- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bambano #26314 üzenetére
Indoklás: adott egy SOHO router. Mögötte egy LAN, több subnettel. A routerétől eltérő subneteket a router és a tűzfala internetes címként kezeli bizonyos esetekben.
Például ssh-n csak lokálisan léphetnék be, de azt engedi más subnetből is, ha nem a wan felől jövök.
Ellenben, ha egy kliensnek megtiltom, hogy internetet használjon, akkor a más subnetben lévő proxy-mat sem éri el.
Ha guest AP-t üzemeltetek és a vendégeknek megtiltom a lokális háló elérését, attól még vígan randalíroznak a virtuális gépek számára fenntartott subnetekben.
Ez nekem így inkább biztonsági hibának tűnik, mintsem feature-nek.Csak mikor ezt bedobtam bug reportként... hát finoman szólva válasz nélkül maradt.
És mostmár piszkálja a fantáziám, hogy ennek tényleg így kell működnie és az én fantáziám túlfejlett vagy én gondolom jól, hogy ez egy ordas nagy tervezési hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest