Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• D55

senior tag

válasz bambano #114 üzenetére

A NIS2 kifejezetten hozzáférésbiztonsági irányelvek körül forog és az illetéktelen hozzáférési incidensek jelentése körül. Ez nekem gyökereiben sokkal inkább adatvédelmi és nem pedig rendelkezésreállási-üzembiztossági érdekkör.

A törvénynek pedig nyilván ésszerű alapokon kell állnia, tehát semmiképp sem olyan ostoba mód rákényszeríteni súlyozás nélkül minden szereplőre mindenféle előírást, mint pl. az európai versenyképesség egyik hóhérjának, a GDPR-nek... Ellenben ekkora top penetrációval bíró cégeknél igen is kell, hogy legyen pénz és kapacitás, ne vicceljünk már. Vagy komoly bárki elfogadhatónak tart tőlük ilyen kifogásokat???

A politikusok pedig emberek, akik itt élnek köztünk, akik közül többel is a legtöbb ember napi-heti szinten érintkezik a hétköznapokban (legfeljebb nem esik le a kilétük, ahogy én is jártam már többször, ez persze benne van a pakliban...). A nyomásgyakorlás magától értetődő és egyik legalapvetőbb eszköze pedig, hogy leállunk velük beszélgetni, ahogyan az ember leáll más emberekkel naponta többször is néhány alkalommal. Nincs ebben tehát semmi rendkívüli, csupán az a lényeg, hogy a témát a közbeszéd felszínén kell tartani és kellenek konstruktív gondolatok, amiket igyekszünk hozzátenni a másokkal folytatott eszmecserék során, főleg azok részéről, akik a leginkább érintettek a szakmában és a legrelevánsabb tapasztalatok alapján tudnak előremutató elképzeléseket kialakítani. Tehát a kulcs csupán annyi, hogy a témát napirenden kell tartani és a változás irányában kell egy határozott egyetértés. Ha ez megvan, akkor a társadalom gépezete már viszi majd tovább a folyamatot a maga útján.

Új hozzászólás Aktív témák