Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flurider
aktív tag
inkább a húszcentis cuccra voltam kíváncsi, pontosabban az L alakú rész és a hátsó (a képen[/L a jobb oldali rész) között lévő távolságra.
A fiók és az asztal között 25cm van, úgyhogy elvileg befér, de majd összemeggájverezem ha nem ;--) -
fagy53
nagyúr
Ez sem sokat pihent!
A foghúzással meg az a baj, hogy a dolog csak úgy működik, ha megoldom a visszatérítő nyomatékot valamivel, rugó, gumikötél...neilszab: remek kis írás, tanulságos!
12K-ért a MOMO nagyon barátságos, a pedálérzékelő potik elmozdulása nem probléma, de a középhelyzet változása idővel, már nyugtalanítóbb. Remélem az ok hasonló mint a pedáloknál! Zaja meg sajnos ennek is jelentős! A Saitek meg vagy ízléstelen, vagy kevés gombot tartalmaz, így kiesik a látókörömből.
A Formula EX fogaskerék hang miatt esik ki...
Holnap mégegyszer végigmustrálom őket egy áruház polcain és ha addig nem kapok egy jó ajánlatot, belevágok egy MOMO-ba, 20k fölé most semmiképpen nem tudok menni. -
neilszab
őstag
Én hobby használatra leginkább a Saitek R660GT ajánlanám: jó, olcsó és strapabíró darab.
Ha nem kell bele FFB, akkor a Saitek R220 lehet a jó választás, meglehetősen olcsó is és bírja a strapát. Bár finoman jegyezném meg, hogy a jól beállított Force Feedback effekt igen csak valóságos visszajelzést tud adni a futóműről, persze ehhez megfelelő szimulátor is szükséges, az NFS és társai valóban csak a gagyi rázom ezerrel össze vissza effektet tudják, de a technológia ennél jóval többre képes ám!
A kormány kalauzban van egy részletes leírás a beállításoktól, valamint a kiegészítő írásban is találhattok ennél még részletesebb megoldásokat a finomra hangolásra... mindkettőt érdemes alaposan elolvasni...
-
fagy53
nagyúr
Kösz a választ, igen éppen azon vagyok, hogy kiszedjem a fogaskereket, csak az a gond, hogy elég szép radiális játéka van a kormánytengelynek és nem hinném, hogy a csapágyazást meg tudom oldani.
Kiszolgált darab már ez a SpeedLink SL 6696, ezért tervezem a leváltását. A DFGT-ről jókat írnak a fórumok, csak nekem drága. Meghallgattam és semmivel sem halkabb, mint a jelenlegi. Egy gyors S kanyarnál tisztességes zaja van, amit a családtagok késő este nem díjjaznak. -
sebgutkopf
őstag
Nem javítanak bizony, ha gond van cserélnek. Érdekes dolog, mert egyik rallys kollégának egy gomb hiba miatt küldtek új g25-öt és a rég megsemmisítését kérték (képekkel, videóval igazolva), ahelyett hogy bekérték volna javítani, vagy egyáltalán. Nem egy vacak mikrokapcsoló miatt az egész g25 szett ment a levesbe. Mindjárt megkeresem róla a videót és belinkelem
-
-v-
addikt
Persze, olvastam én is, de azért gondoltam megnézem
mert szépnek viszont szép.
De egyébként még úgy is ezerszer jobb kormánnyal mint billentyűzettel, hogy nem valósághű. Max. meg kell szokni kicsit, meg force feedbacket kikapcsolni, mert olyan helyeken rángat hogy nem is értem... -
-
neilszab
őstag
Hát sztem azzal a Volvó-s dolggal nagyon alulmúlta magát a Simbin, remek példa mindarra, hogy lehet egy jó fizikai engine-re egy végtelenül összetákolt, elnagyolt sz@rt kiadni... jó, mondjuk presze ingyé volt.
Szimulátornak mindenesetre nem nevezném, sőt alapvető beállítási lehetőségek is hiányoznak a játékból... de azért egy pár napos szórakozásra megteszi.
-
aphra2
senior tag
Benyomok én is egy demo játékot, nyáron sokat nyomtam vele, az S40, és 850-es Volvo nagyon jó
Volvo: the game
-
Zalaymate
senior tag
Hát tulajdonképpen nyomnám én mással is, ha az jobb élményt ad, de jelenleg billentyűzettel nem volt értelme próbálgatnom szimulátorokat, és rally-kat, mivel irányíthatatlanok voltak így.
Kormánnyal már lehet, hogy inkább feléjük érdeklődnék!
Szóval mondanál néhány típus játékot, és néhány konkrét kormány ötletet?
THX!
-
Dyno
veterán
Nézegettem, ezta G25-t tisztán kiélném azokat amiket a kocsiba nem tehetek emg
Nekem nagyon tetszik, kuplung meg a 6gangos váltó, hmmm.
Ez az EX jó lesz nekem, már alig várom, hogy megtudjam venni, most mrá csak pénz kérdése.
És amúgy ezt a középre húzást mért kell kikapcsolni, nekem az tetszene benne a legjobban, ja igen, TDU-ban kocsikázásnál jönne jól, amikor nem tökig nyomnám, GTA4-nél ugyan csak.
-
multimelon
tag
Na most egyelőre sikerült összhoznom a dolgot az ms sidewinder-el, a hangkártya driver volt a probléma, ugyanis az új verziókban már nem működött a game port kezelés, egy 2002 es driverrel jó lett. A kalibráláshoz viszont nem találtam semmit.
Azt esetleg nem tudod hogy az eredeti szoftvert a ms game controller 3.02 t lehet-e xp alá felrakni, vagy van e vmi program hozzá?thx
-
neilszab
őstag
Hát igazából pedig elég sok köze van, mert a GTR2, a RACE, a RACE07 és a GTR EVOLUTION ugyan az a játék és ugyan azt a motort használja (amit az rFactor is), szóval bármelyik játékot nézzük, (vagy a Simbin munkásságát) gyakorlatilag csak egy nagyon-nagyon (nagyon) durván megcsinált mod a rFactor motorjára (ISI gMotor 2.0).
A GTR Evolution csak egy Add-on pack a RACE07-hez, ami gyakorlatilag a GTR2-höz illene inkább...de nem egy új game. Minden felsorolt játék tök ugyan az, nézd meg milyen autók vannak benne, és választ azt, amelyik a legjobban bejön.
Jó, azé persze vannak eltérések, mielőtt bárki nekem esne...
Amúgy Imi87, ebből a te kérdésedre vonatkozó információkat simán megtalálhattad volna, ha felmész a játék honlapjára, ne húzd ki a gyufát....
-
neilszab
őstag
Húú, hát én is most egy kicsit alaposabban utánaolvastam...
Thrustmaster Rally GT Pro RULEZ!!!!!!
holtjátékmentes fém kormányszekezet, 5!! analóg tengely, 270 fok elfordulás (DFP-én se játszok többel), és még sorolhatnám...ja, és már baromi jó az ára is: 23 rongy!
Ha még akció közben is jól teljesít, akkor innentől fogva ezt fogom ajánlani mindekinek DFP helyett! De meg nézném...
-
Shad0w
senior tag
Nem. (mármint kipróbáltam, és nem...
)
Na. Viszont nem sikerült találnom megfelelő embert aki aszonta volna, hogy ő ezt a témát keni-vágja, így hát kénytelen voltam magam utánajárni mi is rejtőzik a dobozban.
A szétszedés nem volt eget rengetően nehéz, inkább macerás, mert az aljából kell kiszedni a csavarokat, de a tetejét kell leszedni, mivel a belsőségek az aljához vannak rögzítve. De nem is ez a fontos, hanem, hogy az egész fogaskerék-rendszer egy db konzolon van és így nem lehet belepiszkálni a fogaskerekekbe
. Arra viszont rájöttem, hogy a kotyogást a kormánykerék és a középső fogaskerék adja ki. Jelenleg egyetlen egy megoldást látok, az pedig az lenne, hogy a középső fogaskereket kéne kicserélni. De az műanyagból van (ugye, hogy kicsi legyen a tehetetlensége) és olyat én nem tudok még csináltatni sem (ráadásul egy ehhez szükséges sablont aranyért meg mitrilért lehet csak kapni/csináltatni, és elsőre tuti nem lenne jó...). Ha meg fémből megcsináltatnám, akkor annak sztm nagy lenne a tehetetlensége, tehát lomhábbá válna a FFB. Elég hanyag módon lett ez megtervezve/legyártva ekkora hézagot hagyva. Azt is el tudom képzelni, hogy azért tették bele, hogy az idióta szalagmunkás erőlködés nélkül tudja összerakni, nemtom. De egyelőre nincs megoldás. Azért telóval lőttem két képet, íme: kép1 kép2
És akkor most kiborulok:
UTÁLOM A LOGITECH-ET! Egy szar fos semmire kellő márka! Még egyetlen egy termékük sem járt nálam ami ne szenvedett volna tervezési, működési, vagy driver hibáktól. Csak, hogy ne a levegőbe beszéljek: Sok éve, amikor az MX900-as egerük volt a csúcs 20 ezer Ft-ért akkor gondoltam, nekem a minőség megéri a pénzt, de az a szar akadt, olyan volt vele játszani, mintha 10 FPS-el menne a játék (hál istennek 18-ért el tudtam adni). Utána volt a kezeim között még a G5-ös csodaegér, a kezdeti optika elszállást fél év után nagy nehezen kijavították (jóval ezután próbáltam csak ki), de annak meg az első lövésnél beragadt a gombja, és kb 5 percenként el is játszotta. Ottvan még a csoda bill is a G15, fél év alatt széjjel kopnak a billentyűk (találkoztam eggyel személyesen). Akkor webkamerák (nem érdekelnek különösebben, ezért tipusokat nem tudok mondani): több ismerősömnek is van/volt hiperszuper 10 ezres kamerája és semmivel sem jobbak, mint a 3 ezres genius... És most itt ez a kormány... áhh faszom kivan, soha többet nem veszek logitech-et! -
Shad0w
senior tag
Na, ez így egész jó. Még nemvolt szerencsém a játékhoz (demár szedem a demót, de ha bejön akkor nincs mese warezolni kell mielőtt boltba megyek...). Bár a rally az nálam mindig a móka részét képviselte én az aszfaltos autózásért vagyok oda nagyon. Vagyhát kitudja, még a végén meg is szeretem majd.
-
Teasüti
nagyúr
Wow pont erre gondoltam, KÖSSZIII!!!
Valójában nem hittem, h létezik is ilyen kézikönyv, de ebbe akkor most beletrafáltam.Szinte vezethetetlen? Most toltam végig a játékot novice-on. (az ellenfelek nem okoztak vmi nagy kihívást az időket illetően, 1-2 perces előnyöm volt végig)
Jah, default kocsi beállításokkal!Patch-ek nincsenek, majd utánanézek. Neked eredetiben van meg? Patchek mennek törttel is?
A rohadt egy kis túlzás, bár ez a legkeményebb az összes közül. Azért ha belelendülök akkor elég jól érzem a kocsit és ritmusban vagyok a pályával is.Az egyedüli fejfájást a beton pályákon lévő hajtűkanyarok okozták. Azt még most se tudtam megtanulni rendesen. Meg a powerslide-okkal is gyakran kicsúszok.
Jah meg állandóan ripityára zúzom a kocsit, szal a "safe" tapasztalataim után "realistic"-on öt menetből talán egyszer ha végigérnék a pályán. Persze óvatosan nem megy...
Mindig padlógázzal kell menni és bezúzni a kanyarokba!Ez a játék mennyire játszható neten? Nagy sávszéligénye van?
Multi h müxik? Mindenki egyszerre megy a pályán? Fizikailag lezúzhatod a másikat, vagy csak ghostcar-ként van jelen a delikvens?szerk: jah még vmi, ahogy magamon észrevettem, eléggé nyűvöm a kormányt RBR alatt. Milyen hamar lehet kinyírni így? Vagy mennyi a szavideje a kormányoknak általában? Van akinek a keze alatt már "elkopott"?
Mert az onroad szimulátorokat a baletthez tudnám hasonlítani, míg a rally-t meg a brake-hez. Érzitek a kontrasztot?Pölö rFactornál egyáltalán nem kell rángatni a kormányt, sőt még csak gyorsan tekerni sem...
-
Teasüti
nagyúr
Mi az, h gátló okozta hatás? Mi az a gátló?
Meg rugó? :S
Centering spring kicsit más, mint írtad.
Az az abszolút középállásba húzza vissza a kormányt. Én ezt levettem 20%-ra, mert ugye a valóságban is van iylen jelenség, csak nem ennyire brutális. (meg 20%-on már nem húzza vissza középre, ha állóhelyzetben van a kocsi!! mert az milyen lenne már) De powerslide esetén ugyanúgy ellenkormányoz.De spring meg damper az nekem ködös. Ezt ki tudnád fejteni bővebben?
Hát, nem azt mondom h kevés, mert mint írtam, az ellenkormányzásos meg kormány ráncigálós effektek jól elfeledtetik velem a "rázós" effektek hiányát. Szal szerintem csak nincs elég jól kidolgozva az ff a játékokban úgy általában. Azért tudnám díjjazni, ha csak azt a pár demó effektet viszontlátnám egy-egy játékban, ami a driverben van a kalibrációs résznél. Azok elég élethűen ki vannak dolgozva.
Szóval h érzékeltessem: amikor döngetek hibázás nélkül RBR-ben, akkor egész jó az élmény. De amikor nekiszállok a fáknak, vagy ugratok, vagy bármi extrém, na azokból lóf@szt sem ad vissza a játék.
-
ribarszki
őstag
Konkrét játék az rfactor, illetve majd a race 07. Mire való a másik két csúszka? A spring, és a damper? Illetve a harmadik ami valami central wheel spring, húúú vagy valami ilyen
-ről -et említ?
Vagy ha van olyan oldl ami elmagyarázza, az jó lenne.. Köszönöm szépen.
Jaa, rfactorban f1, és megane trophy
köszönöm -
Frenky89
addikt
Az a két műanyag izé lenne két váltó
MOMO ellen szól a fékpedál hibája (ami javítható)
MOMO mellett a fain kis F1 váltó
DFP ellen ezek a bütykök amit váltógombnak hívnak;
DFP mellett a 900° amit sztem nem használnék és az, hogy eddig itt szinte mindig a DFP-t javasolták a MOMO-val szembenhmmm...
-
-
Teasüti
nagyúr
Ne hízelegj, még a végén elbízom magam!
(Viccet félretéve, nagy lenne az arcom ha aszondanám, h árad belőlem a tehetség?- ma kezdtem még csak kormánnyal játsazni és szintén ma kezdtem vele multizni)
Na de majd ha a pro botokat verem, amik 2:15-öt mennek, akkor majd jó leszekJah még vmi. melyik az a játék, amiből kiraktál egy videót valahova ide?
Alfa kontra bmw van benne. Na abban kipróbálnám magam!
(Nagyon nehéz átszokni a flatoutról szimulátorra -> alig tudom megállni h ne menjek bele másokba)
-
Teasüti
nagyúr
de ahogy elnézem szimulátorozáshoz tényleg nem kell extra kormány...
Ha ezzel az öreg GP-vel is tökéletesen irányítható a játék és elég nagy felbontású irányítást adnak a kezelőszervek, akkor minek ide G25 vagy egyáltalán profi kormány?
Gondolok itt a gáz/fék adagolására és a kanyarívekre -> tökéletesen kezelhető a kocsi ezzel a gp-vel is. Az egyetlen dolog ami nem tetszik benne az a ff. Ki nem kapcsolom, mert anélkül meg gagyi. -
Teasüti
nagyúr
én úgy voltam vele, h pont az sp2-vel voltak usb gondjaim korábban -> egy HID eszközt nem kezelt, konkrétan egy noname gamepadot.
Sokáig sp1-et használtam, sose volt vele gondom, de most vmiért sp2-t raktam fel.
Nem mintha támogatná. Igen eszközkezelőben ott van. Nagyjából felismeri, de eszközillesztő keresésénél oylasmit ír ki, h hozzáférés megtagadva (az eszközhöz asszem). Minden más HID és nem HID tökéletesen müxik. Még a noname gamepad is.
Próbáltam úgy h eltávolítom, és "tiszta lappal" kezdem a telepítést, de hatástalan.
Úgyvélem nem a kormány a baja a microfosnak, ahnem maga a LGS.
Úgy se fut végig a detection, ha nincs rákötve a kormány a gépre.
Néztem neten az ilyen eseteket, h szarakszik a wmwizard.dll, de megoldásról senki sem írt ill. nem találtam arra vonatkozó infót. Írtam logitechnek, majd 24 órán belül válaszolnak (remélem).Egyik verzió se müxik (se 5-öes, se 4.6-os, korábbihoz meg nem jutottam hozzá).
Mindegyik detection-nél akad ki. Windows update-et h kell csinálni? manuálisan?
(hátha figyelmen kívül hagyja a microfosom eredetét)
Vírus nincs, ill. az kétlem h bezavarna egyáltalán. Háttérprogikat meg inkább nem basztatom, mert nemtom melyik micsoda
sűrűn előfordult h mellé nyúltam és leállt a winfos. rundll32-t meg ha szeretném se tudom bezárni...
Directx-ből meg 9.0c van, de ez jó ötlet, megpróbálom. Korábban is volt már olyan, h vmiért hiányzott belőle ez az és újra kellett rakni...
-
Teasüti
nagyúr
áhh, autózom amióta az eszemet tudom
nemtudom h pont én miért nem vettem a 10 év alatt kormánytde az biztos h manapság már egész jókat leehet kapni jó áron.
ha a játék tud újat nyújtani újra és újra, akkor nincs baj
flatout 2 is azért örökzöld, mert megunhatatlan az örökös csihi-puhi az adrenalin bombával dúsított játékmenetével és a vér izzadós küzdelmekkel (nem sokan vannak online akik igazi kihívást nyújtanak - és ezt nem túlzásból mondom- de néha összeakadok egy méltó ellenféllel, aki meg tud szorongatni -> netán legyőzni)
Ha egy játék rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, akkor nincs gond
majd meglesem azt a race 7-et4. és mivel váltasz? auto?
-
Teasüti
nagyúr
Mit értesz azon, h "annál jobban nem nagyon lehet igénybe venni a kormányt"?
Arra gondolsz h rángatod jobbra balra össze vissza?DFP-n nincs pillangó? huh, ez sokat nyom a latban...
"Jobb és erösebb a force motor azonos beállitás melett" melyiken is?
"race 07demo" ez micsoda?Jól sejtem, h neked volt szerencsét mindkettőhöz? (nem két óráig...)
Melyik jön be jobban? DFP-n lévő konzolos szarságokat lehet vmi értelmesre használni?
pl D-padot a menüben stb.... PS-em nincs és nem is lesz, szal tutira akarok menni.neilszab: ajmán
elkezdtem kb úgy 2006 decemberétől... 200 múlva meguntam. elkezdtem kb nemtom honnan, pár hónappal korábbról olvasni... meguntam.
nem jó végigolvasni a teljes topicot, az rabszolgamunka lenne.ezek a kormányok milyen kategóriát képviselnek? jók arra, h el lehessen kezdeni velük szimulátorozni? vagy ahhoz már kevés? úgy értem, h kellően preciz irányítast nyújt vagy sem?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Ukrajnai háború
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest