Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
SimoNPhoeniX
csendes tag
Nahát ezaz,márpedig elindul,sőt 3 rammal is elindul 400-on,még sőttebb 3db egyoldalassal is (lásd főjjebb).Ráadásul még a rendszert is betölti.Ha kicsit följebb megnézed,írtam,hogy több tesztprogival is leteszteltem memtest,aida alap,viszont csak aida-ra emlékszem,mert ez kb április környékén volt,de a memtest is ua. eredményt hozta,meg az összes többi is.
És mind ki is írta szépen a 400MHz-t,meg a hozzá tartozó sávszélt is,csak a baj az,hogy a flopymeghajtóm is leelőzte a valóságban a memóriáimat. :C -
SimoNPhoeniX
csendes tag
válasz
Terrorista
üzenetére
A memtestre eddig nem nagyon koncentráltam,de majd most.
Viszont lefuttattam töbször is több beállítás mellett,hibát nem hozott,és nem is voltak erre utaló jelek,egyszerüen belassul a memó,ha nem 333MHz-en van,időzítésektől mindentől függetlenül.A memnek nem adtam + feszkót,a procién eccer emeltem 2 egységet (asszem 1,75V-ig [lásd asus Bios] de semmi.Se jobb se rosszabb.A hőm 2C-al emelkedett ezen kívül semmi extra. (speckó házibarkács sufnituning hűtöm van,légterelőkkel,meg 2db ventivel 3000rpm+7000rpm.) -
SimoNPhoeniX
csendes tag
Sajna a lapom nem ultrás,sima KT400.
A dualról letettem,kiderítettem,hogy a norszbridzs [:)) ] és a proci közötti sávszél miatt AMD-knél ez tárgytalan.
Kicsit más:Azt viszont nem értem,ha dualba teszel 2 256MB-os ramot akkor ''gyorsabb'' [:U] lessz viszont ''csak'' 256MB összmemóriád lessz,vagy rosszul tudom,és 512. -
SimoNPhoeniX
csendes tag
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Sajna az A7V8X-X-ben nincs dual csanel :), viszont lehet,hogy problémáim lesznek mert valami olyasmire emlékszem,hogy xyMHz-en csk meghatározott bankok lehetnek tele (nekem mind a 3 mem 1oldalas)és asszem van valami összefüggés a memók MHz-e a proci,meg az fsb között(v.mit nemlehet csinálni,de majd utána nézek)
Mondjuk ezért lenne jó,ha valakinek lenne tapasztalata a deszkával kapcs. -
SimoNPhoeniX
csendes tag
OK.
Akkor még próbálkozok,viszont Jólenne,ha valaki megtudná mondani,vagy ismerne valakit,akinek ez ilyen összeállításban (A7V8X-X + XP2000+ + 3db 256MB/400MHz)működött,esetleg valami tesztértékek,vagy vélemények. -
SimoNPhoeniX
csendes tag
De hogy ha ment úgy is?
ÉS semmi!!!azaz SEMMI növekedés!!!
Mondjuk ezt a 9/200-at nem próbáltam a mostani 013-as BIOS-al.
De hát elvileg ez nem lehetne probléma,mert eddig is jó volt az összes BIOS-om,egyedül a mostanival mintha kicsit gyorsabban bootolna. -
SimoNPhoeniX
csendes tag
Ja BOCCS, mit értessz szinkron ramon? (BySPD,vagy azonos ramok?)
-
SimoNPhoeniX
csendes tag
A 3 hét nagy idő (főleg 1 bögyös szőkével.. :DD),mondom ezt azért mert azt is megcsináltam át ''grafitiztem'' a csíkokat,és ment is minden,tudtam a szorzót állítgatni mint állat,de a memók sebessége SEHOVA nem ment,csak lejjebb.
A negatív csúcsom 550 MB/s volt,akkor a proci asszem 1800 körül ment. :))
Még az XP is bebootol,igaz utána csontá fagyott. -
SimoNPhoeniX
csendes tag
Mondjuk teljesen meggyőztél,már csak 1 kis kukacoskodás:
Oké a proci belső max átvitele,amit sosem érhetek el,viszont akkor annak az fsb emelésével nőnie KELL! de nekem nem nő.Pedig ugye ha MHz-enként emelem az alap órajelet (ASUS) akkor muszály lenne legalább 1 kicsit, de ez kicsit SE!!
Mondjuk én már beletörödtem..:(( -
SimoNPhoeniX
csendes tag
Azért már épp kezdem beletörődni,mire jött Flashy. :)
Na ezért nemértem. Ha külön külön mennek,még akár többet is (bevallom noname ramoktól nem vártam) akkor eggyütt mértnem,és én is állítgattam az időzítéseket mindenhova,meg még a ramokat is cserélgettem a bankokban.
nomdunom... :F -
SimoNPhoeniX
csendes tag
válasz
Adrian Mole
üzenetére
Kapisgálom,de akkor is számomra irreális,hogy kb 1800 MB/s nél megáll az átvitel,ezt is 3hét kínzás után értem el.
Most már csak az érdekelne,hogy mennyit segítene a dolgon 1 2500+ os Barton,vagy inkább Sempron? :F
Ha van v.kinek tapasztalata a kettö közötti különbségről PLS írjon,cserélni ekarom,de nemtom melyikre,szerintem a Barton a magasabb Cache-ével jobb,viszont a lapomat egyenlőre nem akarom cserélni. -
SimoNPhoeniX
csendes tag
Szal mint mondtam minden beállítást kipróbáltam.
Kb 3 hétig majd minden nap egyfolytában csak ujraindult a gép,és teszt,és reset,és teszt,stb...
alap beállításon van most 12,5xnemtommenyyi=1667 :DD
A ramok külön külön 2-es késleltetésen jól mennek,de eggyütt csak 3-ason,max 2,5,de a sebességük ott már esik (kb 300MB/s [Aida]).
''Manual'' ban vannak,és mint mondom AKÁRmit csinálok 333-on gyorsabbak.
(húzott procinál is,a ramok nem mennek sokkal jobban,kicsit nő az átviteljük a MHz-vel eggyütt,aztán visszaesik instabilitási problémák nélkül)
Kb 418-423-on indulnak el max.Ha eggyenként vannak az eggyik 425-ön is megy. -
SimoNPhoeniX
csendes tag
Hali
Szeretném valahogy megtudni,miért van az,hogy 333-on gyorsabbak a ramjaim mint 400MHz-en.AsusA7V8X-X deszkával Athlon XP 2000+ és 3db 400 MHz-es ''noname'' (2 különbözö samsung + 1 hynix amiket samsungnak adtak-el),Inno3d GF2 Mx440,160GB+80GB Maxtor,NEC2510A DVDíró,LG4520B Combo,Miro tuner,SB Live.
Próbáltam már az összes BIOS-frissítéssel,húzva és húzás nélkül akár mit csinálok minden tesztprogi magasabb MB/s értéket mutat 333-as beállításnál.
(A ramok hibátlanok minden beállításnál,és tökéletesen mennek)
Előre is THX
Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Plazma TV topic
- Horgász topik
- Arc Raiders
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- GIGABYTE B760 GAMING X AX WIFI - Garancia 2027.09.06.
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi