Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: A csodálatos mandarin
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
márNemKereső
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Grubnak nincs saját logja, ugye?
Egyébként sejtem mi történt: nem egészen úgy működik ez a dög, ahogyan emlékeztem: ha azonos paraméterekkel kétszer kiadom a grub-reboot-ot anélkül, hogy közben újraindítanám a rendszert, akkor az első alkalommal elteszi az aktuális default értéket valahová (ahonnan a köv. bootnál visszaszedné), felülírja azzal, amit paraméterként kapott, újabb grub-reboot, ekkor az utoljára beállított értékkel fejbeveri azt, amit korábban elmentett és mindkét helyen megmarad az utoljára beállított windows...Egyébként köszi, ez valóban ennyi volt.
-----------------------------------------------------------------------
Azért tragédia, mennyire kiestem egykori szakmámból...
Néhány órája töröm a fejem, miért is nullázódott a ~/.bash_history-m.
Déltájban meg azon tököltem egy órát - akkor még eredmény nélkül -, hogy miért nem tudok ftp-n felmásolni egy kb. 2GB-os disk image-t a gépemre, ráadásul változó volt a felmásolt méret. Az utolsó 100-200MB maradt le folyton. Ez utóbbit délután megoldottam, mert végre rájöttem, hogy megtelt a diszk alattam. Most meg azt láttam, hogy a virtualbox-os vm-ek nem indulnak el. Most tudatosult bennem: a virtualbox leálláskor visszaír egy .xml-t a diszkre, ami most a 0 szabad hely miatt nem sikerült. Szerencsére készít róla mentést. Miközben élesztgettem a virtuális gépeket, akkor esett le: a history is ezért tűnt el...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő