2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Rush (4DX) - Minikritika

    Nos hol is kezdjem. Ron Howard kitett magáért. Megint. Ugyanis ő rendezte az egyik abszolút kedvenc filmemet, Az Angyalok és Démonokat. Úgyhogy az előjelek bíztatóak voltak. Noha én bő másfél héttel a premier után láttam, és el is olvastam minden kritikát a filmet illetően, de meglepetésemre mindegyik megegyezett abban, hogy ez a film zseniális. Úgyhogy tulajdonképpen már tisztában voltam némileg, mire számítsak, de hogy pontosan mi lesz a végeredmény, ez azért izgatottá tett. Erre rátett hogy elszántam magam arra, hogy életem első 4DXes vetítésére üljek be. Ez meg aztán pláne izgatottá tett, mert ebben az esetben sem tudtam mire számítsak.

    A végeredmény pedig... Kifogástalan. Egyszerűen nem tudok belekötni semmibe. Minden olyan precíz, minden olyan élethű, minden olyan hiteles, amilyennek minden ilyen műnek lennie kell. A versenyautók, a környezet, a szereplők..... Mind úgy lett ábrázolva, ahogyan az történt. Chris Hemsworth frankón hozza a Playboy Hunt szerepét, Daniel Brühl meg valami félelmetesen hozza Lauda törtető karakterét. A hangulat pedig. Elég ha annyit mondok: Hans Zimmer. Pont. Tudjuk mi lesz a vége.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 8

  • Munkahelyi görények márpedig léteznek...

    Nem, ez nem egy kihalóban lévő veszélyeztetett faj (bár kipusztulna az összes), akik hál' istennek kevesen vannak, mégis az az egy is elég. Nekem is kijutott egy ilyenből.
    Adott egy hajnali munkahely ahová én járok. Nem nagy valami, mert az egészet lezavarom maximum másfél óra alatt, de nem is ez a lényeg. Viszont a hely ahol dolgozom magában foglal egy másik munkaállomást ahol már dolgoznak hajnalban. (nem nekünk dolgoznak, nem is abban a munkakörben). Azon a munkaállomáson van egy kiscsaj aki eleinte nagyon szimpatikus volt, de az idő múlásával kimutatta a foga fehérjét. Történt ugyanis hogy egy raktárból toltam ki egy elég nagy gépet, amit egy szűk előtéren át kellett tolnom, ahol hogy hogy nem, az a munkaállomás van, ahol az említett kiscsaj tevékenykedett. Helyszűkében elkerülhetetlen volt hogy az ajtót ne koccoljam meg kicsit, de ez elég volt arra hogy rámförmedjen a görény: Na most ha jobban meglököd azt az ajtót, és kitöröd az orromat, akkor én fogom a te orrodat kitörni. Így szólott a csaj, én meg köpni nyelni nem tudtam, de még visszaszólni se. A következőkben próbáltam élesen kerülni a kontaktot, ami hellyel közzel sikerült. Ha meg nem, akkor köszönni se köszöntem.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 35

  • ZTE Grand X IN - Túl nagy falat ez a ZTEnek...

    A következő írás önmagában nem ér meg egy címlapos írást, viszont mindenképpen ki adni magamból ezzel a készülékkel kapcsolatos érzéseimet.

    No a lényeg az hogy idestova több mint fél éve használom ezt a készüléket. És bizony jelenleg úgy gondolom, hogy sajnos hiba volt ezt a készüléket választani. Nem azt mondom hogy rossz, mert egyáltalán nem az, viszont nagyon sok hibája van. Ezeknek a hibáknak az összegzését olvashatjátok.

    Első, legfontosabb, és magát a telefont teljesen legyilkoló hiba az a szoftver. Gyárilag 4.0.4es ICSval jött tavaly November környékén. Akkor a ZTE azt közölte, hogy már készülőben van a JB. Márciusig mély kuss volt e témában, majd akkortájt a Szoftverfrissítő program jelzett hogy új frissítés elérhető. Megörültem hogy végre jön a JB, de koppant az állam. Nem JB, csak egy "javító" csomag jött a telefonra, ami nem hogy javította volna a telefont, inkább teljesen hazavágta azt. Hol is kezdjem. Ez a gyári ICS olyan mocskosan optimalizálatlan, hogy még a világ nem látott ilyet. Hol iszonyat fürge, hol viszont dög lassú. A programok random összesz*rják magukat stb...

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 15

  • Elegem van abból, hogy soha semmi nem megy elsőre... Kifakadóposzt...

    Már azt gondolhatnám, hogy az életem során megszoktam, hogy soha semmi nem megy tökéletesen elsőre. Mégis, amikor a jelen posztban leírtakhoz hasonló dolog történik, sok esetben kedvem lenne az egész cókmókot úgy ahogy van lehajítani a 7. emeletről mérgemben.

    A legfrissebb incidens a számítógépemmel történt. Pontosabban annak bizonyos hardvereivel. Néhány hete arra kényszerültem hogy VGA cserét keljek alkalmazni, ugyanis az előző HD4650es felmondta a szolgálatot, a bolt ahol vettem azt korábban, cseredarabot nem tudott biztosítani, így jóval olcsóbban tudtam hozzájutni a kártyához. Istenemre mondom, ennyit én még nem filóztam dolgon. Szinte minden szabadidőmben azon járt az eszem, mi legyen a jó választás. HD6670 vagy HD7750. Végül utóbbi mögött döntöttem az utolsó pillantban.

    A szerencsés kiválasztott

    Viszonylag hamar meg is érkezett a kártya, beüzemeltem, és kb. 15-20perc használat után valami nem stimmelt. A gép olyan mocsok módon belassult, hogy a 720p-s YouTube videók is akadtak, a programok jóval lassabban indultak el, ergo olyan lett volna, mintha egy régi Pentium4-es procit tettem volna be a gépbe.

    Folytatás...

    callmeakos 11 éve 34

  • Új hobbi születőben...

    Mostanában felfigyeltem arra mennyire sok Timelapse videót nézek. És minél többet nézek, annál nagyobb késztetést érzek arra, hogy szépen lassan belevágjak. Egyrészt mert szeretem a város, másrészt érdekel az egész technikai háttere, hogyan is lehet összehozni ezeket a gyönyörű alkotásokat. Mert az evidens, hogy ezek nem úgy keletkeznek, hogy kimész a rétre, fogod a telefonodat és videózol 10 percet. Egyszóval szépen lassan belevágok ebbe szerintem. Első körben jó lenne megtudakolni azt, hogy milyen technikai feltételek szükségesek. Milyen gép kell hozzá, milyen utómunkálatok szükségesek. Ezek mind-mind valamiért izgalmasan hangzanak nekem.

    De hogy mutassak is egy példát, megmutatom a jelenlegi kedvenc alkotásomat, melyet az magyar multitálentum: Dancsó Péter munkáját dícséri. Ismerős lehet a neve a Videómánia sorozatból, de azért használtam a multitálentum kifejezést, mert a Videómánia epizódoknál, már csak a Timelapse videói zseniálisabbak. Íme a kedvencem tehát, ami ha szabad így fogalmazni, indította be benne ezt az egészet :)

    callmeakos 11 éve 9

  • Hogyan telepísd a GTA5öt PCre...

    Nagyon kockázatos művelet, és lehet hogy a gépedet is felemészti, de érdemes megpróbálni ;]
    Akinek sikerült a művelet jelezzen, mert akkor kipróbálom. Nehogy ráfussak egy újabb kamu jútyúb nerd videóra :(((

    callmeakos 11 éve 30

  • Kifogásgyártó...

    Segítek mindenkinek!
    Akinek kifogása van, innen olyanokat tud gyártani, amivel az egész életére megvan :)
    Sok sikert! :D

    callmeakos 11 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.