Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
egy samsung ARM processzoros vasra próbálok linuxot hegeszteni:
http://openembed.org/wiki/SOM2416
(a modul alá magam terveztem alaplapot mobilmodemmel, gps vevővel, stb)sikerült is ráhúznom a "hivatalos" u-boot, zImage és filesystem image-et, de valamiért mégis használhatatlan: bebútol a rendszer, de ha fájlműveleteket próbálok csinálni a NAND MTD területen, azonnal okádja a hibákat hogy bad block... a u-boot simán írja, olvassa, törli a blokkokat, nem tartom valószínűnek hogy tényleg fizikai baja lenne a NAND-nek, de valamiért mégsem képes törölni...
az eredeti zImage kernelben 2007-es yaffs2 kódok voltak, azzal úgy viselkedett hogy tudtam írni, törölni, majd amikor ismét ráírt volna a már használt területre, akkor dobta a hibákat. találam egy 2009-es yaffs2 pakkot, kicseréltem a kernelben és újrafordítottam - ezzel ír, de ahogy törölnék, azonnal dobja ugyanazokat a hibákat. valószínűleg változott a policy, a régi fájltörlésnél csak megjelölte a blokkokat és csak akkor próbálta törölni ha új tartalmat akart rárakni, az újabb meg már fájltörléskor takarítaná a NAND-et hogy az írás művelet gyorsabb legyen...
http://pc2car.hu/images/users/fpeter/SOM2416/nand_erase_1.txt
sajnos még meglehetősen kezdő cipőben járok linux téren, de szeretnék beletanulni... próbáltam guglizni a témában, olvastam olyanokat hogy debug kimeneteket lehet olvasni valahogy, amiből talán sikerül leszűrni hogy minek van hasfájása - de nem nagyon vágom hogyan kezdjek hozzá... valakinek van esetleg tapasztalata ilyesmiben ?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest