- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
egy samsung ARM processzoros vasra próbálok linuxot hegeszteni:
http://openembed.org/wiki/SOM2416
(a modul alá magam terveztem alaplapot mobilmodemmel, gps vevővel, stb)sikerült is ráhúznom a "hivatalos" u-boot, zImage és filesystem image-et, de valamiért mégis használhatatlan: bebútol a rendszer, de ha fájlműveleteket próbálok csinálni a NAND MTD területen, azonnal okádja a hibákat hogy bad block... a u-boot simán írja, olvassa, törli a blokkokat, nem tartom valószínűnek hogy tényleg fizikai baja lenne a NAND-nek, de valamiért mégsem képes törölni...
az eredeti zImage kernelben 2007-es yaffs2 kódok voltak, azzal úgy viselkedett hogy tudtam írni, törölni, majd amikor ismét ráírt volna a már használt területre, akkor dobta a hibákat. találam egy 2009-es yaffs2 pakkot, kicseréltem a kernelben és újrafordítottam - ezzel ír, de ahogy törölnék, azonnal dobja ugyanazokat a hibákat. valószínűleg változott a policy, a régi fájltörlésnél csak megjelölte a blokkokat és csak akkor próbálta törölni ha új tartalmat akart rárakni, az újabb meg már fájltörléskor takarítaná a NAND-et hogy az írás művelet gyorsabb legyen...
http://pc2car.hu/images/users/fpeter/SOM2416/nand_erase_1.txt
sajnos még meglehetősen kezdő cipőben járok linux téren, de szeretnék beletanulni... próbáltam guglizni a témában, olvastam olyanokat hogy debug kimeneteket lehet olvasni valahogy, amiből talán sikerül leszűrni hogy minek van hasfájása - de nem nagyon vágom hogyan kezdjek hozzá... valakinek van esetleg tapasztalata ilyesmiben ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest