- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
Bocs, de nagyon nem ideillő volt, a fél topik erről szólt, rajtad kívül nemigen rakta senki OFF-ba a mondanivalóját, és az istennek nem akart lecsengeni ez a mellékvágány. Ráadásul hülyeség is volt, mert valami spektrumos műsorra hivatkozva tagadta az energiamegmaradás törvényét.

-
GP-Sz
senior tag
Na Faster, itt jól kitakarítottál
Persze nem mondom, hogy nem volt igazad... -
kantor
tag
az a gond, hogy a 600Mhz-nel a hullamhosz amr osszemerheto a chip mertevel, vagyis nehez vagy lehetelen processzor epiteni erre a frekvenciara. mar a 12Ghz is huzos lenne.
-
hunluigi
senior tag
A 90-e évek kezdetén már azért voltak a 8MHz-es procihoz képest jóval fejlettebb processzorok, magasabb órajellel (40MHz környékén).
Ha arra célzol, hogy 15 év múlva majd lesznek 600GHz-es procik, megnyugtatlak, nem lesznek, hacsak nem találnak ki valami forradalmian új módszert.
A gigahertzek korlátjai sokasodnak, már most látszik, hogy lelassult az órajel növekedésnek az üteme, és ezért is jönnek a többmagos procik.
[Szerkesztve]én inkább arra céloztam hogy veszett a tempó és akkoriban a 3 Ghz -re mondták azt hogy kivitelezhetetlen <--- de szép magyar szó...

-
faster
nagyúr
Mikor is mondta Billi bácsi, hogy ''640 K memória mindenre elég'' talán 87 környékén??? Ha akkor beszéltünk volna akár csak 1Giga 500 Mhz -s ram-ról mindenki jól kiröhögött volna minket. (jelzem az aláírásomban rendelkező konfigal kb 90 -ben rendelkeztem) Persze jót vigyorog mindenki a 600 Ghz -n de gondolkodjunk el egy picit... nem is volt olyan régen az amiről beszélek...

Ja és 90 -ben ha jól emléxem a 40 Mhz -s 486 os volt a csúcs konfig...
[Szerkesztve]A 90-e évek kezdetén már azért voltak a 8MHz-es procihoz képest jóval fejlettebb processzorok, magasabb órajellel (40MHz környékén).
Ha arra célzol, hogy 15 év múlva majd lesznek 600GHz-es procik, megnyugtatlak, nem lesznek, hacsak nem találnak ki valami forradalmian új módszert.
A gigahertzek korlátjai sokasodnak, már most látszik, hogy lelassult az órajel növekedésnek az üteme, és ezért is jönnek a többmagos procik.
[Szerkesztve] -
hunluigi
senior tag
Mikor is mondta Billi bácsi, hogy ''640 K memória mindenre elég'' talán 87 környékén??? Ha akkor beszéltünk volna akár csak 1Giga 500 Mhz -s ram-ról mindenki jól kiröhögött volna minket. (jelzem az aláírásomban rendelkező konfigal kb 90 -ben rendelkeztem) Persze jót vigyorog mindenki a 600 Ghz -n de gondolkodjunk el egy picit... nem is volt olyan régen az amiről beszélek...

Ja és 90 -ben ha jól emléxem a 40 Mhz -s 486 os volt a csúcs konfig...
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
-
faster
nagyúr
-
RedAnt
aktív tag
-
And
veterán
Az optikai kábelen persze nem elektronok futkároznak, hanem fotonok (bár lehet, hogy a kvantuummechanika mélységeiben már szinte mindegy). A mai igen nagy sebességű optikai távközlés viszont már tényleg a lehetséges (kvantum) határokat feszegeti: a bitidőre számított fotonok száma elég kicsiny lehet, és - mivel a detektoroknak is van egy kevés zajuk - egy bizonyos határ alá már elméletileg sem mehet ez a szám.
-
djyuri
őstag
-
And
veterán
Igazad lehet: Bővebben: link.
Egyébként tényleg furcsa, hogy miután már több évtized óta használják a GaAs-technológiát az optoelektronikában ill. a mikrohullámú alkatrészeknél, nem bírták megoldani ezt a problémát. Mellesleg 600 GHz -nél a vákuumbeli hullámhossz már fél mm körül van, itt aztán tényleg érdekes lenne egy nagyobb méretű lapka kialakítása. Mire egy mai méretű procimagon ''végigterjedne'' az órajel, közben elég sokszor váltana ciklust.. -
faster
nagyúr
-
djyuri
őstag
-
L3zl13
nagyúr
-
wnix
senior tag
Hagyományos rézkábel: átvitel sebessége kb 240000km/s, nagy ellenállás->rövid kábel
Optikai kábel: átvitel sebessége kb 290000km/s, kicsi ellenállás->hosszú kábel -
L3zl13
nagyúr
1. Elektronok szvsz nem fognak gyorsabban menni...
2. Szóval vírusvédelem a tenger alatti optikákon. Jah, gondolom ezért nem jönnek át a vírusok az USA-ból...
-
faster
nagyúr
Én úgy tudom (de már vagy 10 éve tanultam, szóval ne vedd készpénznek), hogy GaAs-ból nagyon nehéz nagyméretű egyenkristályt növeszteni a szilíciummal ellentétben.
-
djyuri
őstag
-
RedAnt
aktív tag
A kép nem jön be

Sikerult atallitani a karakterkeszletet: igy mar sokkal erthetobb

今年是摩爾定律誕生40週年,Intel於這40年間一直能達成每24個月電晶體增加一倍,絕對是令人驚訝。而在IDF的慶祝摩爾定律誕生40週年會議上,Intel同時宣佈他們將會每兩年能演進更精細的制程,而現時Intel已掌握至22nm的制作技術,並相信會於2011年推出,其Gate Length 更只有10nm,而intel亦估計在到了2017年制程更精細至3nm,比現時Prescott 90奈米制程精細30倍。
-
gLes
őstag
Viszont úgy emlékszem a spectrumról.hogy a tengeri optikai kábeleken van egy vírus védelmi egység mind a két végén kettő darab és a lényege ennek az,hogy ha az egyik egységen egy ismert kódcspóoport (virus) átrohan,akkor az jelzi a mellette lvő egységnek és az meg kiszűri belőle.
És ott van ilyen többszáz ghz-es cucc,aminek néha a fény sebességének közeli sebességével kell dolgoznia, És asszem ott csak néhány tí ilyen tranyó van egy ilyen egységben,ami ilyen HT szerűen (többcsatornásan) van bekötve.
Valaki segítsen ezügyben,mert már hetek óta keresgetek,de még a tengeri óptikai kábelekről sem találok magyar leírást. THX
haha fénysebesség haha 
-
Overlocker
veterán
Aha ertem..
''µ¦~¬O¼¯º¸©w«ß½Ï¥Í40¶g¦~¡AIntel©ó³o40¦~¶¡¤@ª½¯à¹F¦¨¨C24Ó¤ë¹q´¹Åé¼W¥[¤@¿¡Aµ´¹ï¬O¥O¤HÅå³Y¡C¦Ó¦bIDFªº¼y¯¬¼¯º¸©w«ß½Ï¥Í40¶g¦~·|ij¤W¡AIntel¦P®É«Å§G¥ḺN·|¨C¨â¦~¯àºt¶i§óºë²Óªº¨îµ{¡A¦Ó²{®ÉIntel¤w´x´¤¦Ü22nmªº¨î§@§Þ³N¡A¨Ã¬Û«H·|©ó2011¦~±À¥X¡A¨äGate Length §ó¥u¦³10nm¡A¦Óintel¥ç¦ôp¦b¨ì¤F2017¦~¨îµ{§óºë²Ó¦Ü3nm¡A¤ñ²{®ÉPrescott 90©`¦Ì¨îµ{ºë²Ó30''
Benne van hogy Intel
Meg hogy Prescott
[Szerkesztve]A kép nem jön be

-
RedAnt
aktív tag
Ma egy ilyen nap van...

Intel roadmap, a közeljövő..? : Bővebben: link
[Szerkesztve]Aha ertem..
''µ¦~¬O¼¯º¸©w«ß½Ï¥Í40¶g¦~¡AIntel©ó³o40¦~¶¡¤@ª½¯à¹F¦¨¨C24Ó¤ë¹q´¹Åé¼W¥[¤@¿¡Aµ´¹ï¬O¥O¤HÅå³Y¡C¦Ó¦bIDFªº¼y¯¬¼¯º¸©w«ß½Ï¥Í40¶g¦~·|ij¤W¡AIntel¦P®É«Å§G¥ḺN·|¨C¨â¦~¯àºt¶i§óºë²Óªº¨îµ{¡A¦Ó²{®ÉIntel¤w´x´¤¦Ü22nmªº¨î§@§Þ³N¡A¨Ã¬Û«H·|©ó2011¦~±À¥X¡A¨äGate Length §ó¥u¦³10nm¡A¦Óintel¥ç¦ôp¦b¨ì¤F2017¦~¨îµ{§óºë²Ó¦Ü3nm¡A¤ñ²{®ÉPrescott 90©`¦Ì¨îµ{ºë²Ó30''
Benne van hogy Intel
Meg hogy Prescott
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Nekem az rémlik, hogy drágább az alapanyag, és drágább a gyártása is.
-
Overlocker
veterán
Ma egy ilyen nap van...

Intel roadmap, a közeljövő..? : Bővebben: link
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Szerintem az ára a baj és a kis mennyiségben való gyáthatósága a baj,vagyis kevés gyár alkalmas ennek alkalmazására. Mendhatni,hogy csak laboratóriumok képesek. Ez olyan mint az izotópok: Katalizátorok nélkül önmagukban nem képesek megmaradni (szerintem,de lehet keverem valamivel).
-
Elrood
őstag
Gallium-arsenid-del nem az a baj hogy drágább mint a jelenlegi?
Vagy csak nincs kedvük új gyártástechnológiára állni a cégeknek
. -
djyuri
őstag
Sajna, pedig már meggyorsulhatna ez a ciklus..

Ja! Én is már úgy transzportálganék,mint Pikár kapitány az eterpriese-n

-
Overlocker
veterán
-
djyuri
őstag
Viszont úgy emlékszem a spectrumról.hogy a tengeri optikai kábeleken van egy vírus védelmi egység mind a két végén kettő darab és a lényege ennek az,hogy ha az egyik egységen egy ismert kódcspóoport (virus) átrohan,akkor az jelzi a mellette lvő egységnek és az meg kiszűri belőle.
És ott van ilyen többszáz ghz-es cucc,aminek néha a fény sebességének közeli sebességével kell dolgoznia, És asszem ott csak néhány tí ilyen tranyó van egy ilyen egységben,ami ilyen HT szerűen (többcsatornásan) van bekötve.
Valaki segítsen ezügyben,mert már hetek óta keresgetek,de még a tengeri óptikai kábelekről sem találok magyar leírást. THX -
Esmein
nagyúr
Tisztára úgy beszéltek, mintha felfedezési sorrendben kerülnének be a mindennapi gyártásba a friss újdonságok. Közben nagyon nem

-
Dilikutya
félisten
-
Overlocker
veterán
Ja, és még a supravezetőkre is kell várni egy kicsit,pedig már -100 fok körül elérhető.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Még odáig sem ért el a technika, hogy gallium-arsenid alapú procik készüljenek (nem is tudom, hogy gyártanak-e már nagysebességű digitális árakmköröket ilyen anyagból), pedig nagyfrekis tranzisztorok már régóta készülnek belőle, nem lesz ebből egyhamar termék.
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
tera, nem terra
a terra földet jelent, a tera meg egy szorzószám. bocs de erre allegriás vagyok -
anaqer
veterán
-
Esmein
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
-
-FreaK-
veterán
Ebből én nem sokat értek,de Bővebben: link
Egy újab érdekes fejlesztés,sok hasonló szokott születni.Egyetemi tudósok laboratóriumi körülmények között állítottak elő speciális tranzisztorokat amelyekkel majd elérhető lesz a terraherzes frekvenicia.Eccer biztos.. csak évtizedek kérdése..
-
Elrood
őstag
Egy bipolár tranzisztor amivel elértek 600ghz-t.
De egy proci, vagy gpu több mint százmillió tranyót tartalmaz, tehát ilyen esetben nem nagyon lehetséges
. -
Overlocker
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Játékosok asztalára: MSI MPG 271QR X50 monitor tesztje
- Mobil flották
- általános iskolai rendszergazda
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 27% - Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0398)
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze nem mondom, hogy nem volt igazad...

haha fénysebesség haha
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)