Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• beba11

csendes tag

válasz AuDiToR #252 üzenetére

Sziasztok!
    Csak egy hozzászólás az iskola mellett: elvégeztem a tanfolyamukat, (megjegyzem minden rendben volt), de a lényeg most abból élek amit ott tanultam, talán ez elég nagy érv.

• cizella

csendes tag

válasz AuDiToR #276 üzenetére

Az a kérdésem, hogy milyen mocskolódások folynak itt. Ez egy valódi, megválaszolandó kérdés.

Vettem a fáradságot, és végigolvastam az egész topikot, a 2005-ös nyitástól az előző hozzászólásig. Vérmérséklettől függetlenül 3 nagy csoport: a) elfogult elégedett tanulók és elfogult elégedett alkalmazottak b) elfogult elégedetlen tanulók és elfogult elégedetlen alkalmazottak c) elfogult és elfogulatlan kívülállók.

Gondolom, nem a magatok hozzászólásait nevezed mocskolódásnak, a negatív vélemények közt viszont nem találtam olyan jellegzetes problémát, amit a saját bőrömön ne tapasztaltam volna, vagy sok másik helyen vissza ne köszönt volna. (Említetted, hogy tájékoztattak titeket a nethelyzetről. Ehhez képest valamelyikőtök jó poénnak tartotta, hogy a blogomon reklámozza a 2F iskolát pár héttel ezelőtt. Nem tudom, mire számítottatok, elfogulatlan csendes szemlélődésre nyilván nem, hát máskor talán jobb lenne végiggondolni a haditervet, elnézést minden olyan lelkiismeretesen dolgozó 2F-alkalmazottól, aki őszintén hisz a cége korrektségében.)

Ha egy érdeklődő bizonytalan, annyi az összes dolga, hogy ő is türelmesen végigolvassa a hozzászólásokat, esetleg szétválogatja őket csoportba, esetleg leszedi róluk az indulatot. Mire végez, nagyjából világossá válik, hogy kiknek tetszik a 2F iskola, és kiknek nem. És akkor máris el tudja dönteni, hogy neki tetszeni fog-e vagy sem.

Nem az a baj a 2F iskolával, hogy azt tanítja, amit, és úgy, ahogy. Megvan rá a kereslet, jól meg lehet élni a célcsoportból, és ahogy írod kicsit fentebb, a célcsoport is megtalálta a maga célcsoportját, amiből majd meg fog élni. Az a baj a 2F iskolával, hogy - elsősorban ügynökei, másodsorban fórumozó alkalmazottai útján - elhiteti a fellelt érdeklődőkkel, hogy a 2F iskola nekik van kitalálva; akkor is, ha az első perctől tudni lehet, hogy ez nem így van.

A 2F iskola mindenkinek extrém drága, az egyszerűség kedvéért lépjünk ezen túl. Jó a 2F iskola annak, aki szeretne megismerkedni a flashkészítés alapjaival. Annak is jó, aki a családnak, barátoknak, fodrászoknak, kőfaragóknak szeretne rajongói típusú honlapot készíteni webszerkesztő programmal. Annak is jó, akinek munkavégzési okokból szüksége van egy témába vágó okj-s végzettségre. Annak is jó, aki irtózik a számítógéptől, de meg akar vele barátkozni. Annak is jó, akinek az Office munkaeszköz, de nem nagyon tudja használni.

Nagyjából ennyivel kifújt. Ezt alátámasztják az elégedetlen hozzászólások - és nem meglepő módon az elégedettek is. Beszédesek még a nemválaszok. A jelenlegi tankönyvek színvonaláról csak annyit tudni, hogy nem fénymásolt jegyzetek. Mi a helyzet a szoftverekkel, amik a tanfolyam elvégzéséhez kellenek. Titok, hogy hová kell elérkezni a tanfolyam végén - ennyi hét alatt a 2F iskola teljes oktató- és tanulógárdája nem bírt összehozni 1 darab mutogatható mintahonlapot. (Nem az a kockázat, hogy esetleg beleköt valaki; van annyira elfogulatlan a törzstársaság, hogy megvédjék a honlapot, ha jó. Az a kockázat, hogy megkívánják a tanulók, akkor pedig borul a tanterv. )
    Gyakorlatilag mindenki más félre van vezetve, akkor is, ha nem tud róla. Valahogy úgy, ahogy a fodrász a feláras honlappal.

• cucka

addikt

válasz AuDiToR #273 üzenetére

Ha valakinek van pozitív véleménye, és miért ne lehetne, akkor azt, kedves fórumtagok, elfogadjátok.

Meggyőződésem egyébként, hogy ennek bizonyos részét a 2F Iskolával konkurens cégek generálják. Itt most semmi más nem történt, csak felvesszük a kesztyűt.

Tehát ezek szerint elismered, hogy a csomó tankönyvízű, bénán megfogalmazott "vélemény" valójában nem vélemény, hanem reklám, tudatos gerillamarketing. (Mondjuk annyira bénán csináljátok, hogy így visszafele sül el, talán majd legközelebb :D )

Amúgy még mindig nem mutatott senki semmilyen referenciaanyagot ennek az iskolának a webfejlesztő képzéséről, csak a porhintés meg a bullshit megy arról, hogy mennyire jó a képzés. Esetleg megtennéd, hogy mutatsz bármilyen referenciát, ami demonstrálja a képzés minőségét?

• h-yle

addikt

válasz AuDiToR #270 üzenetére

Kicsit elszálltam, elragadtattam magam. Elnézést.

Hogy a kulturált társalgás vonalára visszatérjek, és építő jellegű infókat is megtudjak:

van pl. kompozíció, tipográfia, meg színelmélet oktatás?

Ja és érdekelne, hogy mit foglal magában a

Multimédiafejlesztő (54 213 04 0010 54 04) és Character Designer

• Apollo17hu

őstag

válasz AuDiToR #255 üzenetére

Valóban nem értettem. Tehát a te hozzászólásodnak az volt a lényege, hogy az általad hitelesnek vélt "valóság" reprezentativitása előtérbe kerüljön?

Leírom a saját véleményemet erről a fórumról és a 2F Iskoláról, amit e fórum alapján alkottam. Megpróbáltam objektív képet kialakítani.

Tehát sarkosan nézve vannak "alapos" és "felszínes" emberek. Amikor a 2F Iskola beajánlja magát nekik, akkor az alaposak tüzetesen áttekintik a szerződést, és csak ezután jelentkeznek. Sőt, jelentkezés előtt átnézik ezt a fórumot is, és rájönnek, hogy nekik valószínűleg egy főiskolai/egyetemi szintű képzés jobban megérné - már csak azért is, mert az állam támogatja.
    A felszínes emberek nem törődnek a szerződés részleteivel, és - mivel felszínesek - tanulni sem tanulnak megfelelő intenzitással, ezért ők csak a tanfolyama alatt/után látogatják meg ezt a fórumot - gyarapítva ezzel az elégedetlenkedők számát.
    A két végpont között vannak olyanok, akik mégis a szerződéskötés előtt olvassák e fórum sorait, és - mivel nem teljesen alaposak - csak néhány hozzászóláson futnak át, amelyek ugye a "valóság megfelelő tükrözése" miatt manipulálva vannak. Ők a 2F Iskola újabb potenciális áldozatai.

Tudod, a "valóságot" nem a mennyiséggel kell "valódivá" tenni, hanem biztos forrásokra hivatkozva.
    Többen is kíváncsiak voltak pl. a referenciamunkáitokra, konkrétumokra, amik a versenyszférához köthetőek. Azokra valahogy nem érkezett reakció...

• Apollo17hu

őstag

válasz AuDiToR #252 üzenetére

Ja, de ha tényleg ilyen frankó a képzés, miért van szükség arra, hogy a tanár idecsődítse a sikeres tanítványokat? És egyáltalán nektek, diákoknak mi hasznotok származik abból, hogy egyesével leírjátok ugyanazt a sikertörténetet? Sántít a sztori nagyon.

Új hozzászólás Aktív témák