- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grobby
tag
Nos valóban nem túl bonyolult a bios-a, nincs mit nagyon állítgatni.

Visszaveszem majd a memót és a latency-t, de azt még mindíg nem tudom ,mi van akkor ha fixre beállítom a memóriát és próbálom változtatni a cpu fsb-t? Az nem lehet gond? Mivel csak fix arányok vannak, pl 3:2 vagy 1:1 nem jöhet ki olyan arány hogy pl 2:3,25
SAjnos csak vasárnap tudok majd próbálkozni mert addig nem vagyok otthon.
-
whitezo88
nagyúr
nekem is van ien gondom, de a lap a hibás ienkor, mert n sem tudom húzni pedig egy 2.0 GHz-es pentiumot azért lehetne....
-
robyeger
addikt
Néztem az alaplapod kézikönyvét és semmi furcsát nem találtam
Nagyon egyszerű BIOSa van.
''PEG link mode'' meg semmi ilyen extra nincs benne, szóval memóriát a beállítható legalacsonyabb órajelre vedd és manuálisan állítsd be SPD szerint a legnagyobb késleltetést neki, amit lehet a BIOSban azt ne AUTO-n hagyd!, de ha így se megy a FSB emelés, akkor részemről passz. 
Sokan nem gondolnák, hogy az CPU FSB tuningot van amikor a videokártya tipusa vagy annak alaplapi BIOS beállításai is befolyásolhatják, hiába fix a grafikus busz órajele
[Szerkesztve] -
Grobby
tag
Ezt írja a pci/pcie busról:
Untied Overclocking : During Overclocking, FSB enjoys better margin due to fixed PCIE/ PCI Buses
So asszem ez nem lehet gond. -
Grobby
tag
Nos nem futtattam rajta prime-ot meg ilyeneket, csak 3dmarkok mentek rajta párat.
De semmi fagyogatás nincs meg ilyenek.
Egyébként alapon fsb:dram 2:3 és ddr2-400-on megy. Ez a teljesen auto beállítás , mikor minden auto-n volt. Asszem megpróbálom majd az auto ddr2 és manual fsb-t. Remélem jól emlékszem és azt még nem próbáltam...
[Szerkesztve] -
Grobby
tag
Igen azt lehet, bár nem arányokkal, hanem a memória sebességet lehet állítani, és abból állítja az arányt.
Viszont most adtál egy ötletet.
Ha nem auto-ra teszem a ddr2 sebességet, hanem pl 533-ra akkor ugye 1:2 osztó jelenik meg (legalábbis cpu-z szerint).
Viszont ha lefixálom a ddr2 (533-ra) sebességét akkor lehet, hogy nem tudom állítani a cpu sebességet, mert ugye 1:2 lenne az arány, de a fix 533-hoz nem passzol pl a 140-es cpu fsb.
És asszem nem auto memória beállításokat használtam tuning esetén, hanem fixeket...
Remélem érthető voltam..
Akkor a kérdés hogy érthető legyen: lehet-e úgy tuningolni, hogy a memória fix sebességre van állítva?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
nincs v.mi jumper az alaplapon, amit esetleg el kéne távolítani

pontos tipus ? -
Grobby
tag
Hi All!
Van egy asrock conroexfire-m benne egy celeron 331.
Probléma: 1 MHz-et sem enged húzni a rendszer.
Tesztek alapján még az e6800 is húzható benne 300-as fsb-ig.
Kérdés: miért?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z3 Plus 500W
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon egyszerű BIOSa van.
''PEG link mode'' meg semmi ilyen extra nincs benne, szóval memóriát a beállítható legalacsonyabb órajelre vedd és manuálisan állítsd be SPD szerint a legnagyobb késleltetést neki, amit lehet a BIOSban azt ne AUTO-n hagyd!, de ha így se megy a FSB emelés, akkor részemről passz.