- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23848 üzenetére
Közben mindent sikerült megoldanom, így megy a diskless redszerem. Viszont nincsenek userek, így csak guest session-t tudok létrehozni. Így megint bebootoltam egy live Ubuntut, sshfs-sel felcsatoltam a chrootot és kiadtam a useradd -d /home/pisti/ -m pisti parancsot, de erre azt dobta, hogy lockolva van a /etc/groups, próbáljam meg később. Nos, valóban volt egy /etc/groups.lock fájl, így azt letöröltem, illetve ellenőriztem, hogy van-e shadow.lock, password.lock stb... Ha volt, akkor töröltem, majd megint megpróbáltam kiadni a parancsot, de másodszorra is ezt dobta, és létrehozta a groups.lock-ot... :/
Tehát arra tudok tippelni, hogy az kavar be neki, hogy ez egy sshfs csatolásos chroot és nem "fizikailag" a gépbe van.
Szerintetek, ha a Live ubuntuban létrehozom a pisti user-t, illetve adok neki jelszót és átmásolom a diskless ubuntu chrootjába az így keletkezett shadow-t és password-öt, akkor működőképes lesz?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest