- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Sokat agyaltam, hogy ez most kezdő vagy haladó téma, biztos-ami-biztos alapon megkérdem tőletek is:
Tervezési / elméleti kérdésem lenne jogosultságkezelés kapcsán.
Adottak:
- NTFS külső merevlemez NTFS3 driverrel mountolva (ez fontos, mert a -3G-vel szemben ez betartatja a linux jogosultságokat, és ha nem specifikálok usert vagy groupot a mountolás során, akkor csak a rootnak lesz írásjoga a fájlokhoz)
- Az egész meghajtó SAMBA share-en megosztva read/write, full jogosultságokkal egy külön erre a célra létrehozott nologin "samba" accounttal
- SSH-n / SCP-n távolról másolnék fájlokat a meghajtóra egy harmadik user accounttal (se nem root, se nem a samba júzer, hiszen annak le van tiltva a bejelentkezése)Itt mi lenne a best practice? Mivel vagy az SMB megosztáson, vagy SCP-n kaptam access denied hibákat, egyelőre erre jutottam:
- sambagroup group létrehozása, ebbe belepakolva a samba júzert illetve az SSH-s másolós júzert
- sambagroup GID-jével mountolom a merevlemezt, és a csoportra adok rwx jogot
- profit?Nyilván a következő probléma az lesz, hogy ha akarok read-only samba júzert hozzáadni, akkor azt pontosan hogyan tegyem meg. Vagy mivel az "other" kategória amúgy is r-x jogosultságokkal rendelkezik, olvasni kb. bármi fogja tudni, és így jó is vagyok?
drwxrwxr-x 1 root sambashare 0 Mar 22 10:02 Fotok
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- AMD FX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Játékfejlesztés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tápos kibeszélő offtopik
- Elfelejtettem a film címét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- AKCIÓS CSÍKOS! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB 512GB Gar.
- BESZÁMÍTÁS! 8GB Crucial Ballistix Sport 1600Mhz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- darkFlash Shadow Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest