Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Jester
aktív tag
Feszt visszavenni sehogy nem fogod. A lap pedig ennyivel több feszültséget ad. Annyit tehetsz, hogy a BIOS-ban manual módot választva kézzel állítod be az 1.65 V-ot, úgy egy kicsit kevesebbet tesz rá.
Hűtőt nem ismerem elképzelhető, hogy rosszul illeszkedik vagy túl sok a paszta? Házban van hátsó elszívóventi? Nekem ezek elég sokat segítettek. 1012-es BIOS kb. 6-7 fokkal alulmér!!! (Legalábbis a PCProbe 2.akárhányas legújabb verziója biztos.) AIDA32-ben nem tudom pontosan mit mutat a hőmérő, elképzelhető, hogy maghőmérsékletet, míg a PCProbe pedig a socket hőmérsékletét jelzi. A kettő között könnyen lehet 25 fok különbség. -
Jester
aktív tag
válasz
Bandicsekk
üzenetére
Az ASUS honlapján van egy lista a támogatott modulokról, de szerintem ezt még arra az időre kell elsősorban érteni, amikor nem volt JEDEC szabvány a modul. Ott előfordultak eltérő konstrukciók, amelyek nem működhettek benne. Ha újabb gyártmányú - szabvány szerinti a modul - akkor valószínűleg menni fog. De miért akarsz DDR400-at tenni bele? Csak egyetlen egy fogalaltba teheted, ha később bővíteni akarod a memóriakapacitást, akkor automatikusan visszavesz a rendszer DDR333-ra!!!! Gondold meg, megéri-e ebben a lapban!
-
Jester
aktív tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
OFF:
Köszönöm jobban, egyenlőre...:)De még van két forduló.:D
Bocs, hogy ilyen kihagyással válaszolok csak, de a munkahelyemen megvártak a munkával, úgyhogy volt mit behoznom.:((
ON:
Valószínűleg az lesz, nem fogok vele tovább vacakolni. Mostanáig volt már időm alaposabban tesztelnem és nagyon stabil, nem fagy és a melegedése sem vészes. Úgyhogy valószínűleg így maradt. Eddig is amiatt bujkált bennem a kisördög, hogy ha már beletesznek valamit, akkor azt miért nem lehet jól?:( Mivel tényleg nincs egyéb probléma vele, így maradt.
Mindenesetre nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.
Jester. -
Jester
aktív tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
OFF:
Sorry, hogy ilyen sokára válaszolok, de időközben nyitottam (no nem önszántamból :)):DD -
Jester
aktív tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Ki fogom próbálni este munka után, és megírom az eredményt.
-
Jester
aktív tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de otthon nincs netem...:)
Ma v. holnap lesz lehetőségem más tápokkal is megmérnem, azután remélem kiderül valami. (Remélem nem az alaplap rossz, csak vargáné cseszeget.:DD)
Hétvégén egy másik ilyen konfigurációt is lesz időm közelebbről megvizsgálni, megnézem ott szintúgy jelentkezik-e a jelenség. -
Jester
aktív tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
12V -> 12.2V+/-0.15V
5V -> 4.98V-5.1V
3.3V -> ez nem megy fejből, de 5% határon bőven belül
1.8V -> 1.792V - 1.808V de nagyon ritkán van csak valami ilyen mértékű ingadozás. Elég sok ideig vizslattam. (Gondolom ez is a mérés pontossága miatt van, feltételezem: lépésköz 0.008V és valahol közé esik és kerekít.)
Hogy érted azt, hogy a többi delej?:( -
Jester
aktív tag
válasz
CsendPenge
üzenetére
Win alól PCProbe-bal néztem. Táp gagyi vargáné :) Szóval azért gyanakodtam az alaplapra, mert ha magasabbra vettem próbaképp a feszt, akkor mindig megmaradt a többletfeszültség és nagyon elgondolkodtatott az auto 1.75V -> 1.825, mig manual 1.75V ->1.8V?:(
Alaplapot pedig írtam: ASUS A7V8X bios:1.005 -
Jester
aktív tag
Az ilyen témájú topicokat mmegnéztem már, de megoldással kapcsolatban nem találtam semmit, és a topic is befagyott. ezért vetettem fel újra, hátha valaki több információval rendelkezik. Nem akartam új topicot indítani emiatt, először a régebbiekben próbálkoztam, de már nem követték nyomon, így választ sem kaptam.
Azért köszi _Bálint_. -
Jester
aktív tag
A probléma röviden:
A fent említett alaplapban lévő 2000+ os proci auto beállításnál 1.825V Vcore feszt kap, noha a bios 1.75 lenne. Manual beállítás esetén 1.75V helyett 1.8V megy. :(( Sajna melegszik is miatta a proci. A többi feszültséggel nincs probléma. Az alaplap Biosa 1.005. Overclock jumper disabled állásban, az ötleteim pedig fogyóban.:(
Mi lehet a túlfesz oka???:(
Ja, még valami: mennyivel mérhet fölül az alaplap? (Mármint a hőmérsékletet.)
Voltak már hasonló topicok, de megoldás sehol eddig. Minden ötletre nyitott vagyok.
Köszi.
Jester
Aktív témák
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Plazma TV topic
- Horgász topik
- Arc Raiders
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- ASUS MAXIMUS IX Fordmula és 7700K Eladó!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- ROG STRIX B660-F GAMING WIFI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822, 100% Akkumulátor
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi