Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbitalion
tag
Köszönöm a válaszokat!
1. Elfogadom és egyetértek a véleményeddel. Viszont linux alá nem ismerek még fejlesztő környezetet, ami kezelné a hálózatos dolgokat, vagy egyáltalán, de remélem tudtok ajánlani ilyet! (az pl. hogy C nekem nem sokat mond, egy link infókra annál többet.)
2c. Eddig nagyon hardver közeli dolgokkal oldottam meg a kommunikációt (PIC, asm, C). Kicsit idegen és ismeretlen terület, amikor menedzsment protokollról beszélsz. Ennek utána kell néznem.
2b. js-ben tákoltam már pár dolgot ajax megközelítésben, de még nem vagyok benne profi. Az ötlet jónak tűnik, foglalkozom vele!Van több féle RS485 csatolóm, a fejlesztési ötlet jónak tűnik, bár nem tudom, hogy ha távoli asztallal fejlesztek, akkor az mennyire macerás, a banán pi elvileg elég gyors. A PC-n win7 fut, ha jól sejtem nem nagyon lehet linux alá C programot fejleszteni rajta, jobb ha debuggolni is lehet, azt meg inkább magán a pi-n lehet. ? Esetleg ha egy linuxot feldobnék? Azt hiszem ez elkerülhetetlen lesz, ha bele akarok merülni ebbe a világba is. Viszont nem hiszem, hogy a PC-n ugyanaz a kód ugyanúgy fog viselkedni. Meglátom, ha megjön a pi, mit szól a távoli asztalhoz. (ez is még csak hallomás, hogy ssh, samba, meg még mi kell hozzá?)
Az is jó kérdés, hogy a pi-ken futó oprendszerek mennyire kompatibilisek egymással és összességében a "linux-al"? Gondolok itt arra, hogy ha a PC-re feltennék pl. egy Debiant, akkor azzal mennyit tanulnék, menniyre lennék közelebb a pi rendszeréhez? Gondolom pi-re nem Androidot kéne tenni, ha nem akkor mit javasolnál?

Az egész a fejemben még egy nagy katyvasz, nézzétek el, ha valami triviálisat nem értenék, igyekszem letisztítani, addig is szívesen vennék infókat!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Witcher topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Battlefield 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- HP280 MiniTower (i5-4590, 8GB RAM, 1GB VGA, 250GB NVMe, 750GB HDD, 22" FULL HD LED monitor, stb.)
- HP Elite 8000 SFF Q6600 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD4500
- HP Elite 8300 SFF i5-3470 8GB DDR3 128GB SSD 500GB HDD HD2500
- HP Pro 6300 i5-3470 8GB DDR3 240GB SSD 500GB HDD
- 2017 CTO iMac 27" 5K - i7 4,2 GHz, 32 GB RAM, 512 GB SSD, Radeon Pro 580, Magic Mouse+ Numpad Keyb.
- Új Asus 16 ProArt 4K+ OLED Touch Ryzen AI 9 HX370 32GB 2TB Nvidia RTX 4060 8GB Studio Win11 Garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest