Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E91 blog 2. rész
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery85
tag
Annak idején én is a XXnél tanultam,végig is mentem a középszinten ami a webtervezéssel foglalkozott.
Sajnos az oktatás folyamán többször gondom akadt a tanárral,mert nem tudott válaszolni a kérdéseimre.
Pl nem tudta,hogy hogyan kell flashbe preloadert csinálni...
Ennek ellenére még mindig azt mondom,hogy talán megérte, mert ugyan semmit nem tanultam náluk,de kaptam egy papírt a meglévő tudásomról.
Azóta dolgoztam sok helyen, számítástechnikában is és máshol is. Jelenlegi munkahelyem is össze függ a számtechkel,nem mondom,hogy a XX miatt vettek fel,de talán előny volt.(én legalább 2004ben regisztráltam...)
[ Módosította: KEndre ]
-
richieboy11
csendes tag
Helló!
Hát szépen elszabadult a helyzet mióta pár napja beregisztráltam és szólottam hozzátok. Úgy látom jó pár semmittevő naplopóval van megáldva a világ, hogy ilyen jól ráértek fórumozgatni és siránkozni… A kedves Őstagoknak, pedig külön gratulálnék a szép kis összeesküvés-elmélethez amit itt összehoztatok, a házi feladatokról és hasonlókról de ez leginkább nevetséges…. Én más magyarázatot is tudnék találni arra, hogy miért jelent meg ez a sok újonc, köztük jómagam is… Kb 1 hete elárasztottak egy ettől független oldalon mindenféle szeméttel, hogy hol olvashatok a 2F iskola mocsokságairól, többek közt itt is….. és mivel az én tapasztalataim az itt olvasottakkal szöges ellentétben álltak, úgy döntöttem beregisztrálok és leírom a sok panaszkodónak, hogy igenis JÓL IS LEHET JÁRNI A 2F-EL, A DOLOG TITKA ANNYI, HOGY TANULNI KELL AZTÁN PEDIG ÉLNI A LEHETŐSÉGEKKEL!!! És ha jól látom ezzel nem is vagyok egyedül… Szóval a rosszindulatú linkelőnek nemigen jött be a számítása hisz mint láthatjátok az elégedett emberek is megszólaltak!!! Na erre varjatok gombot ti összeesküvés-elmélet gyártók!
-
richieboy11
csendes tag
Korábbi véleményemet továbbra is fenntartom, a 2F ISKOLÁRÓL ÖSSZESSÉGÉBEN CSAK JÓKAT MONDHATOK (lásd korábbi hozzászólásom) és szidni senki kedvéért nem fogom őket csak azért mert most az a trendi.
Na cső mindenkinek! És hasznosabb napot!
Ui: ha elmélyültebb beszélgetésre vágytok, írjatok, de azonnal biztos nem tudok válaszolni, mert én tényleg egy multinál dolgozok és nem érek rá egész nap cseverészni!
-
mcpc91
újonc
válasz dagonyahaj #165 üzenetére
Sziasztok!
Tényleg úgy veszekednek... Én is jártam oda tavaly multimédiára és nekem nagyon tetszett, profi volt az oktatónk és rengeteket tanultam. Akkor lehetett volna tovább tanulni csak nem mentem, mert érettségire készültem. Most szeretném megtanulni a webprogramozást és elkezdtem keresgélni a neten, hogy mit is tanulhatnék és akkor jutottam el erre a fórumra. Ja és én is újonc vagyok, mert nem szoktam ilyen oldalakon cseverészni. Ez is olyan mint Magyarország, mindig csak a negítív híreket adják el.
-
Kata71
újonc
Olvasd el légyszíves figyelmesen hogy miről ír a tanuló. Először leírja hogy kapott egy levelet hogy a Bíróságon van az ügy , mert nem bontotta fel a szerződést.És hogy megkeresi az iskolát. A másodikban pedig még egyszer leírja a történetet röviden, hogy időhiány miatt nem tudott bejárni a tanfolyamra, és azt hogy megkereste az iskolát és hogy segítőkészek voltak , elmondták hogyan tovább és még részletfizetést is kapott.
A cikkben nincs arról szó hogy az iskola fenyegette volna bármikor is bármelyik tanulót APEH vizsgálattal. -
babugirl
újonc
Kedves Cizella!
Az OKJ vizsgát az NSZFI szervezi, tehát központilag kapják meg az intézmények a feladatokat. Ez épp úgy működik, mint az érettségi. A vizsgaelnököt is innen küldik, tehát mindig független az intézménytől( mint az érettségin ). Az OKJ vizsga feladatai titkosak. A vizsga feladatait ( OKJ) egy központi szabályzat határozza meg.
Ha te átmentél az OKJ vizsgán ( és látom, szép eredménnyel ), akkor az a tanfolyam, ami erre felkészített, meg kellett, hogy feleljen a központilag kiadott, szakmához kapcsolódó feltételeknek.
És még 1 dolog, a bizonyítványokat is ők állítják ki. -
cizella
csendes tag
válasz babugirl #206 üzenetére
Nem, nem így van. Itt a hivatalos szöveg a vizsgáztatás rendjéről:
20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjérőlItt pedig a közérthető élménybeszámoló.
A második bekezdéshez egy aranyos kis szmájlit fűzök hozzá.
És persze hogy ők állítják ki a bizonyítványokat, nem is állította soha senki az ellenkezőjét. Négyszázezerért ennyit igazán megérdemel még az is, aki soha be se tette a lábát a tanfolyamra.[ Szerkesztve ]
"A későn megjött ész olyan, mintha meg se jött volna."
-
karesz28
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A napokban írtam alá a szerződést multira, de egy kicsit elbizonytalanodtam. Az angolra már járt ismerősöm, az oké volt, de infora még nem. Az üzletkötő szerintem korrekten tájékoztatott, beszélt az árakról, fizetési lehetőségekről, a képzési programot is elmondta, nekem tetszett. Ja, és említette a 8 napon belüli bontást is. Megnéztem a honlapjukat, az okés volt. Ennek ellenére most nem vagyok meggyőzve se így, se úgy. Ami még mellette szól, hogy akkreditáltak a tanfolyamok és a suli is. Úgy tudom, hogy ezeket folyamatosan ellenőrzik. Ezért kérnék infot olyanoktól, akik már jártak a tanfolyamra vagy éppen most járnak, érdemes-e belevágni? Még 8 napon belül vagyok!!! Köszi -
dióka
csendes tag
Cizella! Te aztán nagyon ki vagy kupálódva a szakmai vizsgáztatás rendjéről! Csak nem szakmabeli vagy????
"Négyszázezerért ennyit igazán megérdemel még az is, aki soha be se tette a lábát a tanfolyamra."
Hát Te nagyon el vagy tévedve...... már szinte fáj!Tök mindegy mi van: ha megkövetelik a tudást, akkor az a baj, ha mindenkit átsegítenek a vizsgán, akkor meg az...
Előre sajnálom azt az iskolát, ahova te beteszed a lábad!!!!!
Szégyellheted magadat! -
jógi
újonc
válasz karesz28 #209 üzenetére
Szia Karesz!
Én most járok a 2f-hez, bár én webszerkesztést tanulok, arról tudok nyilatkozni. Hetente találkozunk a csapattal, s jó sokat tanulunk. Nagyon jó a társaság és a tanár is jó fej. Néha megizzaszt minket, de végülis ezért jöttünk. Már csinálgatom a férjem cégének a honlapját is, nagyon tetszik mindenkinek. Nekem már meghozta a hasznát, de ezt szerintem az egész csoport nevében elmondhatom.
-
cucka
addikt
Amúgy tud mutatni bárki bármilyen referenciát, aki elvégezte ennek a remek iskolának valamilyen infós tanfolyamát? Például egy weboldalt? Vagy csak a 0 napos első hozzászólásos kamu hozsannázás megy?
Ne értsetek félre, én teljesen meggyőzhető vagyok, amennyiben tényekkel és nem üres locsogással meg primitív, mosópor reklámok színvonalát alulról súroló bullshit-el próbálkoztok . (Talán a bullshit detektorom fejlettebb, mint az átlagembernek, nem tudom..)[ Szerkesztve ]
-
cizella
csendes tag
nem szégyellem magam jajbocs lol
Minden tanulónak - nektek is, már ha tényleg tanulók vagytok - elmondták teljes részletességgel, hogy hogyan folyik a vizsga. Részletesen. A jogszabály másfél perc google, neked se tart tovább, másfél perc alatt kideríteni, hogy nem mondott igazat a tanulótársad.
Megmagyarázom neked. Önállóan mindkét verzió vállalható, a tudás megkövetelése is, a vizsgán átsegítés is. Sőt, mindkét verzióra jól jövedelmező vállalkozás telepíthető. A probléma azzal van, hogy az átsegítéssel megszerzett OKJ bizonyítványt magas színvonalú tudás bizonyítékának tekinti a 2F iskola és az elégedett tanulók túlnyomó többsége (plusz az ő szüleik, akik esetleg félévnyi jövedelmüket áldozták erre a képzésre - biztosan nem 22 colos gyerekmegőrzőt akartak ennyi pénzért).
Nincs azzal semmi baj, ha valakinek csak a papír kell. Megesik az ilyesmi a felsőoktatásban is, nem mindenki akar okosodni, némelyeknek csak a fizetésemeléssel járó előléptetéshez kell a diploma. Ők pontosan tudják, hogy melyik intézménybe éri meg beiratkozni. Nem a BME-re fognak menni, se nem a SOTE-ra. (Természetesen a munkáltatók humánpolitikai referensei is elég tájékozottak ez ügyben.)
Szóval döntsétek el, hogy melyik változat mellett maradtok. Mondjuk a helyetekben nem erőltetném a magas szintű informatikai tudás verziót, túl sok informatikus jár errefelé.
-
babugirl
újonc
Kedves Cizella!
Szóról szóra egyetértek azzal, amit írtál. Pontosan idézted a jogszabályokat is. A XX Iskola vizsgáit a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet, azaz az NSZFI szervezi. Tehát minden, ami a jogszabályban szerepel, az az NSZFI-re vonatkozik. Figyelmedbe ajánlom és minden érdeklődőnek, esetleg nézzetek szét a honlapjukon. Amennyiben a birtokodban lévő állami szakképesítést igazoló OKJ bizonyítványt elolvasod, az ezt is tartalmazza.[ Módosította: KEndre ]
-
cizella
csendes tag
válasz babugirl #215 üzenetére
Áááááá ilyen alattomos módon akartok kicsinálni, értetlenkedéssel.
Ezt írtad: "A vizsga feladatait ( OKJ) egy központi szabályzat határozza meg." Ez nem igaz, nézz utána a fenti jogszabályban, le van írva. Vagy kérdezd meg az oktatódat.
"Tehát minden, ami a jogszabályban szerepel, az az NSZFI-re vonatkozik." Ez sem igaz. Lásd 1. §. (Na jó, bemásolom a lényegét: A rendelet hatálya kiterjed az ... Országos Képzési Jegyzékben (a továbbiakban: OKJ) meghatározott szakképesítés... megszerzésére irányuló szakmai vizsgára, az abban részt vevőkre, a vizsga lebonyolításával kapcsolatban kötelezettséggel vagy jogosultsággal rendelkezőkre.)
"Ha te átmentél az OKJ vizsgán...akkor az a tanfolyam, ami erre felkészített, meg kellett, hogy feleljen a központilag kiadott, szakmához kapcsolódó feltételeknek." Ez sem igaz. Semmilyen feltételeknek nem kellett hogy megfeleljen a 2F iskola tanfolyama ahhoz, hogy én át tudjak menni egy középfokú szoftverüzemeltetői OKJ-s vizsgán. A tanfolyam megkezdése előtt is átmentem volna.
Nem idéztem a jogszabályokat, csak belinkeltem azt az egyet, ami idevág.
-
morfneo
csendes tag
Sziasztok. Internetes-alkalmazás fejlesztő részére iratkoztam be olyan 3 hete. Természetesen szokásomhoz híven nem olvastam utána a dolgoknak.
Esetleg az általam leírt tanfolyamról van valakinek valami tapasztalata?Amit láttam tantervet abból ennyi maradt meg:
-lesz egy gyors html, aztán lesz egy gyors css (elméletileg ezek ismerete nélkül neki sem lehet indulni ennek a tanfolyamnak, tehát elő követelménye)
-lesz pár matek óra (azt mondták hogy a matek szerves részét képezi a programozásnak)
-java
-php
-mysql
-php és a design "összeheggesztése"Azt mondta a srác aki kijött hogy a végén egy szakdolgozatot kell írni. Valami olyasmiről is szó volt hogy a tanfolyam végeztével egy vatera szintű weboldalt meg kell tudnunk írni.
Természetesen ki volt emelve az is hogy a gyakorlati oktatást az otthoni gyakorlással kell kiegészíteni, mivel anélkül nem fog menni.
A sok negatív komment után elbizonytalanodtam. Visszacsinálni nincs módomban lejárt a 8 nap. Lehet hogy nem is szeretném.
Másrészről ez az újonc vs őstag dolog... az oké hogy nem lehet mindenki tag itt és azért regisztrál be hogy védje a sulit(ahogy olvastam házi feladat, de én ezt nem hiszem, legalábbis engem biztos nem tudnának rávenni...). Igazából szomorú, mert biztos hogy egy része a sulit akarja fényezni(gerillamarketing), csak így nem lehet kiszűrni a valóságot... És az olyanok akiknek tanács kell azok nem jutottak semmivel előrébb.
-
cizella
csendes tag
Elég sok tapasztalat kering a neten a te tanfolyamodról is, például a homáron.
Extrém eset (remélhetőleg), a kommentek főleg azért érdekesek, mert több volt alkalmazott is megszólal.Ha szerencséd van, akkor felkészült, igényes, lelkiismeretes oktatót fogsz ki, aki valószínűleg mindent el fog követni, hogy elégedett légy, mire összehozod a minőségi vaterádat.
Ha szerencséd van, akkor elég hamar ki tudod deríteni így vagy úgy, hogy szerencséd van-e az oktatóddal. Vedd nyakadba az internetet, és derítsd ki, hogy manapság mi a menő azon a területen, amit a tanfolyamnak át kellene ölelnie.
Egyáltalán nem kell visszacsinálni, ha szeretnéd elvégezni. Csak légy résen, főleg akkor, ha úgy alakul az élet, hogy késedelembe esel a törlesztéssel."A későn megjött ész olyan, mintha meg se jött volna."
-
morfneo
csendes tag
Köszi cizella az infót meg a véleményt is, azt hiszem ilyenből van kevés itt ami egy kis támpontot ad.
Másrészről koxx kifejthetnéd hogy miért poén. Nekem ez a célom vagyis ez lenne a célom hogy probléma nélkül magamtól megírjak egy vatera szintű oldalt. Azzal is teljesen tisztában vagyok, hogy azt sem egy ember írta meg hanem egy csapat, szóval időben is jóval több lenne egyedül. Viszont nekem az a tudás kell amivel erre képes lennék, és szerintem a 9 hónap az egy reális idő arra hogy megtanuljuk. És külön kiemelték hogy az hogy én 2szer elmegyek egy héten 180 percre az egyáltalán nem lesz elég, így a házikat is meg kell csinálni és önállóan is kell gyakorolni. De kérem, ha tanul valamit az ember akkor ezeket ott is meg kell csinálni... Ettől tanulás, nem pedig attól hogy bejárok az iskolába és ami megragad az jó, ami meg nem az a tanár hibája meg az oktatásé.
-
MODERÁTOR
Egy vatera szintű weboldalt sztem nem lehet megírni egy ilyen tanfolyam után. Ha otthon is képzed magad és nagyon sokat gyakorolsz akkor talán sikerülhet, de egy ilyen tudás megszerzése évekbe telik.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
morfneo
csendes tag
Értem, és akkor Te mit tanácsolsz? Hol tanuljam. Az a baj hogy most a BMF-en vagyok mechatronikai hallgató (mostmár Óbudai Egyetem), és nem szeretnék egy másik főiskolára/egyetemre felvételizni csak ezért hogy webprogramozást tanuljak, szerintem ilyen nincs is. Tehát biztos OKJ-s úton kell keresnem a megoldást.
-
morfneo
csendes tag
válasz concret_hp #225 üzenetére
igen és gondolod a választható tárgy majd olyan szinten megtanít mint egy kifejezetten erre létrejövő okj-s tanfolyam? maximum megmutatja az alapokat, másrészről semmilyen végzettséged nem lesz arról hogy te valaha is tanultál volna ilyet.
BMF-Neumannon a php 1 féléves tantárgy 4 hónap...max heti 1 előadás és 1 gyakorlat.
-
concret_hp
addikt
hát bme-n is mondjuk heti 2x2 óra. ennyi alatt hótziher, hogy tanítanak annyit, mint egy "kifejezetten erre létrejövő okj-s tanfolyam" ahova ugye bárki mehet , annyival meg nem rosszabb a bmf, hogy ne így lenne
mellesleg
- az egyetem kicsit olcsóbb ahogy nézem
- marhára leszarják az iparban, hogy milyen papírod van, ha tudod amit kell, teszt nélkül meg sehova nem vesznek fel embert
- komoly tudásra meg úgyis az iparban fogsz szert tenni napi X órában[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
cucka
addikt
Otthon tanuld. Veszel néhány könyvet és megtanulod. (És most referenciakönyvekről beszélek, nem 10 éve lejárt komolytalan dolgokról). Ha képtelen vagy magadtól megtanulni és arra vársz, hogy majd valaki megtanítja neked, akkor semmi esélyed nincs az informatikai szakmában, és ezt most nagyon komolyan mondom.
Egy webfejlesztő okj papír a munkaerőpiacon pontosan annyit ér, amennyibe a papír és a tinta kerül.
[ Szerkesztve ]
-
babugirl
újonc
Cizella! Teljesen igazad van, nem a vizsgafeladatait, hanem a képzés és a vizsga követelményrendszert szabályozza központi előírás (SZVK), és ez alapján kell összeállítani a vizsgafeladatokat. Az írásbelit és a szóbelit az NSZFI-ben állítják össze, a gyakorlatit pedig a vizsgaszervező – ami jelen esetben szintén az NSZFI.
Abban is igazad van, hogy a rendelet hatálya kiterjed mindenkire, akit itt felidéztél, ám az előzőekben a vizsgaszervezőről beszültünk, a 2F-NSZFI kapcsolatában. Látszik, hogy maximálisan jártas vagy ebben a témában, így biztosan tudod, hogy a képző intézmény nem mindig a vizsgaszervező is. Üdv -
cizella
csendes tag
válasz babugirl #230 üzenetére
Jajistenem, tényleg ne csináld már ezt velem, babugirl, nem akarom elhinni, hogy nem érted. Írtad a 206. hozzászólást, én pedig megpróbáltam elmagyarázni, hogy abban a néhány sorban van egy súlyos tévedés, és egy nagyon súlyos logikai hiba. Ebből a szempontból (valamint a vizsgafeladatok titkosságának szempontjából) teljesen mindegy, hogy ki áll a 2F iskola mögött mint formális vizsgaszervező.
Még egyszer kísérletet teszek a lényeg összefoglalására: a 2F iskolához kötődő OKJ bizonyítvány mögött nem feltétlenül áll tényleges tudás, és a tényleges tudáshoz nem feltétlenül van köze a 2F iskolának."A későn megjött ész olyan, mintha meg se jött volna."
-
richieboy11
csendes tag
Az biztos, hogy jól teszed ha megcsinálod a házikat is. Én multimédiafejlesztőre jártam, mi is mindig kaptunk egy csomó plusz feladatot, amit fakultatívan meg lehetett csinálni. Én is azon a véleményen voltam, hogy megtérül a plusz energia és nekem meg is térült.
Nem tartom nevetségesnek a vatera szintű oldalt, hiszen a szükséges ismereteket itt megszerezheted, aztán pedig hogy hová tudsz fejlődni az csak rajtad múlik, határ a csillagos ég.
Szerintem is tetszeni fog neked a 2F Iskola, mert látszik, hogy komolyan gondolod. -
vudro
csendes tag
Sziasztok!
Megvolt a vizsga. Sikeresen vette a csoport az akadályt. Voltunk progis bemutató órán.
Nagyon klassz. Láttam olyan vizsga munkákat, hogy biztosan jelentkezem felsőfokra. Ilyeneket én is szívesen csinálnék.
Egyébként vannak vizsgamunkák a neten, amiket 2f-es hallgatók csináltak. -
ANtiLulukaki
újonc
válasz Louloudaki #236 üzenetére
Inkább iratkozz be. Hátha kifizeti az apuci a neted mellett a tanfolyamot is. Aztán az esetleg a megszerzett tudásoddal elmehetnél már dolgozni!
Ui.: még mindíg nem vagyok ff bérenc... -
Louloudaki
aktív tag
válasz ANtiLulukaki #237 üzenetére
esetleg b@szogathatnál mást is, aki fikázza a sulit, nem csak engem, vagy mondjuk a jó k... anyádat.
mod: majd hülye lennék műszaki informatikus mérnök diploma mellé beiratkozni egy ilyen helyre... nem fogom neked bizonygatni, hogy nem munkanélküli vagyok, hanem egy amerikai cég magyar részlegén dolgozom annyi pénzért, amennyit te álmodban se keresel, és igen, van időm a meló mellett néha benézni a fórumra is, ahogy sok más embernek is itt még rajtam kívül. kcsit ha szétnéznél a többi topicban, ki is találnád, hogy melyik cégnél dolgozom, de a csökött agyaddal erre már nem vagy képes, csak itt osztani az észt, mert mást nem tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
vudro
csendes tag
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-kerdesek__234403
Sziasztok!
Ezt most találtam, mindenki figyelmébe ajánlom!
-
dagonyahaj
csendes tag
Szia Vudro!
Megnéztem és elolvastam amit ajánlottál. Hát igen ez őszintébb vélemények tűnik mint az eddigiek. Ha jól láttam van ott a környéken még egy-pár elégedett ember is.
De milyen érdekes, hogy eltünt mindenki. -
hannibal35
újonc
válasz dagonyahaj #240 üzenetére
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra egész más ügyben...a 2f sulis dolgokhoz azért én is hozzászólnék. 3 évig jártam a 2f suliba, alapfoktól felsőfokig, és azóta is abból élek, amit ott tanultam. Webtervezésből és programozásból. A volt tanáraim padig a mai napig segítenek, ha szükségem van rá, a csoporttársakkal is tartjuk a kapcsolatot, én semmi rosszat nem tudok mondani. Aki arra számít, hogy a tudás a fejébe repül, az téved, tanulás és gyakorlás nélkül senki nem fog tudni tanulni. Ha pedig valamiben profi akarsz lenni, akkor tanulnod kell, akármilyen képzésre jársz. Ez szerintem egyértelmű. Érettségizni sem tudsz tanulás nélkül
-
kicsitajszon
újonc
Üdvözlök Mindenkit!
Tanárként dolgozom a 2F iskolánál. Hallottam, hogy mik keringenek itt a fórumon és gondoltam beleolvasgatok. Hát szép kis adok-kapok megy itt. Nézzük az oktatás oldalát. A saját csoportomból indulok ki, ahol internetes alkalmazásfejlesztést oktatok. Aki akar és tanul is és nem rest otthon készülni az nagyon szép ütemben halad. Saját vállalkozásom van ahol webfejlesztéssel és karbantartással foglalkozom. Nem egy diákom dolgozott és dolgozik nálam jelenleg is. Tehát a befektetett energia és pénz hamar megtérül. De ehhez tanulni kell és csinálni, naponta frissíteni a megszerzett tudást. A sok hozzászólásból az derül ki, hogy sokan úgy iratkoznak be, hogy tanulni sem igazán akarnak és nem olvassák el a szerződést. Utána meg ülnek a babérjaikon és már csak akkor kezdenek foglalkozni az üggyel, amikor már késő. Mindenkinek van lehetősége végigolvasni a szerződést és tájékozódni a paraméterekről. Ha valakinek gondja van, akkor kérnie kell. A csoportomban is nem egy hallgató kapott fizetési halasztást vagy könnyítést, de évhalasztásra is van lehetőség. Ha valaki tanulni akar és profi szinten elsajátítani a webprogramozást jöjjön hozzám tanulni és még munkát is adok neki!
-
Tata24
újonc
Sziasztok!
Én is 2F-es hallgató voltam, webtervezői tanfolyamra jártam. Eleinte voltak kétségeim, de összességében nem bántam meg. Szerintem az, hogy ki mekkora tudásra tesz szert több dologtól is függ. A mi tanárunk nagyon felkészült és segítőkész volt. A diákok közt is vannak különbségek. Volt aki tanult és volt aki siránkozott. Mindenki számára levonható a tanulság.
Szép napot Mindenkinek!
-
matleys
újonc
Üdvözlök mindenkit!
ÉN is a 2f iskolába jártam, sikeresen végeztem el a tanfolyamot. Követelmény van, de hát melyik iskola az, ahol nincs. Erősen kell tanulni, akkor lehet sikeresen megcsinálni. És hogy el lehet-e helyezkedni a szakmában ezzel a papírral? Aki kitartó, és nap mint nap képzi magát, az el tud és még sikeres is tud lenni. Nekem például a tanárom nagyon sokat segít mind a mai napig, bármilyen jellegű kérdésben.
-
CséZé
őstag
De sok itt a 0 napos újonc. Engem 2 hétig zaklattak ezzel. Köszönöm nem kértem belőle.
-
Apollo17hu
őstag
Mindegyik ugyanazt a rizsát löki: eleinte kétségek, faja tanárok, kúl csoport, kemény otthoni tanulás, zsíros meló. Semmi egyedi nincs az utóbbi hsz.-ekben, ami árnyalná a történeteket, ami alapján valóságízűek lennének.
Egy kérdésem azért van az újoncokhoz. A helyesírást is a 2F-nél tanultátok? Ugyanazokat a mondattagolási hibákat vétitek, bármelyikőtöket olvasom. Konkrétan: a "de", "hogy", "mert" stb. kötőszavak elé tudatosan kiteszitek a vesszőt, kivéve az "és" elé. Mindegyikőtöknél ez van, bárki visszaolvashatja. Továbbá ahol nincs kötőszó, de tagmondathatár van, a legritkább esetben alkalmazzátok a vesszőt. Kötve hiszem, hogy véletlenül pont 4-5 olyan ember regelt be az utóbbi napokban, akik a 2F-nél tanultak/tanulnak/tanítanak, és még a helyesírási hibáik is ugyanazok.
-
cizella
csendes tag
válasz kicsitajszon #242 üzenetére
(Természetesen én sem hiszem el, hogy a tökegyforma hozzászólásokhoz tartozó különböző nickek különböző személyeket takarnak, de az teljesen hihető, hogy a 2F iskolánál tanítasz, tehát ennél maradunk.)
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
Vannak, akik nem olvasták el alaposan a szerződést, vagy elolvasták ugyan, de nem vették komolyan minden egyes sorát, aztán egyszer csak azt vették észre, hogy 7-800 ezer forintot követelnek tőlük egy olyan tanfolyamért, amit félbehagytak, vagy el sem kezdtek. Ők is hibásak, persze, a szerződés az egy nehéz műfaj. A 2F-közeli hozzászólások időről időre megemlítik, hogy el kellett volna olvasni a szerződést. Ezt én elég ronda dolognak tartom, úgy beállítani, mintha ideálisak lennének a körülmények az alapos szerződéstanulmányozáshoz akkor, amikor ott ül az emberrel szemben egy nagyon rámenős (és esetleg nagyon hazudós) ügynök. Azt hiszem, összeszedem lassan, mire is kell figyelni szerződéskötéskor, és akkor ez a csoport előbb-utóbb elfogy.
Van a másik halmaz - ide tartozom többek közt én is -, akiknél főleg a szoftver-vonal verte ki a biztosítékot. Ezt a problémát jóhiszemű szerződő fél nem tudta kivédeni, a szerződés nagyon ügyesen van szövegezve, nem derül ki belőle, hogy az ügynök által beígért szoftverek legális verziói nincsenek a cd-n. Nem tudom, változott-e valami ez ügyben, de gondolom, hogy most is szükség van a szoftverekre a tanfolyam elvégzéséhez.
Van a harmadik csoport - ide is tartozom -, akik botrányosnak tartják a 2F iskola tankönyveinek színvonalát.Nyugtass meg, hogy ezzel - informatikai szakemberként - egyetértesz.
Vannak, akik nem nagyon akarnak tanulni, jól elvannak azzal, amit végigjátszanak a tanfolyamon, a flashes bizbaszokat élvezik a legjobban. Hát ők nem szoktak elégedetlenkedni, úgy nézem.
Vannak, akik magánszorgalomból rengeteg energiát fektetnek a tudományba, naponta frissítik a tudást, ahogy te is mondod. Nekik minek a 2F iskola? Ennyi pénzből meg ennyi tanulásból egy fél egyetem kitelne.
Nem tudom, megfelelt volna-e (visszamenőleg) a speciális igényeimnek a te szakmai tudásod, felkészültséged; tegyük fel, hogy igen. Ebben az esetben biztosan nem éreztem volna ablakon kidobott pénznek a tanfolyami díjat, de az átverés akkor is átverés marad, ha jó a tanár. És fogalmam sincs, miféle gát lép bennetek működésbe, amikor ezt végig kellene gondolnotok.
-
Lortech
addikt
TV SHOP, esetleg mozigépész (vetítő) tanfolyam nincs ott?
Thank you to god for making me an atheist
-
AuDiToR
csendes tag
Sziasztok!
Újoncként engedjetek meg egy hozzászólást az én részemről is az iskola védelmében. Először is, kifejezetten ezért regisztráltam, ugyanis a mi csoportunkban a tanárunk hívta fel a figyelmünket arra, hogy mi folyik itt a fórumokon. Meggyőződésem, hogy ezek a helyek nem mutatnak objektív képet a valóságról, a felmerülő hiányokat, hibákat óriási méretűre dagasztják, egszerűen csak azért, mert nem heterogén a fórum hozzászólóinak összetétele. Ezen a vonalon indulva meglátásom szerint a helyzet a következő:
1. általában azok találnak ide, akik valamilyen információhoz szeretnének jutni (nem kompetens, információi hiányosak, befolyásolhatók)
2. vagy azok, akik kifejezetten negatív véleménye van a dologról
nem úgy történt valami, ahogy ő ezt elképzelte,TTi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Revolut
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Automata kávégépek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Könyvajánló
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Realme GT Neo 3T Dragon ball z edition
- Xiaomi Redmi Note 13 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Akku: 86% Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Doboz, 1 Év Garancia!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest