Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
inkab
aktív tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Tényleg, azt nem is kérdeztem, hogy fent van a legújjabb chipset driver?
-
inkab
aktív tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Szerintem ne küszködj vele, keresd meg a 166-os fsb-hez tartozó legnagyobb szorzót a procinál, amit még bír, a ramokat rakd szinkronba a procival 166-ra (DDR333), és keresd meg a 333Mhz-ez tartzó legdurvább időzítéseket. Így lesz szerintem a legoptimálisabb a teljesítménye a rendszerednek.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Navárjál. Eddig azt hittem, Nf2 400-at akartál mondani. :Y
A dual meg: nézz bele plíz valami Ph!es régebbi cikkbe. Pl:
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=158
vagy
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=199
Dualban megmarad a memóriamennyiség (miért is változna?), de elég ''fele sebességgel hajtani'', hogy kiszolgálja sebességben a procidat.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
512 lesz
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
xyMHz-en csk meghatározott bankok lehetnek tele
Hmm, 400Ultrás lapnál is lehet még ilyen gond? Sztem már nem.
Dualcsennelért meg ne fájjon a fejed, jó lesz ez így is :) -
Adrian Mole
senior tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Hopp, most látom még azt is, hogy 3 db memód van. Nézz utánna a manuálodban, hogy a RAM bankok hogyan épülnek fel (tehát nem a RAMslotok!) és ennek megfelelően pakold bele a slotokba a memókat, amennyiben van eltérés (kétoldalú-egyoldalú). Három memóval vszleg nem fog menni a dual channel (lehet, hogy igen, de ez a memóriabankoktól füg), vsznű ezt ki kell kapcsolni.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Ahogy feljebb is írták, procival szinkron, legyen ugyanannyi a sebességük. De vedd vissza nyugodtan a kihegyezett időzítéseket, rakjad akár jó lassúra, azzal majd a végén kell játszani.
Most pont az lehet a gondod, hogy adtál a tuningnál neki egy olyan FSB-t olyan jól kihegyezett időzítéskombinációval, amitől inkább bekakál a RAM és lassul. -
inkab
aktív tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Ugyanannyirra rakd a ramokat, mint a proci fsb-je, pl.:
proci: 9x200 - ram -> 200 (DDR400)
vagy
proci: 10,5x166 - ram -> 166 (DDR333) -
Flashy
veterán
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
ha ugyanannyin megy a ram mint az fsb
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Az előbb a ''nemtudommennyi'' az biza pontosan 133. Emeld az FSB-t (a processzorét!), a memók maradjanak szinkronban ezzel, első körben ne túl kihegyezett időzítésekkel, fog az feljebb is menni.
Sok sikert! -
Gamespy™
tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
az fsb-d növelésével nönie kéne a proci orajelnek is és az átviteli sebességnek is!
amugy locktalanitsd (van itt cikk rola a ph-n) a procid és akkor az fsb-t 200-220-ra is fel tudod nyomni és a szorzoval kompenzálod -
Gamespy™
tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
''Kapisgálom,de akkor is számomra irreális,hogy kb 1800 MB/s nél megáll az átvitel,ezt is 3hét kínzás után értem el.''
még régebbi 133 fsb-s a procid aminek a 2100 mb/sec a max átvitele ezért hiába a gyors ram ha a proci fsb-je kicsi!
a 2100-hoz pedig már nem irreális az 1800mb/sec
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
én már egyszer ''rájöttem'' hogy Viás alaplapban így van, nforce-ban meg inkább számít a szinkron, de úgy látom a tied Viás...
-
inkab
aktív tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Mert 333-on szinkronban mennek a proci fsb-jével, és valószínűleg ha spd-n van, akkor kellemesebb időzítéseket is kapnak ramok 333-on....
Nálam is hasonlóan volt a régi ramjaimmal...
[Szerkesztve] -
Taltosparipa
tag
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
Sok fugg a CPU szorzojatol ami egyben az alaplapi busz sebesseget is befolyasolja igy lehetseges, hogy a 333Mhz ram jobb idozitesekkel rendelkezik mint a 400Mhz ram ugyan abban a CPU konfigban. A memon megadott Mhz a memoria altal tamogatott gyari busz frekvenciat takarja. A 400-asok sok esetben sokkal roszabban teljesitenek nem idealis beallitasokkal.
-
Loretto
veterán
válasz
SimoNPhoeniX
üzenetére
mennyi megy a procid? x X 166?
Aktív témák
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- Új, bontatlan Kingston FURY 16GB DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest