2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Húsvéti bejegyzés: Google szolgáltatások nélkül élni?

    Egy Indexes cikk érdekes témát dobott fel: Lehet e Google szolgáltatások nélkül élni? Lehet ez nem vitás, de annyira hozzá vagyunk szokva egyes szolgáltatásokhoz ami Google, hogy ijesztől, mennyire behálózza a Google magát a mindennapi internetező életébe.

    Gondoljunk bele: Android, YouTube, Gmail, Drive, Chrome, Google mint keresőprogram, Google Maps, Google+. Ezek mind mind a keresőóriás szolgáltaásai, és 1-2 kivételével, kategóriája legjobbjai. Ám tegyük fel, mi van akkor, ha egyszer s mindenkorra, beszüntetik az összes Google szolgáltatást, milyenek az alternatívák? Íme az én listám:

    Android
    Ez az én Achilles-sarkam. Nem nagyon tudom magam elképzelni hogy Androidon kívül mást használjak. De ha mégis erre kellene kényszerülnöm, én a WindowsPhone mellett döntenék. Tetszik hogy egyre több készülék érhető el, amik között van szimpatikus is. Az Applet és az iOSt a hátam közepére kívánom legszívesebben. Egyáltalán nem vagyok oda az iPhoneért, az iOS testre szabhatatlanságától pedig a hideg kiráz.

    Szóval: Andoid --> WindowsPhone

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 17

  • M napja itt a péhán!!44négynégy

    Azaz ezredik napja lógatom a lában a PH fodrozódó fórum tavában, ha szabad így kifejezni magam :D
    Ez alatt nem egy érdekes dolog történt, ezeket majd egy másik jeles nap alkalmával részletezem, most élvezem eme kerek szám jótékony hatását :P

    callmeakos 11 éve 16

  • AKG K309 - ez is csak egy lehúzás?

    Úgy esett, hogy az én eddig prímán szolgáló Sony fülesem egy baleset folytán használhatatlanná vált, így ismét égetően gyorsan kellett egy új füles, mert a telefonomhoz kapott headset ugyan nem "muzsikált" valami fényesen. Mivel nem az vagyok, aki több ezer, akár tízezer forintot is kiakar adni egy fülhallgatóra, ezért elég nehéz jól szóló, de olcsó darabot találni.

    Úgy került a látóköröm elé az AKG legolcsóbb darabja, hogy múlt héten egyik barátommal betévedtünk a hülyeazértnemvagyok áruházba ahol épp le volt akciózva a Sennheiser MX170 típusú füles. 2000 forintot kértek érte, és valószínűleg rá is vetettem volna magam, ha korábban nem lett volna már dolgom vele, de volt, és az élmény nem volt vidám. Az egyik legnagyobb lehúzás amit valaha láttam, és nem is értem hogy egy olyan gyártó mint a Sennheiser, hogy engedhet meg magának egy olyan fércmunkát mint az MX170. Borzalmasan szól, ráadásul még kényelmetlen is a tömör műanyag miatt. Aztán mellette volt az AKG K309 ami majd a duplájába került, de ismerjük a gyártót, és tudjuk hogy ők sem éppen ezen a pályán fociznak.

    Külsőre nagyon csecse a kicsike, és az ára is pont abba a kategóriába tartozik, ahol én válogatok: 3-3500 forint környékén. Megvettem és az érzés felemás.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 8

  • Te átadod a helyed a tömegközlekedésen?

    Olvastam egy cikket arról, hogy a tömegközlekedésen (BKV, stb....) ki adja át a helyet. Tulajdonképpen nem a cikk az érdekes, hanem a reakciók, illetve ennek az előzményei. Jöttek természetesen a standard válaszok, az idősebb generációktól, hogy a fiatalok adják át a helyet az idősebbeknek, meg hogy te is leszel idős egyszer, meghogy nekik a napi 8 óra tanulás a munka stb... És ha megnézzük, ez elsőre akár még helytálló is lehet, de ez már egyenesen azt jelenti, hogy minden fiatal köteles átadni a helyét?

    Véleményem szerint nem.

