- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Rap, Hip-hop 90'
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
bambano #28152 üzenetére
Teljesen jogos. Dedikált vas egy OVH datacenterben, tehát nem, nem VPS. Fizikailag egy hálókártyával van felszerelve, amihez lehet kapni failover IP címeket. Van is egy leírásuk aliasingra itt.
A failover IP lényege, hogy ha időközben másik szerverre költöznék náluk, a failover IP-ket megtarthatom, s csak az eredeti, hálókártyához ingyen kapott (vagyis az alap árban benne szereplő) IP-met bukom, azaz a Proxmox hoszt IP-jét. Ezt nem bánom, csak a VM-ekhez szeretném ezeket a failover IP-ket társítani. Így vehetek két ugyanolyan vasat tükrözéssel, s csak az IP-ket kell áttennem a msáik vasra.
Egyébként az alap konfigot úgy kaptam, hogy a Proxmox fut közvetlenül a vasra telepítve (én tettem fel). Az eno1 interface pedig magától létrejött, DHCP-n kapja meg a hálózaton a saját statikus IP címét.
Ez most az interfaces fájlom még nem megosztott, jelenleg is működő része:
allow-vmbr0 eno1
iface eno1 inet dhcp
ovs_type OVSPort
ovs_bridge vmbr0
auto vmbr0
iface vmbr0 inet manual
ovs_type OVSBridge
ovs_ports eno1Feltételezem, hogy ezek a failover IP címek pedig VLAN címek, tehát mindenképp csak egy NIC-em van, azon kell kimennie mindennek.
tehát összebridgeled a virtuális gép külső interfészét (amit a hoszt os-en látsz belőle) a gazdagép fizikai ethernet kártyájával, erre a bridge-re teszed rá a valamilyen ip-t, és a virtuális gépen belül teszed be a fix ip-t.
Pontosan ezt próbáltam korábban. A vmbr0 a bridge ebben az esetben a gazdagépen, ezt adtam meg a VM kártyájának, meg megkapta a vMAC címet. A telepített Fedora pedig megkapta a statikus IP-t, gateway-t, subnetet, DNS-t. Eredmény: nincs net.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest