempó (150MB/s). Ha a matekom nem csal. Egy töredezett HDD-ről, fájlokat másolva, nagyon megcsúszik. (Blokk módban dd-vel átment volna említett idő alatt max tempó mellett, csak akkor ugye a teljes cluster map-et, minden vittem volna, a töredezettséggel együtt). És még mindig jobban jártam így, mintha engedtem volna a Windows-nak, hogy le-defragolja telibe, pici apró blokkonként téve az adatot egyik helyről a másikra, iszonyú sokat bukva seek időn. Sehogy se jó, de a kevésbé rosszat sikerült meglépni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest