2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Concorde Tab ONE: low budget droid

Az egyik legolcsóbb Androidos táblagép a Tab One, ennek megfelelően bőséges a kompromisszumok listája.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, doboz

Elérkezett az az idő, immár a táblagép nem csak a tehetősek kiváltsága: 2012 karácsonyi slágertermékei az ilyen tabletek voltak. Én is ilyen indíttatásból kaptam meg, ám sokakkal ellentétben egy idő után elég sokszor az arcomra fagyott a mosoly. Hogy miért, arról később. Az a tény, hogy tabletet már olcsóbban is meg lehet kapni, mint egy low-end okostelefont hivatalos, magyar garanciával: ijesztő.

Gondoljunk csak bele. Néhány éve pont olyan meghökkentő volt, mikor bejött mondjuk az első ZTE Blade. Megfizethető volt és Android dübörgött a masinán. Na most pont ez a helyet, csak ijesztőbb. Egy-egy akció keretében akár már 20 darab Mátyás királyért is elhappolható egy ilyen kütyü, ami azért durva, mert okostelefon újonnan nincs, vagy alig van ennyiért.

A karácsonyi őrületben a Tab One is ehhez a csoporthoz tartozott, most hogy ennek vége, normalizálódott az ár, de most sem vészes. Azonban még ez sem hozta meg azt a látványt, hogy tömegével találkozzunk 7 colos tabletet tapicskoló egyénekkel a BKV járatain. Ennek talán egyszerű oka van. Sokan nem tudják értelmezni, mire is jó egy ilyen eszköz. Karácsonykor családtagjaim, akik nincsenek otthon ebben a témában, nem egyszer feltették nekem a kérdést: mire jó ez? Nem tudsz ezzel telefonálni, nincs ebben GPS, nem tudsz rajta mobilinternetezni sem (ez azért nem állja teljesen meg a helyét).

Azt kell hogy mondjam ezek a felvetések helytállóak, ezeket a műveleteket (kivéve a mobilinternet) nem lehet elvégezni. A táblagépeket azonban nem szabad 1:1-ben az okostelefonokhoz hasonlítani, pláne nem ezt, mert az extrém alacsony árért cserébe bizony komoly kompromisszumokat kell kötni, talán túl sokat is (de erről később). A válaszom az előbb feltett kérdésekre az volt, hogy ez nem is arra való. Ez WiFi-n internetezni, játszani, filmet nézni való. A nagyobb kijelzőméret miatt nagyobb is az élmény.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde tab AMAZON bemutató

    37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.