    Attól merthogy valaki fiatal, még nem jelenti azt, hogy nem szorul rá a helyre. Kezdve azokkal az általános iskolás srácokkal, akik naponta akár 15kg+ súlyt is cipelnek a hátukon, amiket tankönyvnek neveznek. Egy ilyen súly mindennapos cipelése egy felnőtt számára is megterhelő, nemhogy egy fejlődésben lévő gyereknek. Másik példa akinek valamilyen sérülése van, ami vagy észrevehető, rosszabbik esetben nem. És itt csatlakozik be az én véleményem. Előre szólok, hogy ismervén a PH kommentelők nagy részét, egyeseknek erős lehet ez a vélemény, reagálni szabad rá, maximum nem veszem komolyan, ha átmegy sértegetésbe.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 54

  • Egy szabadság margójára...

    Az elmúlt fél évem bitang zsúfolt volt. Az hagyján hogy a kis munkám miatt (ami van) Vasárnap kivételével minden nap fel kell kelnem hajnalba, de a Január-Február ráadásul rátett egy lapáttal amitől rettenet frusztrált voltam, és egyéb okok is tetézték ezt az egészet, úgyhogy két hete elhatároztam, hogy kibérelem magamnak ezt a hosszú hétvégét, egy rapid szabadság gyanánt.

    De már múlt héten is jöttek a rémíszgetések hogy jön a Hó meg a Tél vissza, de annyira nem vettem komolyan. Egészen Csütörtökig amikor olyan moslék lett az idő, hogy megkérdőjeleztem magamban azt is, hogy elhagyjam e egyáltalán a szobámat, de mivel már minden le lett fixálva, így menni köllött. Kezdődött a Pénteki utazással. Az átlag 3,5 órás vonatutat sikerült 7 óra alatt teljesíteni ami nos.... mondjuk úgy nem éppen a lenyugodás, és relaxálás természetes módja. De ha már valahogy odaértünk, szembesülnöm kellett azzal, hogy Baján (Budapesttől kb. 200 km) ezekben a napokban pingvineket lehet tartani a kertben, olyan hideg volt. Így a hétvége alatt a házból nem nagyon tettem ki a lábam. Ez két dolgot eredményezett: nővéremmel és a bátyámmal az egymás idegeire mentünk ( :D ;] ), másrészt még frusztrált lettem, merthogy nem éppen így terveztem el. Szombaton mikor felkeltem 11 kor, kisétáltam totál kómásan a kertbe, forró teával és pulcsiban, és ezt pillantottam meg:

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 13

  • Mi ez a csomagolás??????

    A mai napon vételeztem egy új vinyót, mivel a régi már igen koros volt. Mikor betértem a boltba és kértem a cuccost, hozta is a haversrác az aranyost, de amint megpillantottam, megállt bennem az ütő. Kérdem tőle, ez milyen csomagolás akar lenni? A válasz rá: Ez ilyen. Hát mondom oké..

    Hazafele azon pörgött az agyam, hogy egy ilyen kényes eszközt hogy a bánatba lehet ilyen semmilyen módon becsomagolni? A doboz hiányát még megértem, de hogy még egy nyamvadt levegőbuborékos bélés sem volt, az kicsit meghökkentő. Úgy is mentem haza, hogy végig pipiskedni kellet, hogy a táskában még véletlenül se ütődjön semmihez, elővigyázatosságból: A vinyó okés, de még mindig nem értem, mért kell ilyen semmilyen csomagolást adni egy ilyen cuccosnak? :U

    callmeakos 11 éve 30

  • Oscar '13 összefoglaló

    Ma hajnalban lezajlott a 85. Oscar Díjátadó gála Los Angelesben. Részemről nagy várakozás övezte az eseményt, bármennyire is lázongok magáért az Oscarért. Tulajdonképpen ez volt az első Oscar, amit végig is néztem. 8-10 éve tizenévesként már megpróbálkoztam vele, de gyerek fejjel nem értettem és inkább átkapcsoltam a Cartoon Network hajnal 3kor kezdődő műsorsávjára.

    Az Oscarról évek óta azaz a hír járja, hogy maga az esemény ritka unalmas. És épp ezért vártam annyira, mert a házigazda az a Seth McFarlane volt, aki híres arról, hogy meglehetősen erős humora van, ami az érzékenyebb lelkeknek már bizony sok lehetett.

    Mint minden Oscar, a Vörös szőnyeg esemény volt a felvezető, azaz a vendégek giccses bevonulása az előadóterembe. Én az ABC közvetítését néztem és két riportert emelnék ki. Az egyik egy nagyon cuki, kb. 150cm magas hölgyike, aki mellett minden alany minimum trollnak nézett ki, és amikor a színész fejére közelített a kamera, akkor nem látszott más, csak egy elég magas ívbe nyúló kéz, végén egy mikrofonnal. Aranyos volt :D

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 4

  • Napi Harlem Shake....

    Nem tudom honnét jött ez, de jobb felkészülni az invázióra. Szóval ideje beállni a sorba :D

    callmeakos 11 éve 10

  • PlayStation 4 - Generációváltó..

    Néhány perce ért véget a Playstation Meeting, amit nagy érdeklődés övezett.
    Egy kérdés volt: Lesz PS4, vagy nem lesz? A válasz az hogy igen, de a Sony volt olyan kedves hogy nem mutatta meg teljes valóját az konzolnak. Gondolok itt magára az eszköz, fizikai létére.

    2 órás volt az event, de néhány momentumot leszámítva dög unalom volt, a jó részeket kitömve vaskos marketing bullshit dumával... De azért volt pár érdekes rész. Kezdve azzal hogy a Sony nem igazán fecsérelte az időt, a 10. percben egyből ellőtték a PS4 nevet, így sokak nyugodhattak meg. Rá pár percre bemutatták a kamerának a konzol új kontrollerjét, a Dualshok 4et, ami pontosan úgy néz ki, ahogyan azt pár napja láthattunk, kiszivárgott képeken. Szó esett még a Gaikairól, illetve a szoros összetartás a Vitával.

    Ezután jöttek maguk a játék bejelentések.
    Knack
    Killzone Shadowfall
    Drive Club
    inFamous: Second Son
    Deep Down
    Watch Dogs
    Destiny

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 17

  • Egy Magyar ember külföldön képes magát megértetni az ott lakókkal?

    Ez a kérdés a végett vetődött fel bennem hogy egyre közeledik az a nap hogy itt hagyom az országot és átcsomagolok külföldre. Nővéremék nyáron költöznek Londonba és felajánlották hogy hozzájuk költözhetek egy ideig, míg meg nem vetem a lábam ott. Ennek az egész folyamatnak egyik alapfeltétele az nyelvtudás. London esetében ugye az Angol. Eddig azt gondoltam magamról hogy viszonylag jól beszélem a nyelvet. Családból például én a legjobban. Viszont ez egy angol anyanyelvű ember esetén ez mennyire lehet hasznos?

    Például ott van a nővérem élettársának az édesanyja. 1 éve él Londonban, egy mukkot nem beszél angolul, bevásárolni is úgy szokott hogy a boltba amit nem talál, akkor annak a terméknek a korábban vásárolt csomagolását mutogatja a pénztárosnak. Ez elég fura, hogy ezzel a tudással van munkája (takarítónő)....
    De nem vagyok teljesen nyugodt. Az angolok például híresek fura akcentusukról, és ez aggaszt a legjobban, hogy egy éles párbeszédben e miatt nem fogok megérteni valami fontos dolgot, és kellemetlen helyzetbe sodorhatom magam, pedig ha már kiköltözöm és dolgozni akarok ott, nem lenne jó ha ilyen dolgok miatt sülnék fel....

    callmeakos 11 éve 40

  • Suit UP! - PC korszerűsítési tervek (part1)

    Nos az a nagyfrancos helyzet van, hogy az én jóöreg gépem belépett abba a korba, hogy a legújabb játékokkal már nem igazán birkózik meg. Nagy szívfájdalmamra főleg nem a Crysis3al, így az amúgy is esedékes vérfrissítést ideje megejteni. Viszont a gépem tartalmaz olyan alkatrészeket amelyek nincsenek egy évesek se, így nem szándékozok teljes cserét végrehajtani, és talán olcsóbban is kijövök....

    Íme a a jelenlegi konfigom:

    Alaplap: ASRock N68C-GS FX
    CPU: Amd Athlon X2 7850 BE
    RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800MHZ
    VGA: Gigabyte Radeon HD4650 1GB GDDR2
    HDD: 500GB Hitachi Deskstar 7K1000C (napokon belül érkezik)
    HÁZ: Cooler Master Elite 331,
    CPU hűtő: Cooler Master Hyper TX2

    Ezek közül nem kívánom kukázni az alaplapot (fél éves sincs), a HDDt, a házat illetve a CPU hűtőt.

    Tehát a komponensek, amikre szemet vetettem:

    CPU: AMD Phenom X4 965 Black Edition ~26k
    VGA: ASUS Radeon HD7750 ~26k
    RAM: 8GB Kingston HyperX Blue Edition - 1600MHZ DDR - ~14k

    Így ez nagyjából 66k. ebből majd lejön azoknak az ára, amik helyére lettek ezek véve, és a többi ami ellett adva használtként. Durván 20k. Legjobb reményeim szerint. Így talán kijön durván 50k alatt egy olyan gép, amire minimum 2, de inkább 3 évig nem kell költeni, és egy ideig nem lesz olyan gondom, hogy elfut e ezen a vason ez meg ez a játék....

    callmeakos 11 éve 8

  • Egy mese, egy harcról....

    A következő írás nem tartalmaz humor elemet, kizárólag az színtiszta valóságot...

    Adott két ember akik egy napon kénytelenek voltak elhagyni szülővárosukat és felköltözni a fővárosba, egy új élet, egy jobb élet reményében. A nagyváros megadta nekik azt, amit tud nyújtani. Életszínvonal javulást, új emberek, új kapcsolatok születtek, de a régiek sem vesztek el. Azonban az egyik embernek egy napon elege lett. Elege lett abból, hogy hogy évről évre költözniük kellett, mert nem volt otthonuk, csak albérletük ahonnan ha nem is minden évben, de minden második évben kénytelenek voltak elköltözi. Annyiszor váltottak lakhelyet 10 év leforgása alatt, mint több más család összesen egész életük alatt. E végett lett elege az egyik embernek, ám egy napon támadt egy ötlete.

    Mi lenne, ha megadnának maguknak azt, amit évek óta mellőzniük kellett. Egy saját lakást. Egy kuckót ahol végre letelepedhetnek a sok évnyi vándorlás után. Az anyagiak bár nem engedték ezt teljes mértékben, de jött egy testvér, aki mindig mellettük állt és segített, és most is így tett. És hosszú tervezgetés és keresgélés után meglett, az ideális hely. Meg is szerezték maguknak.

    Telt múlt az idő, a dolgok remekül alakultak, azt gondolhatták végre vége, ennek a huzavonának. Ám történt egy esemény, melyre nem számítottak. Senki sem.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 0

  • Egy kis önfényezés :)

    Az előző 2 címlapos irományomra átlagosan több mint 4000en voltak kíváncsiak, mindkét cikk esetében pedig több mint 20000 kattintás volt, ami teljesen feldobott.
    Köszönöm aki volt olyan kedves, és elolvasta ezeket :)

    callmeakos 11 éve 5

  • Teamánia

    Szeretem a teát. Főleg az Earl Grey teát. Naponta több bögrével is képes vagyok meginni annyira szeretem. Alapvetően az itthoni felhozatallal nincs különösebb bajom, ám kaptam 1 doboz Earl Greyt, és egy Angol reggeli teát, amit itthon szerintem Yellow Label néven fut. (gondlom máshol is) egyenesen Londonból ami hát....
    Legyen annyi elég, hogy amikor felszakítottam a bal oldali dobozt olyan erős illat csapta meg az orromat, ami más itthoni teáknál nem jellemző. Kár hogy csak nagyon ritkán juthatok ilyenhez. :(
    Ezek után meglehetősen másként fogok tekinteni az itthon kaphatóakra, mert az biztos hogy ezek a teák feljebb tolták a mércét.

    callmeakos 11 éve 12

  • Concorde Tab ONE: low budget droid

    Az egyik legolcsóbb Androidos táblagép a Tab One, ennek megfelelően bőséges a kompromisszumok listája.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 109

  • vesszenatélposzt...

    Általam tavaly készült képek böngészése közben rájöttem mennyire hiányzik a nyár. Kezd kicsit sok lenni ez a soha véget nem érő tél, ezzel az undorító hol esik a hó, hol nem, közbe azért beficcen egy 10 fokocska időjárásból. Talán így még soha nem hiányzott nekem egy évszak :U
    Erre rátett egy lapáttal pár nyáron készült kép is...

    callmeakos 11 éve

  • 10 film, amit legjobban várok 2013ban.

    2012 bitang erős év volt filmek terén, és úgy tűnik ez az év sem lesz harmatgyenge. Nagyon sok filmet várok amiket órákig tudnák sorolni, helyette az 10 legjobban várt filmet sorolom fel, amik nem sorrendben vannak. Hanem csak úgy felsorolás szinten.

    Boszorkányvadászok

    Bevallom gyerekként gyűlöltem a Jancsi és Juliska mesét. De a film, aminek az alapja ez a mese nos..... Igencsak ígéretesnek tűnik. Végre olyan formájában készül el ez az egész, ahová illik. További jó pont hogy az egyik főszareplő az a Jeremy Renner, akit az elmúlt időszakban igencsak olyanokat tett le az asztalra, amiket megkedveltem (Avengers, Bourne Legacy etc....). Sokan már temetik a filmet hogy elég nagy az eltaknyolás veszélye... Nos, ennyire pesszimista azért nem vagyok.

    Evil Dead (Gonosz Halott Remake)

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 54

  • 2012 filmjei szerintem......

    Közel két hete vége van 2012nek, tegnap kihirdettek az Oscar jelöltjeit (ami megint a szánalom titulussal vetekszik) de elérkezett az ideje hogy elkészítsem a magam kis listáját.

    Az év meglepetése Ted - Lorax

    Ebben a kategóriában 2 győztes van nálam. A Ted váratlan meglepetés, a Lorax pedig kellemes meglepetésként érintetett milyen jó is lett. A Ted azért utcahosszal jobban tetszik, de a Lorax sem szégyenkezhet. Annyi hiányérzetem azért van az utóbbival, hogy egy picit többet is játszhatott volna a kelleténél. Nem nagyon nagy spoiler ez, hisz játszik eleget Lorax, lehet csak számomra volt kevés.

    Az év pofára esése Az erő krónikája - Prometheus

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 34

  • Az emberi hülyeség határtalan avagy létezik e még önzetlenség a világon?

    A hétvégén valamin nagyon megakadt a szemem a fészbukon. Nem egy ismerősöm osztotta meg a a lenti bejegyzést:

    Aki nem látja a fától az erdőt egész biztos bedől ennek az abszolút nyilvánvaló Facebookos trollkodásnak. Miközben értetlenkedtem belefutottam néhány olyan kommentekbe amin röhögőgörcs és epic facepal együttes érzése fogott el:

    A beteg kislányomnak remek ajándék lesz....

    A kisfiam ma ünnepli születésnapját, tökéletes ajándék lesz a számára...

    Édesapámnak lenne ajándékba, ez lenne élete első okostelefonja....

    Nagyon szeretném megnyerni. Az enyém már hat éves és csak a levegő tartja össze

    Hát no komment. És hogy még nyilvánvalóbb legyen ennek a dolognak az értelmetlensége, mai napon egy újabb ilyen dolog bukkant fel, totál ugyanazzal a szöveggel, csak most ájfonnal. Láthatólag ennek is sokan bedőltek:

    Zárásképp én is elindítottam magam jótékonyságát a következő szöveggel:

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 42

  • Mobiltelefon történelmem Part 1

    Nos hol is kezdjem. Talán kezdem a legelején az a biztos :D

    Leges legelső mobiltelefonomat úgy 2002 környékén kaptam, a már Urban Legend kategóriába tartozó Nokia 3310 személyében. Erős egy kezdés nem vitatom, ráadásul nekem még nem is a klasszikus kék-fehér elő-hátlappal volt felszerelve, hanem pirossal, ami akkoriban igencsak feltűnő volt, mert mindenki tudta milyen telefon az hisz már akkor is igencsak népszerű volt, a színes előlap annyira nem.

    Akkoriban még Általános iskolába jártam és mint meggondolatlan gyerek, hordtam is magammal a kicsikét. Hál' istennek ez még az a telefon volt, ami még akkor sem ment tönkre, ha ez szolgált labdaként a szüneti folyosófociban. Azért akkoriban is rafkós voltam, mert nem a piros hátlapot tettem fel olyankor, akkor megtette az eredeti is. Képzelhetitek hogy nézett ki egy idő után :D
    A történetnek az vetett véget hogy egy igencsak "jó" üzletet sikerült nyélbe ütnöm a nagybátyámmal. A telefon amire cseréltem egy Ericsson GA 628ra. Mondhatom nagy üzlet volt :DDD

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 17

  • MyAudio fülhallgatószéria gyorsteszt -2. felvonás

    Korábban bemutattam már a MyAudio új fülhallgatószériájának "csúcsdarabját" a Space-t. Kellemes árcédulája mellé frankó hangzás, és kirívó külseje jellemezte. Kimertem jelenteni, hogy az a darab, az alsó kategóriában abszolút BestBuy. Ősz végén viszont megnyekkent, amit ugyan annyira nem bántam, mert kíváncsi voltam mit tud a széria többi tagja: a Candy és a Rainbow. Ezek közül előbbi, azaz a széria legolcsóbb tagja került hozzám, a másik tag a MA-500as típusjelzésű füles volt.

    Az MA-500 nem más mint egy átcímkézett Jivo Jellies. 2300 forintot kóstált, ami drágább mint a Space de nem volt jobb. A hangerővel semmi gond nem volt, volt olyan eszköz, aminél max hangerőn már rezgett a külső burkolat, de a mélyek már elvétve akadtak. Jelen voltak, de nem annyira mint mondjuk a Space-nél. Másik probléma hogy a kábel idegesítően tekeredett össze vissza, nem volt kiegyenesítve. A minőség pedig nem az erőssége. 2 hónapnyi használat után érintkezési hiba lépett fel ami meggyőzött arról hogy ez a típus egy tévedés.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 3

  • Alkalmazás ajánló Androidos kütyükhöz

    Karácsonyra kaptál netán egy Androidos okoskütyüt, de nem tudod mit tölts le rá? Talán ez a cikk segít!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 63

  • Szilveszteri buli előtt egy érdekes eset....

    Tegnap este haladunk a kis csapatommal a szilveszteri házibuli helyszínére, mikor vártunk a buszra és egyszer csak egy nagytesű kutya futott oda hozzánk (a fajtáját sajnos nem tudom, de ugyanolyan volt mint a Barátok Közt-be játszó kutya volt annó).

    Ezen annyira nem lepődtünk meg, lévén hogy a hírek Szilveszter előtt arról szóltak hogy a kutyák félnek a Tüzijátéktól és este 6kor már ment a puffoktatás rendesen. Ha kóbor kutya lett volna akkor se igazán hagytuk volna sorsára, de mikor megláttuk a nyakörvén egy bilétát melyen az állt: Ha elvesznék, szkennelj be Egyből tudtuk hogy van gazdája, csak azt nem hogy ki. Mivel sajnos azt a községet ahol voltunk csak átszálló pontnak használtuk így nem tudtuk hová való, kérdezősködtünk házakba, de semmi. Ezért hívtunk egy Állatmentő szervezetet. Ez is egy fura dolog volt.

    Hogy miért? Nos mert olyan instrukciókat adtak hogy a hajunkat téptük. Az egyik az volt hogy a helyszínre csak 2-3 óra múlva addig maradjunk ott és vigyázzunk rá. Lévén az utolsó buszt vártuk ez nem volt kivitelezhető de a mínusz 2-3 fokba 3 óra ácsorgás egy kutyáért aki nem a mienk háááát. Aztán jött a többi tanács: Ha tudjuk zárjuk be a nem messze lévő vasútállomáson álló vonatba vagy valamelyik épületbe. WTF? Miután közöltük a manussal mi a tényállás jött a következő tanács: Zárjuk be valamelyik házba.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.