Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- aquark: Zsebszámológépek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
egy samsung ARM processzoros vasra próbálok linuxot hegeszteni:
http://openembed.org/wiki/SOM2416
(a modul alá magam terveztem alaplapot mobilmodemmel, gps vevővel, stb)sikerült is ráhúznom a "hivatalos" u-boot, zImage és filesystem image-et, de valamiért mégis használhatatlan: bebútol a rendszer, de ha fájlműveleteket próbálok csinálni a NAND MTD területen, azonnal okádja a hibákat hogy bad block... a u-boot simán írja, olvassa, törli a blokkokat, nem tartom valószínűnek hogy tényleg fizikai baja lenne a NAND-nek, de valamiért mégsem képes törölni...
az eredeti zImage kernelben 2007-es yaffs2 kódok voltak, azzal úgy viselkedett hogy tudtam írni, törölni, majd amikor ismét ráírt volna a már használt területre, akkor dobta a hibákat. találam egy 2009-es yaffs2 pakkot, kicseréltem a kernelben és újrafordítottam - ezzel ír, de ahogy törölnék, azonnal dobja ugyanazokat a hibákat. valószínűleg változott a policy, a régi fájltörlésnél csak megjelölte a blokkokat és csak akkor próbálta törölni ha új tartalmat akart rárakni, az újabb meg már fájltörléskor takarítaná a NAND-et hogy az írás művelet gyorsabb legyen...
http://pc2car.hu/images/users/fpeter/SOM2416/nand_erase_1.txt
sajnos még meglehetősen kezdő cipőben járok linux téren, de szeretnék beletanulni... próbáltam guglizni a témában, olvastam olyanokat hogy debug kimeneteket lehet olvasni valahogy, amiből talán sikerül leszűrni hogy minek van hasfájása - de nem nagyon vágom hogyan kezdjek hozzá... valakinek van esetleg tapasztalata ilyesmiben ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Formula-1
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- PC Játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- Eladó AORUS 15 X5LF RTX 4060 (140W), i5-12500H 16 GB DDR5 15,6" QHD (2560 1440) 165Hz Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest