- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
tzsolesz #16435 üzenetére
Számít a 800 SP is, főleg SM3 pontnál, mert az enyémmel már 700/1150-en átlépem a 7000-et SM3-ban, a 640-nek ehhez Gpu +80-100Mhz kell. Ahogy számoltam, ha 800-ig fel tudnám húzni akkor a 8000-et is átlépné. Szerintem a 4850-es gyorsabb lenne!
milbo: Az én kártyámnál is ezek a feszültségek vannak, és ez a gyári max amit a bios enged. -
milbo
aktív tag
válasz
tzsolesz #16421 üzenetére
A bios gyári és az engedélyezett legnagyobb fesz lett neki adva ami 1.158V. A hűtés meg a gyári venti. De felmérgelem magam és teszek rá egy Accelero-t és odaadom Aggregátor-nak hogy egy kis vmod-ot eszközöljön. Akkor majd kiderül ki a legény a gáton. Ha lúd legyen kövér, akkor már egyenlő esélyekkel indulnák a harcba. Legalábbis vga szintjén.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
tzsolesz #16421 üzenetére
a "szénné feszelt" kicsit erős. nem mondtam mennyit kap
1,0v-al megy a gpu 1000-et kb
megnézem a score-t 1000mhz-n is, olyan sokat nem számít. ami nagyon odavág az a memória, azt pedig nem lehet feszelni...
kíváncsi lennék egy 20K-s 4850-remilbo: most akkor nem értelek.
először ezt írtad: Azt ne mond hogy kizárólag csak a procik tehetnek arról hogy magasabb az összpontszám?!aztán most ezt: Persze hogy az erősebb proci miatt kaptam többet! Azért ha utána számolsz, kiderítheted hogy a program nagyobb súllyal a vga által elért pontokat honorálja a végén és nem a prociét.
GuB3Ra: ezzel is egyetértek, de most arról ment az ezsmecsere, hogy a 2 proci közti különbség okozta-e az összpont különbséget.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
tzsolesz #15693 üzenetére
namost melyiket nem ajánlod?
a Willamette-eket?
"1.5Ghz-es istenverése" ...Ezen dejót mosolyogtam
a vicc az, hogy egy startlap! játékoknál kifagy a gépholott figyel benne 768MB ram, az FX, és eza 1,5es willamette...akkor jól sejtettem, hogy a proci a hunyó!
ha sikerül a váltás, úgyis közzé teszembár egylőre válásgvan....
-
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz #15687 üzenetére
Megvan! Alulhúzom a 9600XT és a procit is....50MHz-es az FSB minimum a lapban,ami 525 MHz-et jelent és a VGA-t 500@66 MHz GPU minimummal és 600@200 MHz VRAM minimummal tudom járatni. Az FSB-ből adódik, hogy a memória is 50 MHz-en menne...lenne talán 5 pontom és akkor azt múljátok alul....
Vagy berakom a 800-as Celeront és azzal 50*8=400 MHz lesz a proci sebessége. -
Zájec
veterán
válasz
tzsolesz #15248 üzenetére
"Még az a szerencse hogy játékok alatt jobban muzsikálnak az ATI-k, mint 3DMarkok alatt"
ezt igy , ebben a formában nem merném kijelenteni..
változó a helyzet... valamelyik játék az eggyik gyártó , valamelyik meg a másik gyártó karijaival fut valamivel jobban... nagyon sok függ a platformtól is, és az adott beállitástól is... egy kis vga tuningal is sokat lehet változtatni az fps nagyságán...
a ph-s tesztek meg mindig alapórajeles vga-kal készülnek.. és hát némelyik nvidia kariban a vártnál több tuningtartalélk van...
gondolok itt például az elsö generácios gtx260-ra... én nagyon meglepödtem rajta... nemértettem miért van benne ennyi tartalék..ha meg az árát nézzük akkor csak 40k, én ennyiért vettem nemrég.... az ati 4890-se pedig 60k.... és nem tud többet annyival produkálni hogy megérje... söt, meglepö lenne a helyzet ha egy részletes összehasonlitás lenne...
-
Zájec
veterán
válasz
tzsolesz #15233 üzenetére
" Ja ja, itt egy 4850-es eredmény is.[link]" nagyon szép eredmény ! igaz, kivételesen ddr4-el készült 4850-s
csak egy van belöle..
a többi 4850 eredmény 17k alatt van... ha meg 98gtx nézzük , akkor elég sok 17k -val kezdödö eredmény van fent a listán : kb. az elsö 20 ....ha meg a 22k körüli kategoriát nézzük( 3Dmark06 score ) akkor ::Ati ,vs, Nvidia
ez a jelenlegi helyzet....
-
balazs_t
tag
válasz
tzsolesz #15242 üzenetére
Nem hiszem, hogy ablakban futna... bár most már tuja a franc...
A részletekkel együtt
És esetleg valami megoldás is volt ilyen anomáliára??? -
Vitus
őstag
válasz
tzsolesz #14832 üzenetére
Szerintem nem, hogy nem veri szénné a 3650 a 8600gt-t, de a 8600 sokkal jobban gyorsul a tuninggal. Most volt nálam egy Asus glaciátor elég tuningos fajta, tuningra alig gyorsult és most itt van egy 8600gt ami szintén tuningos. Alapórajelen 10%-al volt gyorsabb a 8600gt és ez még a source engine alatt is igaz volt ami ati hátszeles.
-
serito
senior tag
válasz
tzsolesz #14759 üzenetére
Köszi! Jól látod, bizony CPU limit van.
Azért sikerült egy kicsit javítanom rajta, de az i7-esemet 4095Mhz-nél nem tudom magasabb órajelen stabilizálni.XFX 2x4890 1000/1200Mhz 27127 pont
Itt a vége most pedig jön a 3x4890 XFX teszt, bár meglehet átcsúsztatom délutánra mert már fáradt vagyok. -
Dzsekó
addikt
válasz
tzsolesz #14365 üzenetére
Régen volt nv kari, most 3850 volt, de ott nem tudtam megnézni mark-al, mert nem indult el, aztán láttam, hogy hotfix kell hozzá vagy törölni fájlt. LOL
De már nem teszem vissza a kártyát. Viszont nv kari le lett szedve driver sweeperrel.
A rendszert nincs kedvem újrahúzni most. Egyébként korábban is tapasztaltam ilyet más kariknál, ott driver probléma volt. Én a legfrisebb 9.2-t használom.
A felbontás nálam is annyi és minden high-on van, kivéve élsimítás 2x, úgy vettem észre, hogy már nem bírja a 6x-ost annyira. Nálad hogy van beállítva? -
subaruwrc
félisten
válasz
tzsolesz #14327 üzenetére
egyáltalán nem. drukkolok hogy meglegyen. kentsfielddel szép cpu pontokat lehet elérni a két kistesó cf-ben pedig 80% körül gyorsul single cardhoz képest
szval hajrá
ferbazs
csapjodaneki
BMW001
az AMD rendszer azért is kap több pontot sm2-sm3-ra alacsonyabb cpu pont mellett mert phenom 2 procival teljes a Dragon platform
-
MPowerPH
félisten
válasz
tzsolesz #14310 üzenetére
Ahogy mondod. El kell dönteni, ki mit akar.
Én Yorkot azért nem is nézek, mert nincs H2O -m hűteni, a nélkül meg nehéz a tuning. Ezen a wolfon meg kiélhetem magam, még léggel is tudok 5GHz -en benchelni.
Csak egyenlőre nincs értelme, mert jelenleg nincs olyan erős VGA -m.
-
MPowerPH
félisten
válasz
tzsolesz #14308 üzenetére
3DMark06 az kihasználja, igen. De én nem benchel játszok. Én csak azt vettem észre, hogy a CPU score lesz nagyobb, GPU -é marad, ott mert a VGA -s tesztek alatt nem működik mind a 4 mag, hanem csak 2.
Tehát a gpu score -oknak azonos frekin járatott Wolf illetve Yorknál nagyjából meg kell egyeznie, mivel ha a York -on nem müxik, csak 2 mag, akkor a mardék 2 mag= egy Wolf -al. De egy 1db wolf -al könnyebb magad frekit elérni, mint York -al. Erre akartam rávilágítani. -
-
popey37
addikt
válasz
tzsolesz #14065 üzenetére
nem csinálok, az elöző karijaim is jók voltak / lásd a listát: 6600GT és 2600XT/ mindkettő az első 15-ben, a 2600XT a 2. helyen. ott sem volt manipulálás.
nem értem az egészet: nem egy kiugró eredmény az a 8389 pont. a 37. hely.
mindegy Ő tudja, nekem semmi elönyöm-hátrányom nem származik belőle, hogy rajta vagyok-e a listán.
Ha nem tesz fel, akkor is megnézem mit tud a konfigom -
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #13883 üzenetére
Köszi!
Délelőtt gyiku segített telefonon ,mit mire állítsak a Bios-ban.
Tovább nem mertem kínozni szegényt,pedig meg se nyikkant a tesztek alatt.
Így első valamire való tuning próbálkozásom alkalmával, inkább én voltam berezelve.
Persze nem ez a pontszám az elsődleges hisz nem lettem, leszek első soha.
Már szépen vissza is állítottam mindent alapra, hiszen ott is azt hozza amit kell.
Csak a kíváncsiság hajtott. -
TomBoy1986
veterán
válasz
tzsolesz #13806 üzenetére
Egyébként nem csak ez az eredmény vicces, hanem amit Oliverda is mutatott, ugyanis 5%-nyi CPU órajel (plusz QBP) emelkedés, valamint 200MHz-cel alacsonyabb RAM órajel (s lassabb GPU) eredménye ~8% teljesítménynövekedés...
Egyszerűen nem jönnek ki a számok. Felmerül a kérdés, hogy mégis miből, amikor a driver, az oprendszer, s feltételezem a szakértelem is azonos...
Azaz ez is megérdemelne egy ORB linket, csak a nyugalom és biztonság kedvéért ...
-
Mantin
aktív tag
válasz
tzsolesz #13784 üzenetére
tudom h nem minden a 3DMark csak kiváncsi voltam mennyit tud egy 5 éves gép
(új karácsonyi gépemmel a 12000 pntot kapizsgálom)sztem akkoriban eléggé erős volt (Radeon 9200SE 128MB volt benne alapon)660/550-en is megpróbáltam a VGA-t és egyből +150p-t kaptam 2507p lett (ezt kéne megdönteni lefele
) jobban nem akarom húzni hátha még elmegy 1-2 évet
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #13762 üzenetére
HD4670-es topikban megírtam a bajom.
Catalyst 8.10 van fent (gyári vga cd) ,abban képtelenség ennyire állítani.
És nem is tudom fullra állítani,mert hibára fut a tesztek alatt.Cayman Rivatuner progit nem ismerem.
Amit nem értek: ezek szerint a Catalyst miatt dob ki a tesztekből, pl. 795/1145mhz-en ?
Gondolom a Riva használatához le kellene pucolnom a catalyst-ot ? -
AtHoS
nagyúr
válasz
tzsolesz #13708 üzenetére
Nemrég olvastam egy GTX295 Logout-os cikket. Mondjuk nem éppen ATI-hoz kapcsolódó információ, de kísértetiesen hasonló a probléma tárgya, amire a megoldás lehet jó lesz nálad is: GTX 295 - A Forrófejű Izomkolosszus A második, dőlt betűs bekezdést olvasd el.
-
Rover623
félisten
-
V.L.
aktív tag
válasz
tzsolesz #13485 üzenetére
Nálam is előfordúl, hogy ilyen lesz a gpu-z ablak. Ha elhúzok előtte egy másik ablakot olyankor lesz ilyen.
#13488 ferbazs Ha az ORB linkedre klikelek ezt látom
#13489 Laraxior Ha a te ORB linkedre klikelek akkor meg a sajátomat látom
Ilyenkor mi van? Ki kell lépjek az ORB-ről, hogy lássam a tieteket? Vagy nem is nálam van a hiba? Másoknak is ez a helyzet vagy ti látjátok az ő eredményeiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest