Hirdetés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
- Fecogame: Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Elterjedt, nem megbízhatatlan, de szerintem SSD-re az ext4 jobb, pörgősebbnek érzem, és a TRIM-elése is gyorsabb ext4-en. Plusz ahogy megfigyeltem, bugos az fstrim az f2fs köteteken. Épp írtam a másik topikban, hogy bár az f2fs Flash-tárolókhoz van kifejlesztve, de inkább olyan eszközökhöz, amelyeken nincs vezérlő (pendrive, memóriakártyát). Az SSD-k nincsenek rászorulva spéci fájlrendszerre, mert ott a vezérlő intéz mindent, és eleve HDD-s fájlrendszerekhez optimalizálják, jellemzően NTFS. Így SSD-re jó akármelyik fájlrendszer, ízlés kérdése dönt, meg hogy milyen feature-ökre van szükséged (snapshot, tömörítés, titkosítás, copy on write, sparse-fájlok kezelése, stb.).
TLDR: maradj az ext4-nél.
(#27163) Vladi: erre nem gondoltam, hogy backportolták a korábbiakba. Csak azt nem értem, hogy ha mindent backportolnak bele, akkor mi értelme van a 2.6-os és 3.10-es kernelnek. Annyi erővel lehetne benne 4.18-as is. Kicsit olyasmi, mint kispolkába Ferrari motort backportolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Macrodroid
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- AKCIÓ! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest