- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csak hogy egy kicsit szakmaibb mederbe tereljem a topikot
nem mondom, hogy ennél komolyabb probléma nincs, de hogy én vért sz*rtam, mire megoldottam, az is biztos.
a lényeg, hogy a xorg bizony így jó, ahogy van. egyszerűen a Linux nincs felkészítve erre. a Xinerama nem kezel kétféle GPU-t, anélkül meg két külön desktopom van, amik közt csak az egérnek van átjárása, a programoknak nincs.apró megkerülési lehetőség, hogy célzottan az adott képernyőre küldöm ki a programot:
DISPLAY=":0.1" program_neve (ezutón is köszönöm a Gentoo wiki idevágó részének a segítséget)
így most már oda tudtam küldeni az XBMC-t, már csak azt kellene elmagyarázni a Linuxnak, hogy a HDMI-n hang is jön ki.ami külön móka lesz, mert már abba is belezavarodott az ALSA, hogy az új NVIDIA VGA-mon is van egy hangkeltő, azóta is csak a szentlélek tartja össze az egész hangrendszert, fogalmam sincs, hogy adjak be neki egy harmadik hangkártyát, amire már boot alatt hibaüzenetet dob...
na mindegy. ráérek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Gurulunk, WAZE?!
- Xbox Series X|S
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged