Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franticfox
tag
Fluid Audio F4, Alesis Elevate 5, Edifier R2000DB, Tannoy 502-ben gondolkozom a közepes utánaolvasás után. Ha érdemes, esetleg egyel feljebb ugrok a 80-as kategóriába.
X-Fi XtremeMusic kártyám van és Logitech Z-5500-am. Az alapötlet, hogy a subwoofert és két szatelitet (esetleg a centert is...) plusz a hangkártyát is modolom, esetleg lecserélem egy Titaniumra, amit szintén modolok, vagy beszerzek egy újat. De ez a része (hangkártya csere) ráér, úgyis előbb utóbb ki kell találnom valamit zenekészítésre, egyelőre csak hallgatnék.
Szóval ide illeszteném a front szatelitek helyére az új hangszórókat. Ha filmet nézek és van rá igény, bejön a képbe a két hátsó szatelit; zenehallhatáshoz is használnám olykor a subwoofert.
Néztem még, hogy az Alesis elevate 6-nak van passzív verziója, de az valszeg túl nagy macera lenne, nem néztem utána...
Szerk.: Illetve hát lehet meg lehetne oldani, hogy használjam a Z-5500 erősítőjét, de nem tudom, érdemes-e lenne... (moddolva)
Szóval mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''
-
Franticfox
tag
válasz Franticfox #48198 üzenetére
Erre a modra gondoltam: [link]
-
Franticfox
tag
Illetve SkyTrancer akadéskoskodik általában a hangkép tisztaságán, ha zenekészítésre hajtanám a fejem (mondjuk chiptune-ra gondoltam főleg ), ő mit mondana?
[ Szerkesztve ]
-
-
Franticfox
tag
Igazából az, amit nem látok át, hogy ezekhez a hangfalakhoz mennyire illeszkedik a sub. Feltételezésem szerint nem lenne ördögtől való dolog valahol vágni és a subra irányítani, nyilván ezt csak tapasztalva tudnám megmondani...
Vagy váljak meg a szettől és vegyek két párat? Mi lesz úgy a házibulikkal, meg alapból szeretem ha van lehetőség mélyíteni
[ Szerkesztve ]
-
Franticfox
tag
válasz SkyTrancer #48210 üzenetére
Miért ne lenne jó ötlet a kókánykodás?
A váltás azért van, mert minőségibb zeneélményt szeretnék, nem azért volt eddig Z-5500-am, mert kielégítette minden igényem. Ezért is mondtam, hogy a zeneszerkesztés része még ráér, elsősorban hallgatni szeretnék. Viszont szeretném úgy is hallani a zenéket, ahogy azt szándékolták hallattatni, ezért gondolkoztam stúdiómonitorban, PLUSZ ha majd x idő múlva eljutok odáig - a közeljövőben nem lesz erre időm - hogy esetleg zenét szerkesszek, már jó pontról indulok.
Mindezek mellé házimozihoz, játékokhoz, ereszd el a hajamhoz igényelem a basszust. Azt nem tudom, hogy ezeken a stúdiómonitor-szerűségeken mennyire lehetséges ezt megvalósítani.
Szóval el akarom majd kezdeni a zenélést "azon amin van", de az nem a Z-5500 lesz.[ Szerkesztve ]
-
Franticfox
tag
válasz SkyTrancer #48212 üzenetére
Ha nem egyértelmű, mivel ezek a hangfalpárok, amiket említettem az első hozzászólásban, saját erősítővel bírnak - természetesen azt használnám hozzájuk - csak az audiojelet kapnák külön a hangkártyáról. Amire te gondolsz, az valóban kókányolás lenne, számomra most biztosan. A passzív hangfalat azért is csak úgy megemlítettem a végén.
Oké, átfogalmazom: szeretném úgy IS hallani azt a zenét, ahogy a stúdióban keverték. Ettől ízlés szerint gondolom EQ-val megfelelően tudok kompenzálni ezeknek a hangfalaknak az esetében. A mélyet adná a Z-5500 subja, feszesebbé, pontosabbá modolva, a közép-magasra meg gondolom megfelelőek az újfent említett hangfalak. Gyakorlatilag egy Hifi opcióval rendelkező stúdiómonitorhoz megfelelően közeli rendszert szeretnék. Még egyszer leírom: a venni szándékolt hangfalak szépen magukban működnének, az audiojelet külön vezetném ki rájuk a hangkártyából.
Így megfelel?[ Szerkesztve ]
-
Franticfox
tag
válasz SunMount3r #48216 üzenetére
Alapvetően arra kérdezek rá, hogy ilyen kisebb monitorhoz megfelelő kiegészítő-e élvezeti szempontból mondjuk házimozihoz vagy hangos zenehallgatáshoz egy "decent" subwoofer.
Szerk.: Már csak azért is, mert ekkora méretben még épp nem takarnak ki túl nagy helyet a vászonból és egyszerűen lehetne őket áthelyezni.
Plusz az asztalomnál is éppen kb. ez lenne a max. méret.[ Szerkesztve ]
-
Franticfox
tag
válasz SkyTrancer #48219 üzenetére
Igen, körülbelül én is erre a konklúzióra jutottam, már csak az a kérdés, hogy milyen hangfalpárt vegyek XD
@thornadoj
Igen, hát alapvetően kíváncsi vagyok, mit tud kihozni egy ilyen kondicsere a sub-ból.
[ Szerkesztve ]
-
Franticfox
tag
válasz lezso6 #48221 üzenetére
Az a helyzet, hogy 30 cm-nél nagyobb hangfal nem fér el, úgyhogy már eldöntöttem, maradok az 5-6"-nél... A külső audio interfész ráér. Az is egy dolog, hogy most 60-nál többet nem nagyon szeretnék költeni erre
plusz egyébként vicces, mert a Mackie gyártója a következőeket írja a monitorok jellemzői felsorolásának végén: "Add the companion MSRS10 studio subwoofer for powerful, deep low-frequency extension".''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''
-
Franticfox
tag
válasz Franticfox #48226 üzenetére
Hát egy huszárvágással mégis egy Tannoy Reveal 802 mellett döntöttem + X-Fi Titanium HD. A zenére egy szavam sincs, két dolog: Az alapbóli fehér zaj a tweeterek felől meglepően hangosnak találtam, zenehallgatáskor nem számít, de ha szöveget olvasok, igencsak észrevehető. Kettő - az összes ilyen hangfalnak ilyen bazi hangos az erősítője? EZ viszont már zene alatt is simán kihallatszik, ha éppen nem vagyok flow-ban. Van itt valakinek még ilyen hangfala - ő távolról hallgatja, és a hátfalaktól is távolabb vannak a hangsugárzók, hogy nem zavarja?
-
Franticfox
tag
válasz Franticfox #48305 üzenetére
"EZ viszont már zene alatt is simán kihallatszik"
Nyilván, ha nagyon halk, vagy csend van.''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''
-
Franticfox
tag
válasz Franticfox #48308 üzenetére
Oké, hát most reggel nyitott ablaknál kikapcsoltam, minőségbeli a különbség, nem tudom mit lehetne csinálni, A boltba kénytelen leszek bemenni akkor és meghallgatnom pár másik hangfalat, de azért várom a tapasztalatokat.
Szerk.: Vagy ez így szándékos, direkt ráfeszít, hogy hallgatózzál?
Hmh, mondjuk mintha a bal oldali hangosabb lenne, le kell még majd tesztelnem azonos körülmények között...[ Szerkesztve ]
-
Franticfox
tag
válasz alphamooncam #48310 üzenetére
Jah, jah, a bal oldali közel van a falhoz. Közben arra jutottam, hogy lehet akkor át is rendezem a dolgot, és nem a monitor mellett lesznek, hanem egy másik helyen, és így megoldódik a probléma, de azért kíváncsi vagyok, hogy ez így általános-e?
-
Franticfox
tag
válasz thornadoj #48313 üzenetére
Nem halkul, egyszerűen ez a hangja az aerősítőnek. És egyébként most megint volt időm hallgatni, nem is túloztam annyira, normál hangú zongorajátéknál is simán ki lehet hallani, ha akarom. Viszont baromira meg vagyok elégedve vele amúgy. Közben megint konstatáltam, milyen kényelmes innen hallgatni a monitor elől, úgyhogy nem tudom mi legyen szigetelést nyilván tudok rakni mögé, de ez max kényszermegoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.