- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Elterjedt, nem megbízhatatlan, de szerintem SSD-re az ext4 jobb, pörgősebbnek érzem, és a TRIM-elése is gyorsabb ext4-en. Plusz ahogy megfigyeltem, bugos az fstrim az f2fs köteteken. Épp írtam a másik topikban, hogy bár az f2fs Flash-tárolókhoz van kifejlesztve, de inkább olyan eszközökhöz, amelyeken nincs vezérlő (pendrive, memóriakártyát). Az SSD-k nincsenek rászorulva spéci fájlrendszerre, mert ott a vezérlő intéz mindent, és eleve HDD-s fájlrendszerekhez optimalizálják, jellemzően NTFS. Így SSD-re jó akármelyik fájlrendszer, ízlés kérdése dönt, meg hogy milyen feature-ökre van szükséged (snapshot, tömörítés, titkosítás, copy on write, sparse-fájlok kezelése, stb.).
TLDR: maradj az ext4-nél.
(#27163) Vladi: erre nem gondoltam, hogy backportolták a korábbiakba. Csak azt nem értem, hogy ha mindent backportolnak bele, akkor mi értelme van a 2.6-os és 3.10-es kernelnek. Annyi erővel lehetne benne 4.18-as is. Kicsit olyasmi, mint kispolkába Ferrari motort backportolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest